PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142793
5,8 45 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Po ostatnich pomyłkach na czele z Prometeuszem, ten film nie zawiódł co więcej jest bardzo dobry i jest jednym z lepszych sf ostatnich lat jakie oglądałam. Aktorzy dali radę w tym świetnie zagrał (jak zwykle) Tom Cruise. Cały scenariusz został przemyślany i nie ma moim zdaniem luk fabularnych, po prostu kawał świetnego kina !!! Polecam !!!

ocenił(a) film na 7
naomi_nomi

masz racje - ja tez jestem pod wrażeniem - milo mnie zaskoczył - w sumie jak na ostatnich - i to od paru lat juz chyba! - SF produkcji hollywoodzkich - to nawet rewelacja! Koniecznie do obejrzenia!

ocenił(a) film na 8
naomi_nomi

Prometeusz jest genialny to cos wiecej niz tylko film SiFi. Wielka czesc filmu oparta jest na wspolczesnych badaniach i domniemaniach naukowcow, opartych na wierzeniach kultur obecnych i wymarlych. Prometeusz to dla wielu zbyt ciezki film zeby go zrozumiec. Jesli chodzi o Oblivion to jest naprawde spoko.

ocenił(a) film na 7
kapral604

"Prometeusza" faktycznie ciężko zrozumieć :-)

ocenił(a) film na 5
kapral604

W innych okolicznościach byłby to fantastyczny troll :)

ocenił(a) film na 8
kapral604

zrozumieć ? ten film ma takie bzdury w scenariuszu że ... Wybacz ale nie będę o tym pisać po raz enty. Już rozłożyliśmy dawno na forum Obcego wszystkie nieścisłości w scenariuszu, mógł być dobry a owszem, ale nie jest, pomijam już tutaj cesarskie cięcie i wyrwanie z łożyska płodu kiedy normalny człowiek utopiłby się we własnej krwi. Zakończenie z DC które dodaje ok. 20 min filmu w tym rozmowę z Obcymi trochę poprawia odbiór filmu, ale i tak nie eliminuje wielu nieścisłości.

ocenił(a) film na 8
naomi_nomi

(...)to cos wiecej niz tylko film SiFi(...) w tym filmie srednio chodzi o efekty specjalne, gre aktorow czy jakies zakonczenie z DC, chodzi bardziej o nakreslenie faktow i dowodow ktore ludzkosc na dzisiejszym etapie rozwoju wlasnie zaczyna odkrywac i poznawac (dla przykladu jeszcze kilka lat temu naukowcy twierdzili ze w kosmosie nie ma prawa nic przetrwac, dzis wiadomo ze nie ktore bakterie ziemskie rozwija sie tam 700 razy szybciej) --- jesli chodzi o "cesarskie cięcie i wyrwanie z łożyska płodu kiedy normalny człowiek utopiłby się we własnej krwi" heh no coz nie znam sie nie jestem lekarzem.

ocenił(a) film na 7
naomi_nomi

A jest Prometheus directors cut ? czy mogla bys podac jakiegos linka skad mozna sciagnac ? Bo jesli o mnie chodzi to ja wciaz niedowierzam ze ten film to taki badziew, moze dc cos zmieni ;) thx

kapral604

Świetny trolling 10/10. :)