Witam! Bardzo rzadko dodaje wpis na filmwebie, ale postanowiłem zrobić wyjątek. Miedzy innymi
dlatego,ze tak malo osob widzialo go do tej pory. Dzisiaj jest premiera swiatowa. Widziałem film
dzisiaj rano w IMAXIE i krótko mówiąc jest rewelacyjny. Czy jest to arcydzieło ? Nie. Ale bardzo
blisko. Przede wszystkim mamy tutaj świetna historie, która ma sens. Owszem jakby się głęboko
zastanowić bo jest kilka luk i braku logicznosci. Jednak generalnie rzecz biorąc fabuła naprawdę
jest ciekawa i widz nie może się doczekać co będzie dalej. Niektórzy mogą zarzucić filmowi brak
oryginalności i powielanie schematów z innych filmów. Zgadzam się z tym po części. Film czerpie
pełnymi garściami z najlepszych prżedstawicieli gatunku. Natomiast Ja byłem mile zaskoczony
zwrotami akcji. Od strony wizualnej jest to cudo. Świat z 2077 wyglada tak smutno i pusto, ze po
seansie z ulga wróciłem do " kolorowej" rzeczywistości. Muzyka swietnie buduje napięcie i jest
mocnym punktem tego filmu. I na koniec jeszcze jedna rzecz. Tom Cruise jest rewelacyjny w
głównej roli i bardzo łatwo wczuć się w jego sytuacje i po prostu mu kibicować. Reszta obsady
rownież świetna. Podsumowując jest to jednen z lepszych filmów sci-fi ostatnich lat i najlepszy film
w tym roku dla mnie. Po wejściu z kina chciałem wrócić i obejrzeć jeszcze raz ;) Może za tydzień
wybiore się ponownie. Pozdrawiam