PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=265892}

Nieodebrane połączenie

One Missed Call
2008
5,3 23 tys. ocen
5,3 10 1 22828
4,8 4 krytyków
Nieodebrane połączenie
powrót do forum filmu Nieodebrane połączenie

Czy może mi ktoś wytłumaczyć troche ten film, np.

po co ta dziewczynka zabijała,

kto tak właściwie dzwonił,

Dlaczego w tym szpitalu Była ukryta w szybie wentylacyjnym matka z telefonem

timo_x

Faktycznie jesli chodzi o motywy to możemy sie tylko domyślać czemu zabijała,mi osobiscie wydaję się że dzwoniła dziewczynka dlatego że gdy matka ją zamkła w swoim pokoju próbowala wykonac "ostatni telefon".Dlaczego wybrała szyb ? wszystko działo sie podczas pożaru szyb był jedynym miejscem gdzie mogła ocaleć? :),tak ja to oceniam ;) imo film trzyma w napieciu i miło się go ogladało.

bacaenha

mam inne pytanie... Po co ta dziewczynka zabiła kota? Wiem, wiem, miało to stworzyć atmosferę grozy, ale się nie udalo... przez dłuższą chwilę dochodziłem do siebie po wybuchu śmiechu...

ocenił(a) film na 5
timo_x

Trzabyło oglądac dokładnie film.
Dziewczynka zabija ponieważ:
- od pozatku była zła i okaleczała swoją własną siostrę. Ona nie skarżyła się mamie bo oprawczynie dawała jej za każdym razem cukierka [stąd każda ofiara wypluwała cukierka]. Matka zainstalowała w Misiu z pozywyką [muzyczka, która grała w telefonach] wiedeo nianie i mogła podglądać z ukrycia co się dzieje w pokoju dziewczynek. Widz, ze ta czarna znęca się nad siostrą. jedzie do szpitala z okalaczonym dzieckiem. Złą siostrę zamyka w pokoju. Dziewczynka będąc sama w domu dostaje nagłego ataku astmy [była na to chora i dlatego ofiary słyszały za sobą ciężki oddech]. Zaczyna się dusic i w okropnych meczarniach umiera.
- Matka nie wiedziała o śmierci córki, zostawionej w pokoju. Opiekowała się okaleczonym dzieckiem w szpitalu. Tam wybucha pożar. Jakimś trafem jej córka zostaje ewakuowana z płąonącego budynku. Matce w drodze ucieczki przeszkadza ogień. Kobieta próbuje schować się w szybie wentylacyjnym licząc że przeżyje [znajdzie wyjscie, albo strazacy zdaza ja uwolnic...] Ginie w pożarze.
- Dzwoniła ta zła mała dziewczynka... Chciała się zemścić za to że matka ją zostawiła i barzdiej kochała jej siostrę. Zresztą była jakaś dziwna od poczatku;]