Ale gdzie ja napisalem ze kkk ma cos wspolnego z orientacja? Po prostu zakladam (chociaz teraz to ja brzmie jak ktos kto szufladkuje ludzi ;-)) ze ktos popierajacy/sympatyzujacy (a skoro wrzucam takie cos na avatar, czyli cos co ludzie widza pierwsze przy wymianie pogladow z taka osoba, to raczej nie dla zartu) bande zjebow chodzacych w kapturach, wieszajacych ludzi na drzewach, manifestujacych swoje poglady poprzez mordestwa, zastraszanie i ogolnie pojete szerzenie nienawisci - bedzie mial bardzo ograniczony poglad na prawa homoseksualistow. No i widze ze mam racje, bo przeciez filmy o gejach 'zachecaja' do stania sie nimi, tak samo jak rambo zacheca do zabijania ludzi, czy filmy o mafii zachecaja do dolaczenia do takowej, a harry potter zacheca do wyskoczenia przez okno na miotle. Nie ma zadnych dowodow na to ze homoseksualizm to choroba, nie ma go na liscie chorob = lewacka propaganda - zajebista logika. To bylo 41 lat temu, czyli wcale nie tak 'niedawno'. Bawi mnie tez pytanie co bedzie nastepne, tak jakby zoofilia czy pedofilia to bylo to samo co bycie homoseksualista. Bo przeciez seks kolesia z innym kolesiem, czy dwoch kobiet to jest podobny przypadek do zaliczenia psa badz skrzywdzenia dzieciaka. To sa odmienne sprawy, gdzie ostatnia z nich (pedofilia) jest ciezkim przestępstwem. Naprawde niektorzy powinni dostrzec ta roznice miedzy walka o prawa do np. formalizowania zwiazkow pewnej mniejszosci, a krzywdzeniem dzieci.
"U zwierząt ,też u ssaków naczelnych zachowania homoseksualne traktowane są jako zaburzenia psychiczno-hormonalne'
totalne bzdury.
Tak, tak. I jeszcze niedawno za prawdziwą uważano teorię popędów Freuda, która mówiła o tym, że popęd seksualny to siła napędowa, która daje nam energię i wszystko się do niej sprowadza. Natomiast przed narodzinami Darwina uważano, że człowiek został stworzony na podobieństwo Boga, a nie wywodzi się od małpy. Za to w średniowieczu palono kobiety, które miały plamki na źrenicach, a Słowianie myśleli, że gdy dziecko rodziło się upośledzone, to zostało podmienione przez mamunę. Wymieniać dalej?
1. Ludzka świadomość się poszerza i z wieku na wiek coraz bardziej wychodzi z ciemnogrodu. Dlatego też to już nie żadne zaburzenie, ani tym bardziej choroba. Podpisuję się pod wypowiedzią powyżej, że pedofilia i zoofilia to zupełnie odmienne sprawy. Krzywdzą cię czymś ci homoseksualiści? Wybierają to co chcą wybrać i jak czują, a to że się obnoszą z tęczami, paradując w różowych stringach po ulicach to już inna sprawa. Ale w każdej grupie znajdują się pajace.
2. I tak, homoseksualizm u zwierząt jest czymś normalnym. Może jeszcze powiesz, że to naczelne traktują przejawy homoseksualizmu u swoich pobratymców jako "zaburzenia psychiczno-hormonalne".
3. Współczuję Twojemu synowi, że gdyby został gejem, musiałby przez tyle lat kryć się z tym przed własnym ojcem, bo "pięścią" mu tego nie wyperswadujesz.
3. Co ma do tego epatowanie homoseksualizmem w filmie? Dawniej nie było takiej propagandy, nie było też filmów, a i tak żyli ludzie homo. Aleksander Wielki obejrzał kilka filmów o gejach, że sam nim został?
4. A w "Na śmierć i życie" to faktycznie nie jest główny wątek. Film jest biograficzny i opowiada prawdziwą historię poznania się kilku niesamowicie ważnych dla światowej kultury ludzi. Większość bitników to rzeczywiście biseksualiści, rzadziej zdarzali się pełni homo. Dlatego też wychodzi na to, że film ten nigdy nie powinien powstać, bo gdyby oszczędzić tej części, historia byłaby zakłamana i bez sensu. Bitnicy, a w tym temacie szczególnie Ginsberg, łamali ówczesne konwenanse i wyzwalali poezję i literaturę od cenzury, tej seksualnej również. W filmie jest pokazane, że Allen odkrył pokłady swojego talentu i zaczął przemieniać je w pełne życia wiersze dzięki temu, że poznał Luciena. A na pewno nie zainteresowałby się nim tak bardzo gdyby nie to, że na niego poleciał. Krótko mówiąc, to nie jest żadna homoseksualna propaganda, tylko porządnie zrobiony film, który uświadamia szerszemu gronu odbiorców, jakie były początki jednego z najbardziej przełomowych ruchów w historii, czwórki ludzi, którzy mieli swój wkład także w uformowanie się hippisów. I dodatkowo przybliża te cztery, wyjątkowe postacie, przedstawia ich motywy, problemy i dylematy jako ludzi zagubionych w swoich małych, prywatnych światach, a nie ikon kultury na wielkiej, światowej arenie.
Morał jest taki, że można mieć własne zdanie na ten temat, ale 1. poparte sensownymi argumentami, 2. trzeba uszanować też zdanie innych (czyt. przykładowo syna geja, którego każdy posiadacz syna mógłby mieć).
kolega lekarz? skąd taka pewność, że nie jest chorobą? Mi jakoś mój organizm mówi co innego. Widzę gołe męskie dupsko to mnie zbiera na rzygi i co tu więcej dodać? Może, że to ja, czujący wstręt do męskiego zada a pociąg do kobiecej pupki, jestem chory? Oo NO LUDZIE ZARAZ NAM WMÓWIĄ ZE HETEROSEKSUALIZM TO CHOROBA.............................
Cos nie jest choroba - nie jest na liscie chorob, to naukowy fakt ktory jesli nie zostanie podwazony konkretna teoria i obalony dalej nim pozostanie, a nie widzimisie jednostki 'bo mi sie tak wydaje to tak jest'. No i nie wiem kto chce komukolwiek wmowic ze heteroseksualizm to choroba, ale widocznie potrafisz lapac wnioski z kosmosu, moze sygnal telewizyjny tez zlapiesz?
zaden hetero go nie podwazyl i nie udowodnil swojej teorii wiec widocznie ta 'lesbijka' czy 'pedal' mial slusznosc :-)
nie mowiac juz o tym ze to argumentacja 5 latka
jeśli odpuszczasz taki film tylko przez wypowiedź założyciela tego wątku, to znaczy że ten film faktycznie nie jest dla Ciebie
Homofobami zostaniecie jak przy was zaczną stosunek i będziecie słyszeć jak facet robi la*skę facetowi. Jest to obrzydliwe i nienormalne. Do samych ludzi nic absolutnie nie mam. znam homoseksualistów którzy są fajnymi ludźmi. I to wy bardziej się przejmujecie tym ze ktoś jest homofobem bo oni sami się z tego śmieją.
Myślę, że KAŻDY stosunek seksualny, który jakaś para zaczęłaby uprawiać przy mnie, wydałby mi się obrzydliwy i nienormalny. I to nie jest śmieszne, jeśli ludzie o ograniczonych poglądach i pseudokatolicy, którzy podobno szacunek do drugiego człowieka mają we krwi, zaczynają kogoś obrażać tylko dlatego, że nie jest taki jak oni. Nie chodzi mi tutaj tylko o kwestię osób homoseksualnych, a o ogół zachowań ludzkich, którzy "w imię wyższych wartości/ wiary/ patriotyzmu/ jakiejkolwiek innej wymówki" myślą, że mają pozwolenie na obrażanie i poniżanie równych im istot ludzkich. Ciekawe, co byśmy powiedzieli, gdybyśmy to my znaleźli się pośród tej pomiatanej i wyśmiewanej mniejszości? Zapewne wtedy nie byłoby już nam tak do śmiechu i nie traktowalibyśmy tego tematu jako błahego.
Zdziwiłbyś się ilu homoseksualistów spotkałeś w życiu, a nie miałeś pojęcia, że nimi są. Jeśli nie chcesz oglądać takich rzeczy, to nie oglądaj takich filmów. To żadna propaganda, ten film nie jest nawet jakoś wybitne popularny, jak i sporo innych filmów o homoseksualistach.
Sugeruję przeprowadzkę do Rosji.. Widzę, że nadajesz z Putinem na tych samych falach.
Propaganda? Sam nie wiesz co mówisz i nie widzisz, że to Ty padłeś jej ofiarą.
Powodzenia w powracaniu do rzeczywistości.
BTW:
Przerażające jak wielu wierzy w to, że można zostać homoseksualistą na własne życzenie, na życzenie innych albo co najlepsze i najczęstsze "przez złe wychowanie"..
może jeszcze przez dotyk, albo drogą kropelkową?
Zażycz sobie i spróbuj.. zobaczymy jak Ci sie spodoba.
Żenujące.. ale niestety wiem, że do Tobie podobnych żadne argumenty nie trafiają.
Chciałbym, żeby zaczęto leczyć głupotę, przecież to nienormalne.. chociaż może tutaj "parę liści na twarz [niektórych] uzdrowi".
Uderzyć w stół, a nożyce same się odezwą.Dziwne że u ludzi tz tolerancyjnych ta cecha charakteru zanika w stosunku do ludzi nie zgadzających się z ich poglądami!
Bo bedac kims tolerancyjnym w stosunku do innych religii, orientacji, koloru skor czy pochodzenia jednoczesnie stajesz sie kims nietolerancyjnym do kogos ktore przez te same powody, z gory te osoby potepia?
Rzucasz pustymi frazesami, na argumenty nie potrafisz przedstawic konrtargumentow, masz jakiejs dane z dupy o homoseksualizmie wsrod zwierzat, a co najzabawniejsze uznajesz ze film ktory opisuje PRAWDZIWA postac, ktora byla otwartym gejem (i zyla w zwiazku z innym mezczyzna 40 lat) za propagande jakis wymyslonych homosrodowisk lol
Za to ty masz argumenty wyciągnięte wprost z GW.Twoja tolerancja kończy się gdy w grę wchodzą inne poglądy, w dodatku pisząc oficjalnie że nie jesteś tolerancyjny.Mówisz o frazesach? A ty jakich argumentów używasz?Produkujesz się by w następnym zdaniu sobie samemu zaprzeczyć.W dodatku oceniasz książkę po okładce (patrz avatar!!).
Jeśli chodzi o zwierzęta to wiem coś na ten temat bo skończyłem studia biologiczne.Pewnie jesteś zdziwiony bo myślałeś że ktoś taki jak ja ledwo skończył podstawówkę.Na jakiej podstawie próbujesz obalić lata pracy naukowej profesorów , ludzi którzy pewnie napisali więcej książek niż ty w życiu przeczytałeś!?Zresztą jak dobrze wczytasz się w tekst to zobaczysz że żadnych danych nie przetoczyłem w tym temacie.
Co chodzi o sam film i postacie w nim przedstawione to się zgadzam poniekąd z tobą zgadzam.OK powinno być napomknięte o tym że goście byli homo czy też bi, ale tylko napomknięte.Zrobiono z tego główny wątek, a tak naprawdę film miał przedstawić zupełnie inną historie.
Typowe to jest rzucenie haseł 'argumenty z GW' jeszcze napisz ze ogladam tvn albo ze jestem lewak, bedzie juz komplet.
Jak to nie sa dane z dupy to moze rzucilbys jakims przykladem ze sie myle? W internecie to sobie mozesz byc i papiezem, jak piszesz glupoty to naprawde mnie nie obchodzi czym sie zajmujesz. Wielce obrazony bo ktos nie zgadza sie z pogladami, jakbys naprawde skonczyl jakakolwiek szkole, moze bys zalapal co napisalem w poscie wyzej. Tak samo akcja z tym avatarem, jesli ktos sie afiszuje z banda idiotow, niech sie nie dziwi ze zostanie podobnie potraktowany. Oczywiscie moze to byc wrazenie mylne, ale wtedy po co sie z tym afiszowac?
Nie potrafisz nawet odroznic homoseksualizmu od pedofilii czy zoofilii, twierdzac ze beda nastepne. Rownie dobrze mozemy sobie zalozyc ze skoro x lat temu kobiety dostaly prawo glosu, to nastepne beda dzieci, albo np. wszystkie ssaki. Przyklad analogiczny, do tego rownie idiotyczny.
Twierdząc że będą następne inne zboczenia, daje ci do zrozumienia że jednak odróżniam jedno od drugiego.Kolejny raz wychodzą twoje braki w czytana ze zrozumieniem!
Czy jesteś lewakiem nie mam pojęcia, ale przedstawiasz rzeczy tak jak oni.Skup się teraz.Twój główny atrybut w wymianie zdań to to ze coś jest typowe, a po za tym nic konkretnego!!!
Wysil się i wybierz się do biblioteki lub poszukaj w necie sam jakichś opracowań(zapewne znajdziesz!). Po raz wtóry informuję cię że nie podawałem żadnych DANYCH ani z dupy ani z żadnego innego źródła(jeśli dupę można porównać do źródła)
Jakaż to ironia losu że piszesz że jestem wielce obrażony.Wielce obrażony to jesteś ty mistrzu, przynajmniej zdajesz się tak zachowywać i to dokładnie dla tego ze to ty nie zgadzasz się z moją opinią (do której mam prawo!!!).
Co do avatara sugerujesz mi jakieś poglądy.No dobra być może coś w tym jest!!!Patrząc na twój mogę stwierdzić że nie posiadasz żadnych własnych .
Kończę z tobą rozmowę bo mija się z celem wdawanie z tobą w polemikę na temat tak przeciętnego filmu jakim jest ta produkcja!Tyko nie pisz że nie mam argumentów i że to jest typowe!!!
"nie podawałem żadnych DANYCH " to skad sa te wnioski? :D
Dlatego ze nie podales zadnych danych twierdze ze "u ssaków naczelnych zachowania homoseksualne traktowane są jako zaburzenia psychiczno-hormonalne" to zdanie wyciagniete z dupy, czyli tak dla scislosci z nikad.
Z ciekawosci odswiezylem sobie ten temat, no i okazuje sie ze nie ma jasnej i klarownej przyczyny wg. ktorej dwa osobniki tej samej plci wsrod zwierzat sie ze soba lacza. Juz abstrahujac od tego ile ludzie ze swoja wolna wola sie roznia sie dosc znacznie od pozostalych ssakow.
Rownie dobrze moge napisac ze ksiezyc jest zielony, ziemia plaska a slonce krazy wokol Ziemii - nie podajac nic co by na to wskazywalo, no ale mam przeciez wg. Ciebie prawo do swojej opinii (zreszta mylisz opinie z faktami, skoro homoseksualizm nie jest zboczeniem z medycznego punktu widzenia, to tutaj nie wchodzi w gre takie pojecie jak opinia, fakt jest niepodwazalny).
Co prowadzi do kolejnego wniosku - wrzucasz zoofilie, pedofilie raz homoseksualizm do jednego wora bo twierdzisz ze to sa zboczenia. Dlatego uwazam ze ich nie odrozniasz, jak dwie pierwsze rzeczy to zboczenia to trzecie jest czyms normalnym. Tak samo pedofilia nie zostanie zalegalizowana ze wzgledu na to ze homoseksualizm jest (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmialo 'legalny homoseksualizm'), ze wzgledu na to ze to krzywdzenie drugiego czlowieka. Aktywny pedofil jest przestepca - tyle. Z tym avatarem to juz sie osmieszasz, wskazalem Ci cos, okazalo sie ze mialem racje, sam do tego przyznales - koniec.
btw
Nie wiem po co Ci tyle wykrzyknow potrzebne, slyszalem kiedys ze ludzie z zaburzeniami uzywaja ich wiecej niz jednego, ale to mogla byc tylko plotka ;-)
btw2
Co do samego filmu, to mi tez sie srednio podobal, nie byl to na pewno gniot, ale conajmniej niezle dzielo. No i troche nie rozumiem tego calego oburzenia o 'gejowskiej propagandzie', film wcale nie jest tak 'gejowy' czy szokujacy pod tym wzgledem.
Najogólniej: to, czy dana przypadłość jest chorobą, czy też nią nie jest nie ma wiele wspólnego z osiągnięciami naukowymi. Np. homoseksualizm został wykreślony jako jednostka chorobowa nie przez lekarzy i naukowców, a przez polityków, do tego w głosowaniu. Dla mnie ten film nie jest homo itp., bo tacy byli ci pożal się Boże poeci. Film jak film. Homoseksualizm - szczególnie w wydaniu męskim - jest dla mnie bardzo mało estetyczny.
Tak, tak.. Znam ten stały tekst..
Przepraszam, czy ja gdzieś napisałem coś o tolerancji? :-]..
"Poglądów", które wprost nawołują do nienawiści, przemocy i pogardy w stosunku do innych ludzi nie można tak po prostu tolerować..
Juz kilkakrotnie w historii widzieliśmy jak to się kończy.
Stay at peace!
Powiem,że nie widzę w tym propagandy.To historia zwykłych ludzi,która kiedyś miała miejsce.Jak ktoś wcześniej pisał:nikogo nikt nie zmusza do oglądania.Zawsze przed tym można użyć Google i przeczytać o bohaterach,tym bardziej,że to historia prawdziwa.Nie wymagajmy aby kręcono tylko filmy poprawne według czyjegoś mniemania.Ogólnie nie ma się co koledze dziwić,gdyż to normalne zachowanie człowieka,że boi się czegoś nowego,nieznanego,...tym bardziej,że jest się człowiekiem pozbawionym empatii.Można czegoś nie lubić i nie popierać,ale można to tolerować.Są rożni ludzie na świecie pod względem rasy,wyznania,orientacji czy upodobań.Ale jeśli się z tym nie zgadzamy to nie znaczy ze mamy to niszczyć,ośmieszać itp.Taki jest świat.Dzięki właśnie tej różnorodności jest ciekawy.Myślę,że nie ma co dalej ciągnąć tej dyskusji,gdyż nikogo tu nie zmienimy.Kolega tak patrzy na świat a nie inaczej.I niech patrzy.Może kiedyś zrozumie co to jest empatia,czego mu życzę.Co do zwierząt,to z racji wykształcenia powiem,zachowania homoseksualnie czy związki partnerskie to nic dziwnego i nadzwyczajnego.Jak u ludzi.
Jak uważasz, że Homoseksualiści nie mają się promować z swoją orientacją to heteroseksualiści też nie. Na świecie co piąta osoba wykazuje zainteresowanie człowiekiem tej samej płeci. Od tego się nie ucieknie.
Homoseksualizm jest tak samo zdrowy co heteroseksualizm, więc twoje założenie zawiera fundamentalne kłamstwo, jak mniemam tylko po to, by siać propagandę dezinformacji i dyskryminacji wobec homoseksualistów? Korwin Mikke specem od potrzeb homo? Jasneeee.... Twoje pytanie o sens marszów jest durne. Heteroskesualiści też je robią pod nazwą "marsz dla życia i rodziny", który de facto jest antymarszem Parady Równości. Osoby nieheteroseksualne organizują marsze, by zaznaczać w społeczeństwie swoją obecność, jak również po to, by walczyć o równe prawa, których na chwilę obecną w Polsce nie mają.
Zdrowy?Napisz jeszcze że normalny i zastanów się gdzie jest "fundamentalne kłamstwo".
Czy gdy piszę że film jest propagandą pedzi to sieję dezinformację i dyskryminację?Raczej chce się bronić przed dyskryminowaniem heteryków.Jeśli chodzi o marsz dla życia i rodziny to sobie sam odpisałeś już po co jest robiony!
Dlaczego uważasz że homosie nie mają równych praw z moimi? Co z bigamistami ,bo to oni tak naprawdę są dyskryminowani bo za bigamię dostaną wyrok a jakoś nie słyszałem żeby urządzali marsze w obronie równości swoich praw?
Bigamiści też są dyskryminowani, tylko nie wiem co to ma wspólnego z homo? Geje nie są jedyną grupą w Polsce dyskryminowaną, a fakt tego, że są również bigamiści nie jest argumentem za tym, że mamy do czynienia z dyskryminacją słuszną.
Nazwanie "propagandowym" filmu opowiadającego o beatnickach, gdzie homoseksualność jest elementem ich historii, nie można nazwać inaczej niż kuriozalnym niezrozumieniem fabuły filmu. Gdyby nie homoseksualność beatników tego filmu by w ogóle nie było. Ale przecież wiedziałeś doskonale o czym jest ten film i co w nim będzie poruszane, więc pytam się po jaką cholerę go oglądałeś? Taka forma masochizmu intelektualnego?
A jak ludzie homo są dyskryminowani? Weź i powiedz?Nie mają praw wyborczych?Jakich nie mają praw których mam ja?Cały pic polega na tym że przez swoją inność chcą mieć prawa ponad przeciętne.I to jest dziwne !Dlaczego mam ich inaczej traktować (lepiej)?
Nie lepiej, tylko tak samo traktować. Są dyskryminowani, ponieważ chociażby nie mogą zawrzeć formalnego związku z partnerem komplementarnym psychoseksualnie, więc nie pitol, że nie ma dyskryminacji.
Bardzo ciekawe, bardzo: 1. od kiedy homoseksualiści piszemy duża literą?; 2. na jakim to świecie 20 proc. ludzi wykazuje zainteresowanie tymi ludźmi, co mają to samo między nogami? 3. najważniejsze!!! czy wziąłeś się ze związku hetero- czy homoseksualnego?
Bieda tego świata polega na tym, że - czy to się podoba komuś, czy nie - bezczelne mniejszości chcą zarządzać większością (politycy, duchowni, geje i lesbijki itp. itd.). Czy - według ciebie - alkoholizm jest chorobą czy nie?
Alkoholizm to choroba psychyczna wynikająca głównie z samotności. Napisałam od dużej przez autokorektę na tablecie. Prócz osobami homoseksualnymi istnieją również osoby biseksualne, czyli na przykład ja, więc nie dziw się ile jest ludzi lubiących tą samą płeć.
Teraźniejszy świat tak czy tak jest opanowany przez polityków i duchownych. Nie wiem co wam, homofobom zrobilśmy, ale na pewno nie chcemy rządzić większościami, chcemy po prostu zrozumienia. Z resztą wiele osób jako osobę homoseksualną widzi typowy stereotyp geja, przystawiającego się do wszystkich. Nie czułeś nigdy jak to jest być dyskryminowanym przez otoczenie z powodu seksualności, więc nie udzielaj się, jak nie wiesz co to jest za uczucie. Proste.
Alkoholizm to choroba psychiczna wynikają głównie z samotności?A ja całe życie myślałem że z braku kontroli nad piciem alkoholu!Cóż człowiek uczy się całe życie.Człowiek wypisujący takie teorie faktycznie może myśleć że zapędy homoseksualne to coś najbardziej naturalnego
Jeśli chodzi o mnie to nie jestem homofobem.Fobia to strach przed czymś, a u mnie homosie nie budzą strachu a raczej współczucie.
Sam zwrot homofob został wymyślony przez ludzi stosujących homoterroryzm by ludzie normalni czuli się dziwakami przy ludziach z zaburzeniami seksualnymi.Nawiasem mówiąc jest strasznie dyskryminujący ludzi nie zgadzających się z niektórymi poglądami.
Ja jestem alkoholikiem i nie raz, nie dwa przekonałem się, co to znaczy. Przyznaj się, a potępią cię ci, co piją i jeżdżą po pijaku samochodami itp. Więc coś tam wiem. Chodziło mi raczej o co innego, o coś, co nazwałbym tworzeniem mody na inność, na transgresyjność itp. Nie uważam np. homoseksualistów za gorszych, lecz jednocześnie nie godzę się na tworzenie prawa pod ich upodobania, na idiotyczne ceremonie ślubne i groźne przysposabianie dzieci. To wszystko.
Sprowadzanie homofobii do wyłącznie lęku, a potem opowiadanie, że nie jest się homofobem, bo nie ma lęku przed homo jest zabiegiem stosowanym wyłącznie przez homofobów. Homofobia to nie tylko lęk, lecz przede wszystkim dyskryminacja, dezinformacja, oczernianie, wyszydzanie ("pedzie"), kłamanie nt. osób LGBT.
Homofobia nie sprowadza się tylko do lęku, choć rzecz jasna oznacza także lęk! To ty chcesz zrobić redefinicje pojęcia, aby wyjąć się spod jego znaczenia. Twoje niedoczekanie. Homofoby nie ustalają co oznacza homofobia. To tak jakby pedofil miał normalnym ludziom dyrygować co oznacza pedofilia.
Możesz sobie oczywiście twierdzić, ze jakieś słowo jest dla ciebie obraźliwe, jednak w przypadku homofobii można mówić jedynie o pejoratywnym znaczeniu. Słowniki nie określają tego słowa jako obraźliwe. Nie zmienia to faktu, że to nie ty tworzyłeś definicję homofobii, więc to nie ty będziesz ustalał czego ona dotyczy i czego nie dotyczy, szczególnie że jesteś adresatem tego pojęcia ono ciebie dotyczy, więc jak rozumiem chcesz próbować zmieniać jego sens, aby cię już nie dotyczyło? To naprawdę żałosne :) Równie dobrze możesz sobie próbować zmieniać definicję koła, próbując wmawiać, że to kwadrat.
Słowo "pedał" jest obraźliwe, nie tylko wg. normalnych ludzi, ale także wg. wszelkich słowników. Tym niemniej ludzie nie walczą ze znaczeniem tego słowa i wiedzą, że w przypadku ludzi jest to obraźliwe określenie osób homoseksualnych stosowane przez homofobów.
Jest obraźliwe???Weź się opamiętaj!W takim razie ty jesteś kołowrotkiem bo co nie mówić to i tak wracasz do punktu wyjścia.Obrażony?Powołujesz się na słowniki, no to proszę "Fobia (nowołac. phobia z stgr. φόβος phóbos „strach, lęk”) – zaburzenie nerwicowe, którego objawem osiowym jest uporczywy lęk przed określonymi sytuacjami, zjawiskami lub przedmiotami, związany z unikaniem przyczyn go wywołujących i utrudniający funkcjonowanie w społeczeństwie. Fobie wywoływane są przez pewne sytuacje lub obiekty zewnętrzne wobec osoby przeżywającej lęk, które w praktyce nie są niebezpieczne."
Jak to się ma do mnie???
Kto tworzył definicję homofobi jak nie geje?
Czemu manipulujesz przytaczając definicję -fobii, a więc samego lęku, a nie homofobii? Ta nie dotyczy tylko lęku:
"nieuzasadniony lęk i niechęć wobec homoseksualizmu oraz osób homoseksualnych, biseksualnych i transseksualnych, oparte na uprzedzeniach podobnie jak rasizm, ksenofobia, antysemityzm i seksizm"
Oczywiście, że geje tworzyli definicję homofobii, ponieważ to oni stworzyli to słowo zatem to nie ty złotko decydujesz co ono oznacza, tylko jego autorzy. Doprawdy masz tupet, ale to jest wciąż bardzo żałosna i prymitywna taktyka. Nie decydujesz o znaczeniu tego pojęcia. Decydują o tym jego twórcy, więc możesz co najwyżej się podrapać po plecach.
I kto manipuluje?Fobia to strach przed czymś więc w czym problem?
Domyśliłem się że to nie ja wymyśliłem, i co za tym idzie?Czyli jak ja wymyśle słowo które można przypisać do Ciebie np.heterofob to znaczy że można cię wpisać pod tą definicję?
Drapiąc się po plecach wpadłem na to że jestem dyskryminowany przez środowiska homo.Przykład?Proszę bardzo, wobec mnie są stosowane obraźliwe zwroty typu homofob!
Można być tolerancyjnym ale tylko do tą do kiedy homoterror siłą nie gości w moim domu.
O znaczeniu słów decydują słowniki, a nie ich twoje przeinaczanie. Trudno nazwać "terrorem" obronę normalnych ludzi przed homofobicznym terrorem takich jak ty, którzy by chcieli ich dyskryminować i wmawiać, że są nienormalni, bo tak tobie się podoba. Homofobia ma ogólnie przyjęte znaczenie w słownikach, bynajmniej nie została zdefiniowana przez homofobów takich jak ty - ty jesteś tylko adresatem tego pojęcia, który bardzo chciałby się spod jego znaczenia uwolnić i dalej w najlepsze dyskryminować homoseksualistów. Jednym słowem chcesz być homofobem, ale nie chcesz by cię tak nazywano. Postępowanie bardziej niż żałosne. Walka z dyskryminacją LGBT to żaden terror. To obrona przed homofobicznym terrorem. To nie geje chcą ci odebrać jakieś prawa, to ty chcesz by oni ich nie mieli i byli gorszym gatunkiem człowieka. Masz tupet odwracać kota ogonem.
Mam tupet i mam tupet.Kolejny raz grochem o ścianę!Pokaż mi to palcem bo chce uwierzyć że śnie jakich to praw człowiek homo nie ma które ja bym miał?A chcą więcej!Wiec kto kogo dyskryminuje?Homoterror też jest już znanym słowem i dość często używanym przez ludzi którzy nie zgadzają się na wprowadzanie nienormalności.
Dalej nie usłyszałem tłumaczenia słowa fobia, które jest w słownikach!
Dlaczego geje mają mieć więcej praw niż inni dewianci i dla czego myślą że są dyskryminowani?Przecież ze życie z osobą tej samej płci nie dostają wyroku , a na przykład zoofile za współżycie z kozą dostaną.
Od kiedy geje są "dewiantami" i od kiedy są "nienormalni"? I czemu ludzie chorzy na homofobię mieliby ich terroryzować? Nie ma potrzeby się na to godzić. Nie ma powodu by pozwalać nienormalnym na uniemożliwianie normalnym ludziom korzystania z równych praw. Czego nie może w prawie zrobić gej? Ano choćby nie może zawrzeć związku małżeńskiego z osobą komplementarną jego tożsamości psychoseksualnej.
http://www.siecrownosci.gov.pl/slownik-pojec/art,48,homofobia.html
http://sjp.pwn.pl/slownik/2560733/homofobia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia
Dać ci łopatę to sam/sama/samo się zakopiesz.Sprawdź co to jest związek małżeński to może dojdziesz do tego czemu nie mogą go zawierać.Gdybym miał zaburzenie psychiczne i czuł się psem czy mógłbym zawrzeć związek z suką?Jeśli nie to jestem dyskryminowany!?
Dewiantami są od czasu gdy homoseksualizm skreślono z listy chorób (przy dużym nacisku homoterrorystów). Dewiacja znaczy anomalia zboczenie!
I zapewne zaraz dowiem się że pedzie są najnormalniejsi na świecie i w związkach homo rodzi się więcej dzieci niż w hetero.
Już tak z innej beczki mówiąc to homofobi też nie ma na liście chorób!
Odłożył bym łopatę jeśli nie umiał bym się nią posługiwać .
Homoseksualizm nie jest dewiacją. To jedynie nienormalni ludzie pragną wciągnąć innych w swoje urojenia nt. "choroby" homoskeusalizmu.
Nie wysilaj się z tą homofobiczną propagandą, gdyż homo został wykreślony przede wszystkim dlatego, że został tam niegdyś wpisany bez żadnych podstaw naukowych i w drodze manipulacji. Do dziś tacy fanatycy jak ty nie potrafią przedstawić żadnych dowodów naukowych na swoje urojone stanowisko.
Małżeństwo dotyczy osób nie zwierząt, a zoofilia w przeciwieństwie do homoseksualności jest zboczeniem. W kwestii homofobii jak najbardziej jest to zaburzenie. Dalej nam wmawiaj, że to "normalne" http://www.psychiczne.choroby.biz/Homofobia
Małżeństwo dotyczy osób!Zgoda!Osób nie jedno płciowych(wraca jak bumerang temat łopaty).Chyba nawet jak na twoje ograniczone pole widzenia w miarę precyzyjnie wytłumaczyłem ci na czym polega owa "dyskryminacja".
Jest dewiacją i zaburzeniem psychiczno seksualnym!Jeżeli nie jest patologią , a normą jak twierdzisz czemu nie mogą mieć potomstwa?Czy to w przyrodzie jest normą czy jednak patologią?
Muszę cię rozczarować co do zoofili.W niektórych krajach jest to już uregulowane prawnie i zmierza ku normie(i nie są to tylko kraje szeroko pojętego trzeciego świata) ,tak jak już to jest w przypadku homosi.Co nie oznacza że jest to zboczenie.
Nazywając mnie nienormalnym stajesz w jednym szeregu z ludzmi nietolerancyjnymi , których przecież tak nienawidzisz (łopata!)
Jedyną osobą która robi tu jakąkolwiek propagandę jesteś ty, ja po prostu piszę jak jest i tyle.
Małżeństwo w Polsce dotyczy kobiety i mężczyzny. Wytłumaczyłem ci już dlaczego jest to dyskryminacja - ponieważ dopuszcza do małżeństwa ludzi tylko jednej orientacji. Heteroseksualiści mogą brać ślub z osobą komplementarną ich tożsamości psychoseksualnej. Homoseksualiści nie mogą i dlatego mamy do czynienia z dyskryminacją. Nieuzasadnioną, ponieważ homoseksualizm w Polsce zarówno w prawie jak i medycynie jest normalną orientacją.
Możesz sobie wmawiać, ze to jest "dewiacja", "zaburzenie", lecz nic takiego nie figuruje w nauce, a twoje bajki nie mają pokrycia w medycynie. Od kiedy o normie decyduje potomstwo? Gdzie w nauce jest kryterium, że aby być normalnym to trzeba mieć potomstwo? Znowu sobie coś uroiłeś i próbujesz nam tutaj sprzedawać pseudonaukowe bajki. Nie wspominając o tym, że homoseksualiści to nie są osoby bezpłodne i jeśli chcą to dzieci mają swoje własne biologiczne. Nie zapominajmy także o biseksualistach. Natomiast w celu zawarcia małżeństwa hetero wcale nie trzeba mieć dzieci, można być nawet bezpłodnym lub z premedytacją nie chcieć mieć nigdy dzieci i też można sobie zawrzeć małżeństwo. Nie ma najmniejszego powodu, dla którego nie mogliby tego robić również homoseksualiści.
Możesz sobie dalej urajać, że homofobia to "normalność", a dla mnie i w medycynie nie jest to normalne. Jako osoba kłamiąca nt. tego czym jest homoseksualizm nie masz żadnego prawa rościć sobie pretensji do określania homofobii tym czym jest. Znowu kłania się twoja próba wyjęcia się spod znaczenia tego pojęcia z równoczesną chęcią kontynuowania oczerniania homoseksualistów. Nazywasz homoseksualizm tym czym nie jest, kłamiesz nt. definicji, wciskasz swoje fantazje nt. homoseksualistów, żywisz do nich zdecydowaną niechęć i awersję, a na koniec stwierdzisz, że nie jesteś homofobem niezły dowcip :)
Tak zasłaniasz się nauką?Więc to to jest fobia?Już spieszę z odpowiedzi (po raz kolejny zresztą), jest to strach ,lęk przed czymś.I po raz kolejny mówię że ludzie homo budzą we mnie co najwyżej politowanie (wiec nie strach) a co za tym idzie nie mogę podlegać pod homofoba.Ty za to wmawiasz wszystkim że homoseksualizm jest normalny, przeinaczając rzeczywistość i do tego roszcząc sobie prawo do określania kto jest homofobem a kto nie.Dyskryminujesz mnie na każdym kroku wciskając że to ty jesteś dyskryminowany!
Jak sobie wyobrażasz zachodzenie w ciążę przez faceta?W związkach homoseksualnych (nie mieszajmy do tego bi bo to inna para kaloszy) jest to po prostu z natury niemożliwe.I żeby to stwierdzić nie trzeba być światowej sławy biologiem!
Nic takiego nie figuruje w nauce.Z jakich źródeł korzystasz?Zapewne tych tęczowych
http://www.homoseksualizm.edu.pl/index.php/co-mowi-nauka/homoseksualizm-geneza/1 75-homoseksualizm-jako-zaburzenie-tosamoci-pciowej-teoria-interakcyjna-
I nie pisz mi że to ja przeinaczam bo to ty naginasz rzeczywistość na swoją stronę!
Proszę sprawdź definicję małżeństwa zanim zaczniesz bredzić o dyskryminacji (naukowa i prawną). Widziałeś kiedyś żeby mężczyzna ożenił się z mężczyzną, lub kobieta wyszła za mąż za kobietę?Proszę czytaj ze zrozumieniem a nie wylewasz tylko jad na homofobów.