PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5153}

Nie oglądaj się teraz

Don't Look Now
1973
6,7 7,3 tys. ocen
6,7 10 1 7306
7,1 32 krytyków
Nie oglądaj się teraz
powrót do forum filmu Nie oglądaj się teraz

Trzeba byc idiota zeby wstawic zdjecie z filmu ktore zdradza koncowke. Mowie tu o zdjeciu tej babki
w plaszczu. Pomyslem na film bylo zeby widz myslal ze postac latajaca wieczorami po miescie to
duch corki Johna (tak mi sie przynajmniej wydaje). W finalowej scenie dopiero okazuje sie to co
sie okazuje, niestety ja zobaczylem to zdjecie przed filmem i caly czas wiedzialem ze TA w
plaszczu to jakas stara pani ktora pewnie okaze sie morderczynia. Nie ukrywam ze zepsulo mi to
caly film ;/

użytkownik usunięty
ziielu

A szkoda, bo takie arcydzieło.

ocenił(a) film na 5
ziielu

Dlatego nauczyłam się już żeby przed obejrzeniem filmu przeczytać 2-3 pierwsze zdania z opisu tylko ;) Nie czytać niczego więcej, nie oglądać zdjęć ani trailerów! :D

udkojagniece

Ja chyba też zacznę tak robić. Parę lat temu przymierzałem się do obejrzenia tego filmu i z ciekawości przeczytałem jego opis w książce "1001 filmów, które musisz zobaczyć", no i w ten sposób zepsułem sobie niespodziankę (co i tak nie zmienia faktu, że po seansie miałem spory problem z zaśnięciem).

ocenił(a) film na 6
ziielu

Jest też Sutherland w kałuży krwi. Każdy, kto ogląda już nawet screeny z filmu prosi się wręcz o spoiler. Podobnie z czytaniem opisów bezpośrednio przed seansem itd. Nie jest to żadną winą moderatora. Ja w takim przypadku odłożyłabym seans o kilka m-cy - jest tyle innych filmów do obejrzenia (i spoilerów do zapomnienia).