PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4635}

Na własną rękę

Collateral Damage
2002
6,2 14 tys. ocen
6,2 10 1 14308
4,5 12 krytyków
Na własną rękę
powrót do forum filmu Na własną rękę

8/10

ocenił(a) film na 8

Scenariusz to, trzeba przyznac zlepek różnych wątków już wcześniej wykorzystywanych, ale sprawdzonych i dobrych. Chociażby z takich hitów jak DOWÓD ŻYCIA, STAN OBLĘŻENIA no i sam motyw zemsty itp...
Ale ogólnie nie jest tak źle, bo scenariusz nie jest jak sie z początku wydaje głupi, mamy jeden nieprzewidywalny, spory zwrot akcji pod koniec, a cały motyw z terroryzemm taki banalny nie jest - to mi się podobało... Nie chodzi tu też o akcje, mało tu strzelanin, Arnold ani razu nie trzyma broni palnej w ręce a mimo to nudy tu nie znajdziemy. Mięśni też za duzo pokazuje. NA WŁASNĄ RĘKĘ stara sie raczej by poważniejszym filmem, który mimo szybkiej i napiętej akcji i Arnolda porusza ważne kwestie na czasie i nie jest do końca schematyczny i czasami mu się to udaje. Np. zakończenie jest świetne. Ogólnie obraz sie dobrze oglada, ale są lepsze - Arnold gra tak sobie, za to Leguizamo genialnie! Muzyki zbytnio nie slychac lepszej, zdjecia tez nie zwracaj uwagi... strona techniczna nie wystaje ponad poziom, scenariusz to zlepek innych scenariuszy, ale zlepek dobry, skłądny i niebanalny więc film oglada sie dobrze bo i rezyseria bdb - duzy plus.
Mysle ze mozna zobaczyc :)

davemaster

Mi film także się podobał ;)

ocenił(a) film na 7
kenexgro

Mnie też :-) 7/10