nuda...
nuuuuda...
nuuuuuuuuuuuuuuuuda...
:)
film przerazająco nudny. zabrałem sie w końcu za niego i mam za swoje :)
ale dotrwałem do końca. pomysły wtórne żeby nie rzec "ściagnięte" z innych produkcji (ujęcie jak chłopiec siedzi na schodach za balustrada - dokładna kalka sceny z "Klątwy"). stylistyka "tego złego" trochę niby japońska, wątek judaistyczny (to brzmi nieźle!), fajna pupa, Gary Oldman (niech go licho...) - istny festiwal 4 kultur. tylko z horrorem ma nie wiele wspólnego...
moja ocena:
1 punkt za sceny z lustrami - nic nie poradzę, boję się luster w horrorach...
1 punkt za ujecia w parku zimą - przypominały mi taką starą grę na PSX "parasite eve"
1 punkt oczywiście za pupę
-1 punkt za Gary'ego Oldmana - wolałbym nie widzieć go w tej roli
1+1+1-1=2
wystawiam mocną "dwójkę"!
Co robił? Zarabiał na spłatę rachunków :) Filmu jeszcze nie widziałam, miałam się za niego niedługo zabrać, ale na razie poza Garym to nic mnie do niego nie zachęca.
Potwierdzam Twoje słowa, już lepiej familiade obejrzeć, bo film bardzo rozczarowuje. Mimo wszystko wytrwałem do końca, a na końcu głupi uśmieszek z ciążą :P
Ja też niestety nie mogę filmu polecić... przed chwilą skończyłem oglądać i powiem szczerze, że cieszę się tylko z tego, że nie poszedłem na ten film do kina... a miałem taki zamiar. Dla mnie ogólnie bardzo słabo... nad oceną się jeszcze zastanowię, ale 2/10, no może 3/10 będzie odpowiednia dla tego "arcydzieła" :D :)
Pozdrawiam :)
mi sie film podobal ! sciagi z klatwy tez zauwazylem mimo to dal rade .
fajny pomysl z tym chlopcem w obozie mozna by bylo zrobic z tego odrebny film .
gary oldman hmmm jeden z moich ulubionych aktorow niestety zalapal nie ta fale co trzeba i spada w dol szkoda pozdrawiam ale z ta 2 przesadziles hehehe
co ja pisze w morde to przez a godzine 5 rano a jutro kupa pracy , ide spac podrawiam hehe
Gary Oldman miał "uratować" film i rzeczywiście jakoś lepiej mi się oglądało kiedy tam był. Miałam wrażenie, że to trochę coś lepszego niż gniot. Ja także boję się luster.
Moja punkty
-1pkt- za śmiesznego dziadka i psa z przekręcanymi głowami
-1pkt- za to że pokusili się o słynny odgłos "eeeeee" z Klątwy ;)
-1pkt- jak dla mnie zero klimatu
-1pkt- za wkurzającego chłopca z nożem (w pape bym dała za takie zachowanie ;p)
czyli wychodzi 6/10 - nie lubię być zbyt krytyczna ;)
Nieprawda, że nudny.
Pomysły owszem ściągnięte ale dlaczego nie zauważasz zapożyczeń z "Egzorcysty", a wspominasz o jednej scenie z "Klątwy", która w podobnym wydaniu mogła pojawić się w dziesiątkach filmów. Ogólnie styl trochę przypomina japońskie horrory z udziałem duchów dzieci, z tym się zgadzam ale czy to źle?
Jak "Nienarodzony" dostał u Ciebie 2/10 to dla np. "Trupiego legionu" zabrakłoby skali ;) . Zostaw tak niskie oceny dla czegoś gorszego.