Na krawędzi nieba

Auf der anderen Seite
2007
7,4 6,8 tys. ocen
7,4 10 1 6769
6,7 7 krytyków
Na krawędzi nieba
powrót do forum filmu Na krawędzi nieba

Swietny scenariusz, świetnie nakrecony, jestem zachwycony tym filmem.
rozwija wyobraznię poprzez niedopowiedzenia, toczy się swoim rytmem - niezaszybkim, chwilami chciałoby sie jeszcze bardziej spowolnić akcję tego filmu, by móc sie podelektować tą historią. Polecam nie tylko wytrawnym smakoszom kina.

p.s. Mam pytanie o inne filmy Akina, to pierwszy obejrzany jego film,
czy ktoś mi poleci coś innego z jego twórczości? Z góry dzieki, pozdrawiam.

PASZEKO

Witam!

Polecam wcześniejszy film tego reżysera "Głową w mur" (choć "Na krawędzi nieba" moim zdaniem jest nieco lepszy) i dodatkowo film "Klimaty" Ceylana.

Pozdrawiam!

Gunia

Dziekuje Ci za odpowiedz, ale juz za "póżno" bo od tamtej pory obajrzałem "Głową w mur" "Solino" "Im Juli" "Życie jest muzyką" czyli prawie wszystko oprócz "Szybko i bezboleśnie" bo do tego nie moge znaleść napisów (może masz?) Każdy film Fatiha Akina jest inny, ale wszystkie są cholernie dobre, nawet lżejsze "Im Juli" oraz "Kebab Connection"( scenariusz Akin) sa warte polecenia.
Uważam że Fatih Akin to przyszłość ambitnego europejskiego kina, oby tylko nie wdepnął w bagno Holywoodu, bo tam zmienią go w maszynke do robienia kasy.
Dziekuje za polecenie "Klimatów" tego nie znałem, niebawem obejrze napewno, pozdrawiam.