PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687079}

Niebo istnieje... naprawdę

Heaven Is for Real
2014
6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46807
5,0 2 krytyków
Niebo istnieje... naprawdę
powrót do forum filmu Niebo istnieje... naprawdę

Jeżeli chodzi o niebo to niebo istnieje . Jestem osobą która akurat przeżyła śmierć kliniczną nie tak jak ten chłopczyk , bo ja
umarłam . Ale niebo istnieje , czułam jak do niego szłam po drodze spotkałam moją babcie z którą rozmawiałam. Gdy
lekarze mnie wybudzili , nikt mi nie uwierzył , dopiero teraz kiedy wyszła książka i film , wiem że nie jestem sama . On nie
umarł , ale czuł się tak jak ja . Ja nie chciałam wracać tam było pięknie . Z mojej strony to nie bajka , napisałam tak jakby
swój pamiętnik o tym ale nigdy nie pokazałam tego ludziom , Polska inaczej odbiera takie coś . Jezusa nie byłam godna
zobaczyć , ale wiem że jest . I jeżeli wy wszyscy chodzicie do kościoła modlicie się to uwierzcie ! Ja pewnie też bym w to nie
uwierzyła gdybym nie przeżyła tego na własnej skórze w 2010 roku .

izabela12110

Izabelo tak jak powiedziałaś w Polsce ludzie mają z tym problem. Jakbyś żyła w Stanach to pewnie byś książkę napisała i miała wsparcie z całego kraju. Spotkała Cię wspaniała łaska i jesteś wyjątkowa nie zapomnij nigdy o tym. Chętnie bym o tym porozmawiał z Tobą. Dziękuję za świadectwo, możesz być z siebie dumna i ja na Twoim miejscu zabrałbym się na książkę. Pozdrawiam

Luuukas

Nie pytajcie jak tu trafiłem. Ale przeczytałem częściowo pierwszy post. Ogólnie kolego bredzisz. Dużo naukowców było wierzących to napewno wiesz. Nie powinno się zabierać ludziom wiary i to także z powodów naukowych (psychologicznych)
Kolejnym bełkotem jest pisanie że brak dowodów na Boga. Przeciwnie, brak dowodów na to że nic nie istnieje. Nie mówię że jest to Jezus. Mówię o pojęciu Boga jako bytu. Naukowcy często sobie zadają pytanie dlaczego nastąpił bigbang. W sensie co było przed ? Dlaczego tak się stało? Piszesz że brak dowodów lub są słabe dla nauki. Fal wifi i innych też nie widzimy, promieniowania. Jedynie możemy je zobaczyć dzięki nauce , ale skąd wiemy czy wszystko wiemy ? Wszystko widzimy ? Wszechświat rozwija się z każda sekunda coraz szybciej. Być może nauka nam kiedyś odpowie co to Bóg , który Bóg jest prawdziwy. Jestem osobiście wychowany w wierze katolickiej ale uznaje możliwość istnienia Boga w innym wydaniu . Dużo wiar ma wspólne cechy :) być dobrym. Ale w 100% jestem pewien wiary w duszę. Jesteśmy złożeni , inni. Niektórzy coś w środku , podświadomości coś czują że kiedyś gdzieś mieli z czymś styczność. Np bliźniaki często są wychowywane w identycznych warunkach a każdy znajdzie inne hobby , czasem wspólne ale tylko czasem. Charaktery różnią się..
Coś jest wyżej , ale co? Tego nie wiemy .
Najbardziej pluje na ateistów którzy się wywyższają bo myślą że są lepsi i mądrzejsi. Otóż nie moi drodzy. Możecie być nawet często glupsi.
Einstein był wierzący również w swój sposób. Być może trochę po dobny do mojego :) pozdrawiam