PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142793
5,8 45 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Witam! Bardzo rzadko dodaje wpis na filmwebie, ale postanowiłem zrobić wyjątek. Miedzy innymi
dlatego,ze tak malo osob widzialo go do tej pory. Dzisiaj jest premiera swiatowa. Widziałem film
dzisiaj rano w IMAXIE i krótko mówiąc jest rewelacyjny. Czy jest to arcydzieło ? Nie. Ale bardzo
blisko. Przede wszystkim mamy tutaj świetna historie, która ma sens. Owszem jakby się głęboko
zastanowić bo jest kilka luk i braku logicznosci. Jednak generalnie rzecz biorąc fabuła naprawdę
jest ciekawa i widz nie może się doczekać co będzie dalej. Niektórzy mogą zarzucić filmowi brak
oryginalności i powielanie schematów z innych filmów. Zgadzam się z tym po części. Film czerpie
pełnymi garściami z najlepszych prżedstawicieli gatunku. Natomiast Ja byłem mile zaskoczony
zwrotami akcji. Od strony wizualnej jest to cudo. Świat z 2077 wyglada tak smutno i pusto, ze po
seansie z ulga wróciłem do " kolorowej" rzeczywistości. Muzyka swietnie buduje napięcie i jest
mocnym punktem tego filmu. I na koniec jeszcze jedna rzecz. Tom Cruise jest rewelacyjny w
głównej roli i bardzo łatwo wczuć się w jego sytuacje i po prostu mu kibicować. Reszta obsady
rownież świetna. Podsumowując jest to jednen z lepszych filmów sci-fi ostatnich lat i najlepszy film
w tym roku dla mnie. Po wejściu z kina chciałem wrócić i obejrzeć jeszcze raz ;) Może za tydzień
wybiore się ponownie. Pozdrawiam