PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=265892}

Nieodebrane połączenie

One Missed Call
2008
5,3 23 tys. ocen
5,3 10 1 22830
4,8 4 krytyków
Nieodebrane połączenie
powrót do forum filmu Nieodebrane połączenie

dlaczego ta Elle co była tym zabijaka chciala zabic główną bohaterkę??? jaki miała z nią związek ???wiem że może poprostu szła po numerach telefonu ale z kolei dlaczego matka tej złej Elly chciał chronić tą Beth???

holek181

Ponieważ, dlatego że, gdyż główna bohaterka też była maltretowana. Poważnie :) Wiem, że to żałosne wytłumaczenie, ale o to chodziło twórcom filmu. Inaczej nie byłoby tej sceny o przypalaniu papierosami. Jest to jedyny element pogłębienia charakterystyki postaci w tym filmie, więc nietrudno odkryć, że to właśnie było jego celem. Pozdrofionka :D

ocenił(a) film na 7
holek181

To ja mam kolejne pytanie, dlaczego pod sam koniec, gdy matka powstrzymała swoją córkę Elle przed zgładzeniem Beth, jej telefon caly czas wybierał numer tel i dzwonił?? Myslałam że B. to powstrzyma, wyłączy dzwonienie a tu nic;/ dziwnie się skończyło...

aex

Zdaje się, że to częsty zabieg reżyserski nazywany "otwartym zakończeniem", który pozostawia możliwość nakręcenia sequela. Nigdy nie wiadomo, film może się świetnie sprzedać, więc warto sobie taką furtkę zostawić. A że rzadko da się to połączyć sensownie z fabułą filmu... taki urok gatunku :)

Szczerze to po prostu nie sądzę, by twórcy filmu w ogóle zachodzili w głowę, jak to logicznie w filmie wyjaśnić.

ocenił(a) film na 5
holek181

Formułując takie pytania powinieneś najpierw napisać 'SPOILER', bo ujawniasz ważne szczegóły filmu. Często ktoś najpierw zagląda tu i czyta ogólne opinie a potem dopiero ogląda film. Takie ujawnianie treści może mu przeszkodzić w oglądaniu.