PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=859721}
7,2 48 tys. ocen
7,2 10 1 47665
6,7 52 krytyków
Nasze magiczne Encanto
powrót do forum filmu Nasze magiczne Encanto

Encanto DVD

ocenił(a) film na 9

Czy ktoś wie kiedy Encanto będzie na dvd z polskim dubbingiem? Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć. Pokazuje mi tylko premierę w USA.

ocenił(a) film na 10
Donaj

Rowniez będę wdzięczny za jakieś info o ile ktoś wie…:(

ocenił(a) film na 10
master89

Podobno może w PL nie wyjść (podobnie było z Luca i Coco, długo na BD czekałem tego drugiego, a ten pierwszy nadal tylko na DVD).
Inna plotka mówi, że dopiero wydadzą jak duże kina przestaną już umieszczać film w repertuarze :/ Póki co widzę że pojawia się przynajmniej do końca tego tygodnia...

ocenił(a) film na 10
Jimoshijimoto

Mi zależy na filmie wiec dvd tez może być:) wiec trzeba czekać i obyś miał racje :)

ocenił(a) film na 10
master89

Wolę BD, ale chcę obejrzeć drugi raz i wpierw wezmę dvd jak się tylko pojawi :)

ocenił(a) film na 9
Jimoshijimoto

Dzięki za odpowiedź. Czyli jeżeli jest taki problem ze zwykłym wydaniem DVD, to o tym pięknym steelbooku mogę zapomnieć? https://filmozercy.com/filmoskop/uploads/covers/original-20300880-disneys-encant o-zavvi-exclusive-4k-ultra-hd-steelbook-includes-blu-ray.jpg

ocenił(a) film na 10
Donaj

Niestety. Żona zamówiła mi wersję GB z zavvi (pięknie się prezentuje), a teraz czekam na wersję PL do kolekcji.

ocenił(a) film na 9
Jimoshijimoto

Coś mi się wydaje, że się nie doczekamy ;/.

ocenił(a) film na 10
Donaj

Na torrentach jest kopia BD, pewnie niedługo będzie w sklepach. Lub znów trzeba będzie kupić węgierską lub czeską, jeśli będą miały dubbing PL :/

ocenił(a) film na 9
Jimoshijimoto

Długie to "niedługo" :P. Masakra jakaś.

ocenił(a) film na 10
Donaj

Cóż, wygląda na to że w PL nie wyjdzie na BD w ogóle :/

Donaj

Wczoraj widziałem w Niemczech DVD (12,99 EUR) a nas jak zwykle Disney olewa.
'Luca' na BD w Niemczech był już przed Bożym Narodzeniem a u nas nie wiem czy w ogóle (możliwe, że ostatnio wydali). Za takie traktowanie na pewno nie wykupię dostępu do Disney +

ocenił(a) film na 9
Mozart1791

No to jest jakaś tragedia. Człowiek chciałby sobie kupić steelbooka, ale nie. Nawet zwykłego DVD nie ma -.-.

ocenił(a) film na 10
Mozart1791

Pewnie będzie tak jak z Coco, dopiero po jakimś czasie wyszedł na BD z dubbingiem :/

ocenił(a) film na 8
Jimoshijimoto

Galapagos nie wydaje już BD w Polsce - pewne info z centrali. Niestety, nawet Soul nie wyszło na tym nośniku, co jest po prostu skandalem :(

ocenił(a) film na 10
lotnikmeta

C...era jasna :/ Ech, może na majówkę skoczę do Czech i będą mieli z polskim dubbingiem :)

ocenił(a) film na 8
Jimoshijimoto

O to też niestety pytałem w Galapagos - disneyowskie BD w Czechach nie mają polskiego dubbingu. :/ Też miałem taką nadzieję, bo kupowałem tam córce którąś część Hotelu Transylwania z dubbingiem PL, ale niestety. :(((

Ja już zaczynałem się zastanawiać nad pozyskaniem jakiejś "mniej oficjalnej" kopii w konkretnej jakości i wypalenie tego gdzieś na blurayu po prostu + wydruk okładki, ale zbyt to karkołomne, niestety.

ocenił(a) film na 10
lotnikmeta

Kurczę. To lipa. Niby mógłbym sobie bd fab wykonać i włożyć do tego Steelbooka z Zavvi, ale to mnie nie zadowala. Gdzieś musiało wyjść z dub PL na BD, bo widziałem że krąży już po różnych stronach. Pytanie gdzie? Może Węgry?

ocenił(a) film na 8
Jimoshijimoto

A to nie jest tak, że ewentualne pirackie kopie w sieci pochodzą z VOD np.? Jakiś iTunes, Rakuten, coś w tym stylu?

ocenił(a) film na 10
lotnikmeta

Opis był o BD z HDR. Nie wiem czy tak naprawdę jest czy nie.

ocenił(a) film na 8
Jimoshijimoto

No tak. Jeszcze inna opcja: obraz faktycznie z BD, dźwięk podłożony z DVD/VOD, ale nie wiem, czy taki zlepek miałby finalnie dobrą jakość. Na szczęście się nie znam, bo w piractwo się nie bawię. :)

ocenił(a) film na 10
lotnikmeta

Nie wiem czy dałoby radę dobrze zsynchronizować, plus opis dźwięku sugeruje kopię inną niż VOD. No nic, z żoną obejrzę jak w końcu D+ będzie w Polsce.

ocenił(a) film na 7
Donaj

Pisałem ostatnio do Galapagos. Będzie na DVD w polskiej wersji. Nie znam dokładnej daty premiery, uzyskałem odpowiedź "Film zostanie wydany, prosimy o chwilę cierpliwości". Obstawiałbym maj/czerwiec.

ocenił(a) film na 9
benen12

Dzięki wielkie za informację. Czekam więc z niecierpliwością :).

Donaj

Pisałem w zeszłym tygodniu do Galapagos i dzisiaj otrzymałem odpowiedź. W najbliższych dniach ma się ukazać data premiery. Trzeba czekać...

ocenił(a) film na 7
SandyRailSpeeder1

Już jest w zapowiedziach w apce empiku. Premiera 13 lipca