To jest dobry horror. Trzeba to przyznać.Chociaż źle rozwiązali to, czym właściwie było to
straszące dziecko - bo kto normalny boi się jakichś potworów z legend? Bardziej bym się
przestraszył hmm...trudno już wybrać czego ludzie maja się bać bo materiałów straszących
było już pełno w kinie i trudno zachować oryginalność.I właśnie dlatego ten horror jest dobry
bo :
- jest dużo ambitniejszym horrorem niż tworzone na potęgę i skalę masową misz-masze
klasy B
- ciekawy motyw straszenia (ciekawy, nie straszny)
- co ciekawego zauważyłem - postacie wyjątkowo inteligentne jak na amerykański horror
- dobra, naprawdę fajna sceny egzorcyzmu
- podobała mi się rola Gary'ego Oldmana
Też tak uważam. "Nienarodzony" to dobry film. W ogóle większość filmów o egzorcyzmach jest dobrych, jak zauważyłem.
czy ja wiem....
na początku filmu wiedziałam, ze główna bohaterka będzie w ciąży.
Od razu gdy odwiedziła tę kobietę w ośrodku- wiedziałam, ze to jej babcia
później zaczęłam sie domyślać ze Casey będzie w ciąży bliźniaczej...
I na koniec szafka w łazience. Od razu wiadomo ze to horror, jak zamknie szafkę albo zobaczy kogoś za sobą, albo coś jej w tej szafce będzie stukać...
Wiadomo że będzie stukać, pukać ale nie wiadomo, za którym razem i nie wiadomo co tam będzie.
Ja się na tym horrorze śmiałam, bo wykorzystano tu chwyty z innych filmów, przeżuto i wyrzygano w nieładnej, komicznej wręcz formie. Dla mnie porażka.
Mi także się podobał . Bardzo oryginalna fabuła jak dla mnie . Tylko było wiele zbyt fantastycznych scen . Więc daje 8 .