PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142794
5,8 45 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Film typowy dla dzisiejszego, amerykańskiego kina, lecz jednak ogląda się miło i ciekawie. Oczywiście każdy może mieć subiektywną opinię dotyczącą tego filmu i oceniać go jak tylko mu się podoba, ale nie po to zakładam ten temat.
Powiem szczerze, że zwyczajnie mi brakuje, a nawet bardzo brakuje, jakiegoś wytłumaczenia, a mianowicie:
Czym była ta Teta, dlaczego ona powstała i czemu ona służy?
Mogę wywnioskować, ze padlinożercy są jedynymi ludźmi, a projekt "Teta" czy tam "Tytan" wyszedł spod kontroli i został opanowany przez maszyny sterujące dwójką sklonowanych ludzi. Znając życie - źle wnioskuję.
Jedyne co zrozumiałem, to wybudowali oni wieże aby czerpać energię z wody na ziemi, oraz to, że zniszczyli księżyc? A reszta? Może zwyczajnie przeoczyłem to przez moją nieuwagę, ale w każdym razie proszę o wytłumaczenie.

ocenił(a) film na 7
DuudFat

Pies wie, kupę klonów, którym wymazano pamięć ( minęlo 5 lat) Woda- to nie na emergie, chciano by =Ziemianie jej nie mieli..
Genaralnie zakrecone, duże plusy za człowieczeństwo. Podoba mi sie to iż cały czas człowiek nie jest pewnien jak sie to skończy.
Muzyka super - twórcy mało znani - ja o nich 1 raz czytałam po sieci.