PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142794
5,8 45 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Film jest fajny, dobry ale nie aż tak dobry by stać się dla mnie klasykiem. Zabrakło mi w nim dramaturgi - przynajmniej lepszego sposobu ukazania. Ta sama sytuacja co z filmem Grawitacja > zabrakło tego czegoś by stać się dla mnie filmem wybitnym - co nie znaczy, że jest słaby. Polecam film wszystkim którzy podobnie jak ja, uwielbiają sci-fiction. Ciekawe udźwiękowienie, design i scenariusz. Pierwsze minuty filmu sprawiały, że wydawał się on być gniotem - początek niezbyt poważny, totalnie nudny. Przetrwałem to, dałem mu szanse na poprawienie oceny - i udało się. Boli mnie jednak to, że nie mogę dać lepszej oceny. Gdyby był bardziej tajemniczy, dłużej trzymał w napięciu niż na parę minut to z pewnością dałbym 10! Joseph Kosinski obiera dobrą drogę i wierzę w to, że uda mu się kiedyś stworzyć film klasyczny, pełen emocji, ciekawostek, który wbije wszystkich w ziemię. Soundtrack super.

(Jeśli chcesz wiedzieć czego dokładnie mi brakuje w tym filmie to pooglądaj lub przypomnij sobie film "Moon" - te uczucia i myśli podczas oglądania > bezcenne)

ocenił(a) film na 7
MaRkOs131

Nawet przyjemnie się to oglądało, niestety film był totalnie przewidywalny, już po kilkudziesięciu minutach domyśliłem się, że kosmici robią ludzi w balona, a te numerki techników na bank oznaczają klony. A to przesłodzone zakończenie dla idiotów i trzynastoletnich dziewczynek wywołało u mnie odruch wymiotny.