Nieśmiertelny III: Mag

Highlander III: The Sorcerer
1994
5,8 9,1 tys. ocen
5,8 10 1 9069
4,0 4 krytyków
Nieśmiertelny III: Mag
powrót do forum filmu Nieśmiertelny III: Mag

Już pomijam fakt, że trójka jest jakby bezpośrednią kontynuacją jedynki i pomija wydarzenia z dwójki. Fabuła znacznie ciekawsza niż w dwójce - bo do cholery, taka zmiana klimatu fantasy jaki był w 1 na taki klimat sci-fi jaki był w dwójce, to jakieś nieporozumienie. W trójce jest troszkę z klimatu jedynki, ale duuużo nudności, dużo dłużyzn, słaba muzyka i ogólnie mniej tej magii i czarowania. Jedyne plusy to sceny w Szkocji, ładna dziewczyna Connora i finałowa walka - a w tle kawałek mojego ulubionego Motley Crue, ale w jakiejś dziwnej aranżacji.
Highlander 1 - 8/10 - fajny klimat, muzyka, no i Ramirez
Highlander 2 - 7/10 - troszkę klimatu ale przesadzono z osadzeniem filmu w przyszłości i za dużo sci-fi
Highlander 3 - 6/10 - już klimat tylko lat 90, no i to co pisałem wyżej
Highlander 4 - 5/10 - film całkowicie wykastrowany z klimatu, szary, nudny i jedynie Connor i Duncan go jakoś ratują
Highlander serial - 6/10 niektóre odcinki fajne, ale też całość robiona na siłę, aby wycisnąć ile się da z oryginalnego filmu.
Highlander 5 - nie oglądałem, ale może kiedyś obejrzę. Widziałem tylko fragmenty.

Axel

"Już pomijam fakt, że trójka jest jakby bezpośrednią kontynuacją jedynki i pomija wydarzenia z dwójki."
Może dlatego, że dwójka działa się w 2024, a trójka w 1994?

ocenił(a) film na 6
Kwarc

W dwójce masz całkowicie wyjętą fabułę z tyłka, bo opowiada o tym, że Connor i inni nieśmiertelni są z planety Zeist. Nie ma to żadnego logicznego połączenia z cz.1 i dlatego w trójce jest to pominięte.

Axel

Wiem, właśnie przez te absurdy o Zeist Nieśmiertelny III był interquelem, by nie musieli nawet wspominać o fantazmatach z Nowego Życia. Inne kontynuacje nie były tak sprytne i nawet nie próbowały trzymać się poprzednich części, albo chociaż jakoś uzasadnić rozbieżność.

użytkownik usunięty
Axel

tobie nawet wizyta u terapeuty nie pomoże. przypadek nieuleczalny...