beznadziejnie głupi i jak ktoś tu powiedział,dla dzieci,w ogóle te dzisiejsze horrory są beznadziejne, dla tego nie oglądam horrorów,ten tak przez przypadek przemęczyłem 3/10
Ja się nie zgodzę : ) film nie jest "beznadziejnie głupi" co prawda zdarzają się momenty które są a raczej wyglądają żałośnie ale film nie zasługuje aż na tak niską notę.
Dałam 2/10, a korciło mnie żeby dać 1/10. Moim zdaniem bardzo słaby scenariusz i efekty które zamiast przerażać mnie osobiście śmieszyły. IMO film wyjątkowo głupi. I pierwszy tak nisko przeze mnie oceniony.
Mi przypadł ten horror do gustu, całośc podobała mi się wizualnie, napięcie też było, może nie jest to horror najwyższych lotów, ale jest good.
Zasady horroru są, potworki są, demony są, na grę nie należy narzekać, czasami przeraża, jest to dużo ambitniejszy horror niż tworzone na potęgę i masową skalę misz-masze klasy B, jest w nim ciekawy motyw straszenia, postacie w nim są wyjątkowo inteligentne jak na amerykański horror, jest w nim dobra i naprawdę fajna scena egzorcyzmu i na koniec jest w nim dobra rola Gary'ego Oldmana oraz BOSKA Odette :)
Tak więc o co ci człowieku chodzi ?
Ja się zgadzam z Matiasparviere70 . Nic się nie trzymało kupy w tym filmie. Moja ocena to 3 (SPOJLER ) za scenę z dzieciakiem w szafce za lustrem, faktycznie się przestraszyłam. Reszta filmu to były jakieś żarty. Egzorcyzmy były zabawne . Wszystko zaczęło fruwać , pozabijało ludzi w pierwszych minutach , a jak główna bohaterka uciekała i nagle krzyknęła "czekaj , muszę wrócić po kartkę " to padłam . Nie mam siły się nawet rozwodzić nad tym filmem .. Końcówka była tak przewidywalna , że brak mi słów. Mogłabym wymienić zbyt dużo scen , które były wręcz zabawne , do tego bezsensowne , a bohaterowie filmu zwyczajnie byli irytujący.