7.1 dla tego filmu, który za jakieś kilkanaście lat będzie w czołówce najlepszych filmów XXI wieku? Nieporozumienie. Tym bardziej dziwi taka ocena, że właściwie kogo się nie zapytam ten jest zachwycony, na forum też dużo entuzjastycznych opinii.
Tak to jest na filmwebie, ocenę może wystawic każdy. Osoby, które oceniają listy do m na 9, albo botoks na 10 dadzą temu filmowi 2. Niestety, ale od pewnego czasu przestałam sie sugerować to jaką dana produkcja ma średnią, zwłaszcza kino, które wymaga od widza skupienia ponieważ mogłoby mnie ominąć naprawdę kilka dobrych filmów.
Nie warto nigdy sugerować się oceną na żadnej stronie, tylko samemu się przekonać czy film jest dobry czy nie. No cóż, do mnie Nić Widmo w ogóle nie przemówiło. Film ciągnął się niesamowicie, był zwyczajnie nudny i męczący. Szkoda, bo pod względem technicznym był niczego sobie. Dobre zdjęcia, kostiumy i gra aktorska. Jednak historia ani trochę nie wciągała i nie interesowała. Jest to jeden z tych filmów, które najlepiej sobie włączyć w nocy, żeby szybko zasnąć.
Ja tam filmów cęgi nie polecam ale są chociaż bardziej ciekawe, nie usypiają... A to... Masakra. Nudno negatywni bohaterowie, film bez jakiegokolwiek przesłania, kamera na standardowym poziomie, aktorzy słabi ze sztucznymi dialogami, a jedynie sama fabuła zasługuje na 4 z plusem