PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109268}

Napoleon Wybuchowiec

Napoleon Dynamite
2004
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 13842
7,0 24 krytyków
Napoleon Wybuchowiec
powrót do forum filmu Napoleon Wybuchowiec

W tym filmie nie chodzi o fabułę, puentę czy grę aktorską. Tu liczy się ogólny przekaz i filozofia życia. W tym filmie panuje przyjazna atmosfera, postaci które jak mówicie wydają się na początku ułomne z biegiem filmu okazują swoje dobre strony i w efekcie widzimy jak błyszczą na tle średniaków. W rzeczywistości większość geniuszy to dziwaki dlatego ten film wydaje mi się tak prawdziwy.

Adam_kontrabas

jest zajebisty,a te j-e-b-ane krytyki wespół z gimbusami zaniżają średnią.

ocenił(a) film na 9
Adam_kontrabas

Film bardzo mnie zrelaksował, historia banalna ale dająca do myślenia. Polecam dla ludzi, którzy po 15min Kac-Vegas niedaja rady dłużej oglądać.

sikfryd

Kac vegas też ogladałem..ale to mi się bardziej podobało.

ocenił(a) film na 9
schfyo

co byś polecił wiec w podobnym klimacie do NW?

ocenił(a) film na 10
sikfryd

zależy co masz na myśli mówiąc klimat...
jeśli chodzi o ciekawych bohaterów to polecam "paper man 2009", "Stranger than fiction 2006", ""Tideland 2005(chociaż ten troche cięższy jest)"
To są moim zdaniem dobre filmy i chodź nie koniecznie spodobają się każdemu to warto i tak zobaczyć.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Adam_kontrabas

dzięki, nie widziałem tych filmów, już przeglądam moja ''filmotekę'' ;]

sikfryd

Orzeł kontra rekin i filmy Kaurismakiego. Ewentualnie coś Wesa Andersona.

ocenił(a) film na 10
Adam_kontrabas

Ten film jest w części groteskowym ukazaniem życia. Moim zdaniem, genialnie ujętym z perspektyw osób, które w większości przypadków są pośmiewiskiem dla innych. Cała otoczka filmu jest tak absurdalna, że w końcowym efekcie ukazuje nam się fantastyczny obraz. Wydaje mi się, że film jest jednak dla trochę starszej części widzów. Dzieciaki mogą go nie zrozumieć.

użytkownik usunięty
Terrorist

Bardzo dobrze powiedziane. W pełni się zgadzam.

użytkownik usunięty

również sie zgadzam.

ocenił(a) film na 7
Adam_kontrabas

Tak. Pod koniec filmu mnie tknęło: to jest film o przyjaźni. Także o rodzinie, byciu sobą i pokonywaniu swoich słabości, ale najbardziej wybrzmiała mi przyjaźń - znalezienie bratnich dusz w ludzkim mrowiu.

ocenił(a) film na 9
EJanczul

Dokładnie!