Plusy
+ 1 podskoczenie, 1 mega dobry jumpscare
+ Fabuła do połowy świetna i ciekawa
Minusy:
- Zbyt szybkie zakończenie i nie do końca jasne
To prawda, ta konfrontacja z czerwonym przebiegła bardzo szybko, prawie wgl nie było go widać. Mam wrażenie, że przy montażu usunęli z nim spora część scen. Kilka ujęć ze zwiastunu nie pojawiło się w filmie. To chyba jest największy minus tej części. Ludzie oczekiwali konfrotnacji, wyjaśnień a nic nie dostali tak naprawdę. Szkoda. Nie daje filmu na straty bo ogółem, głównie z sentymentu cały seans (dwukrotnie) przesiedziałem zaciekawiony. To jedna z moich ulubionych serii. Po cichu liczę, że dzięki temu, że film osiagnał sukces kasowy, zdecyduja się na kolejna część :)
Nie wiem czy to nie była ostatnia część, ale jeżeli nie - to napewno ostatnia z historią Lambertów
Ja też lubię bardzo serie Naznaczonego, ale tylko: 1,2 i 5 część
3 bardzo słaba, a 4 nawet nie ogl
Ja zakończenie zinterpretowałem:
Wg mnie Alice pojawiła się na końcu pozytywnie nastawiona (jak nigdy w poprzednich częściach) i jej słowa oznaczały, ze wszyscy się zobaczą, ale nie w tym „piekle”, a jako medium wiedziała, ze on pokonał tą "czerwoną postać". A scena po napisach oznacza, że lampa wygasła i drzwi nie było widać, wiec ten swiat jest już dla nich zamknięty.