PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469365}

Nienarodzony

The Unborn
2009
5,7 52 tys. ocen
5,7 10 1 52125
3,7 13 krytyków
Nienarodzony
powrót do forum filmu Nienarodzony

Nie jestem konserwatystką ani nic do tego. Nie grzebię w przeszłości czyniąc ją wciąż aktualną. Ale nie lubie gdy WAŻNE (nie mówię czy dobre czy złe, poprostu istotnie, ważne)rzeczy są przedmiotem na którym ktoś chce zarobić kasę. Mam 16 lat i nie widziałam tego filmu. Nie krytykuję tego co powstało jako horror. Krytykuję "genialnego" pomysłodawcę tej produkcji za to iż tak naprawdę na CZYJEJŚ tragedi chce zgarniać kasę.
Nie mówię że teraz wszyscy mają patrzeć nawet na rzeczy które miały miejsce 200, 300, 400 lat temu z szcunkiem i świętością, ale do jasnej chol*ry!
Przecież żyją jeszcze ludzie którzy przeżywali II wojnę światową! Dla nich tego typu film (pomijając już z racji wieku że takich raczej nie oglądają) jest ogromnum ciosem!
Nie bawcie się ważnymi postaciami lub wydarzeniami! Co innego filmy dokumantalne, chociażby Popiełuszko czy życia Karola Wojtyły. Bo takie filmy mają zupełnie inne zadania, ale bawienie się w horrory (np ten lub eksperyment SS) naprawdę jest rzeczą której przełknąć nie mogę i której nie popieram!
I nie mówcie mi, że jestem taka siaka czy owaka. Jestem człwiekiem który jest nowoczesny - nie słucham klasyków wiedeńskich, nie chodzę do opery, jestem za legalizacją związków takich czy owakich, ale NIE BAWMY SIĘ HISTORIĄ! BO TO TAK JAKBYŚMY BAWILI SIĘ SAMYM SOBĄ.