PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469365}

Nienarodzony

The Unborn
2009
5,7 52 tys. ocen
5,7 10 1 52125
3,7 13 krytyków
Nienarodzony
powrót do forum filmu Nienarodzony

Taka niska ocena?

użytkownik usunięty

To jest dobry horror. Trzeba to przyznać.Chociaż źle rozwiązali to, czym właściwie było to
straszące dziecko - bo kto normalny boi się jakichś potworów z legend? Bardziej bym się
przestraszył hmm...trudno już wybrać czego ludzie maja się bać bo materiałów straszących
było już pełno w kinie i trudno zachować oryginalność.I właśnie dlatego ten horror jest dobry
bo :
- jest dużo ambitniejszym horrorem niż tworzone na potęgę i skalę masową misz-masze
klasy B
- ciekawy motyw straszenia (ciekawy, nie straszny)
- co ciekawego zauważyłem - postacie wyjątkowo inteligentne jak na amerykański horror
- dobra, naprawdę fajna sceny egzorcyzmu
- podobała mi się rola Gary'ego Oldmana

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się - to na prawdę fajny horror.

muratm

Też tak uważam. "Nienarodzony" to dobry film. W ogóle większość filmów o egzorcyzmach jest dobrych, jak zauważyłem.

ocenił(a) film na 4

czy ja wiem....
na początku filmu wiedziałam, ze główna bohaterka będzie w ciąży.
Od razu gdy odwiedziła tę kobietę w ośrodku- wiedziałam, ze to jej babcia
później zaczęłam sie domyślać ze Casey będzie w ciąży bliźniaczej...

I na koniec szafka w łazience. Od razu wiadomo ze to horror, jak zamknie szafkę albo zobaczy kogoś za sobą, albo coś jej w tej szafce będzie stukać...

użytkownik usunięty
PauLina95

Wiadomo że będzie stukać, pukać ale nie wiadomo, za którym razem i nie wiadomo co tam będzie.

Ja się na tym horrorze śmiałam, bo wykorzystano tu chwyty z innych filmów, przeżuto i wyrzygano w nieładnej, komicznej wręcz formie. Dla mnie porażka.

ocenił(a) film na 8

Mi także się podobał . Bardzo oryginalna fabuła jak dla mnie . Tylko było wiele zbyt fantastycznych scen . Więc daje 8 .

użytkownik usunięty

Ale wniosek mam jeden: Gary Oldman uwierzył w dybuki.

Ciekawostka:
http://www.filmweb.pl/film/Dybuk-1937-39432