PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687079}

Niebo istnieje... naprawdę

Heaven Is for Real
2014
6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46801
5,0 2 krytyków
Niebo istnieje... naprawdę
powrót do forum filmu Niebo istnieje... naprawdę

Jeżeli chodzi o niebo to niebo istnieje . Jestem osobą która akurat przeżyła śmierć kliniczną nie tak jak ten chłopczyk , bo ja
umarłam . Ale niebo istnieje , czułam jak do niego szłam po drodze spotkałam moją babcie z którą rozmawiałam. Gdy
lekarze mnie wybudzili , nikt mi nie uwierzył , dopiero teraz kiedy wyszła książka i film , wiem że nie jestem sama . On nie
umarł , ale czuł się tak jak ja . Ja nie chciałam wracać tam było pięknie . Z mojej strony to nie bajka , napisałam tak jakby
swój pamiętnik o tym ale nigdy nie pokazałam tego ludziom , Polska inaczej odbiera takie coś . Jezusa nie byłam godna
zobaczyć , ale wiem że jest . I jeżeli wy wszyscy chodzicie do kościoła modlicie się to uwierzcie ! Ja pewnie też bym w to nie
uwierzyła gdybym nie przeżyła tego na własnej skórze w 2010 roku .

Luuukas

Nie pytajcie jak tu trafiłem. Ale przeczytałem częściowo pierwszy post. Ogólnie kolego bredzisz. Dużo naukowców było wierzących to napewno wiesz. Nie powinno się zabierać ludziom wiary i to także z powodów naukowych (psychologicznych)
Kolejnym bełkotem jest pisanie że brak dowodów na Boga. Przeciwnie, brak dowodów na to że nic nie istnieje. Nie mówię że jest to Jezus. Mówię o pojęciu Boga jako bytu. Naukowcy często sobie zadają pytanie dlaczego nastąpił bigbang. W sensie co było przed ? Dlaczego tak się stało? Piszesz że brak dowodów lub są słabe dla nauki. Fal wifi i innych też nie widzimy, promieniowania. Jedynie możemy je zobaczyć dzięki nauce , ale skąd wiemy czy wszystko wiemy ? Wszystko widzimy ? Wszechświat rozwija się z każda sekunda coraz szybciej. Być może nauka nam kiedyś odpowie co to Bóg , który Bóg jest prawdziwy. Jestem osobiście wychowany w wierze katolickiej ale uznaje możliwość istnienia Boga w innym wydaniu . Dużo wiar ma wspólne cechy :) być dobrym. Ale w 100% jestem pewien wiary w duszę. Jesteśmy złożeni , inni. Niektórzy coś w środku , podświadomości coś czują że kiedyś gdzieś mieli z czymś styczność. Np bliźniaki często są wychowywane w identycznych warunkach a każdy znajdzie inne hobby , czasem wspólne ale tylko czasem. Charaktery różnią się..
Coś jest wyżej , ale co? Tego nie wiemy .
Najbardziej pluje na ateistów którzy się wywyższają bo myślą że są lepsi i mądrzejsi. Otóż nie moi drodzy. Możecie być nawet często glupsi.
Einstein był wierzący również w swój sposób. Być może trochę po dobny do mojego :) pozdrawiam