PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469365}

Nienarodzony

The Unborn
2009
5,7 52 tys. ocen
5,7 10 1 52125
3,7 13 krytyków
Nienarodzony
powrót do forum filmu Nienarodzony

nuda...

ocenił(a) film na 2

nuda...
nuuuuda...
nuuuuuuuuuuuuuuuuda...
:)
film przerazająco nudny. zabrałem sie w końcu za niego i mam za swoje :)
ale dotrwałem do końca. pomysły wtórne żeby nie rzec "ściagnięte" z innych produkcji (ujęcie jak chłopiec siedzi na schodach za balustrada - dokładna kalka sceny z "Klątwy"). stylistyka "tego złego" trochę niby japońska, wątek judaistyczny (to brzmi nieźle!), fajna pupa, Gary Oldman (niech go licho...) - istny festiwal 4 kultur. tylko z horrorem ma nie wiele wspólnego...
moja ocena:
1 punkt za sceny z lustrami - nic nie poradzę, boję się luster w horrorach...
1 punkt za ujecia w parku zimą - przypominały mi taką starą grę na PSX "parasite eve"
1 punkt oczywiście za pupę
-1 punkt za Gary'ego Oldmana - wolałbym nie widzieć go w tej roli
1+1+1-1=2

wystawiam mocną "dwójkę"!

użytkownik usunięty
birkin

zgadzam się film strasznie pojebany
nie wiem co robił tam Gary Oldman

Co robił? Zarabiał na spłatę rachunków :) Filmu jeszcze nie widziałam, miałam się za niego niedługo zabrać, ale na razie poza Garym to nic mnie do niego nie zachęca.

ocenił(a) film na 3
birkin

Potwierdzam Twoje słowa, już lepiej familiade obejrzeć, bo film bardzo rozczarowuje. Mimo wszystko wytrwałem do końca, a na końcu głupi uśmieszek z ciążą :P

birkin

Ja też niestety nie mogę filmu polecić... przed chwilą skończyłem oglądać i powiem szczerze, że cieszę się tylko z tego, że nie poszedłem na ten film do kina... a miałem taki zamiar. Dla mnie ogólnie bardzo słabo... nad oceną się jeszcze zastanowię, ale 2/10, no może 3/10 będzie odpowiednia dla tego "arcydzieła" :D :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 7
birkin

mi sie film podobal ! sciagi z klatwy tez zauwazylem mimo to dal rade .

fajny pomysl z tym chlopcem w obozie mozna by bylo zrobic z tego odrebny film .

gary oldman hmmm jeden z moich ulubionych aktorow niestety zalapal nie ta fale co trzeba i spada w dol szkoda pozdrawiam ale z ta 2 przesadziles hehehe

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

oczywiscie zalapal sie na ta fale co nie trzeba , sorki dukam jednym palcem

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

co ja pisze w morde to przez a godzine 5 rano a jutro kupa pracy , ide spac podrawiam hehe

birkin

Gary Oldman miał "uratować" film i rzeczywiście jakoś lepiej mi się oglądało kiedy tam był. Miałam wrażenie, że to trochę coś lepszego niż gniot. Ja także boję się luster.
Moja punkty
-1pkt- za śmiesznego dziadka i psa z przekręcanymi głowami
-1pkt- za to że pokusili się o słynny odgłos "eeeeee" z Klątwy ;)
-1pkt- jak dla mnie zero klimatu
-1pkt- za wkurzającego chłopca z nożem (w pape bym dała za takie zachowanie ;p)

czyli wychodzi 6/10 - nie lubię być zbyt krytyczna ;)

użytkownik usunięty
birkin

Nieprawda, że nudny.

Pomysły owszem ściągnięte ale dlaczego nie zauważasz zapożyczeń z "Egzorcysty", a wspominasz o jednej scenie z "Klątwy", która w podobnym wydaniu mogła pojawić się w dziesiątkach filmów. Ogólnie styl trochę przypomina japońskie horrory z udziałem duchów dzieci, z tym się zgadzam ale czy to źle?

Jak "Nienarodzony" dostał u Ciebie 2/10 to dla np. "Trupiego legionu" zabrakłoby skali ;) . Zostaw tak niskie oceny dla czegoś gorszego.