PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142787
5,8 45 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Oblivion?

ocenił(a) film na 7

Ten Oblivion?????? TES Oblivion??? Mam nadzieję że doczekam się ekranizacji mojej ukochanej gry, ale takiej DOBREJ ekranizacji

chesterlp13

Nie. To będzie adaptacja pewnej ilustrowanej historyjki.

chesterlp13

OOOO taaak zwłaszcza że film jest w kategorii Sc-Fi a Oblivion byłby w Fantasy.....myśl czlowieku

Looney_3

Hmm dziś był news, że ma być Oblivion na podstawie gry więc przepraszam autora :) tylko czy to akurat ten film:)

Looney_3

Żartujesz chyba. Gdzie tan news?

No_Name_5

Nie, to bedzie na podstawie ilustrowanej historyjki jednak.
Tu jest info: http://www.filmweb.pl/news/Autor+%22Infiltracji%22+adaptuje+%22Oblivion%22-64851

jellyfisher

Coś jednak jest na rzeczy -> http://www.1up.com/news/bethesda-oblivion-movie-trademark

użytkownik usunięty
Looney_3

Bethesda SoftWorks planuje wydać film zatytułowany Oblivion oparty na tej wspaniałej grze rpg. To najprawdopodobniej o ten film chodzi i to jego zobaczymy o ile nie zrezygnują z tego. Ubisoft stworzył film odcinkowy o Assassins Creed jednak to będzie coś więcej, być może film pełnometrażowy. Kto wie TES to moja ulubiona seria przebiła nawet Mass Effect, Gothic czy inne. Czekam więc z niecierpliwoscią na odsłonę tego tytułu, gdyż sc-fi oznacza także filmy fantasy tym krórzy jeszcze nie grali w TES polecam bezgranicznie

użytkownik usunięty

Hmm jednak ten Oblivion to jednak tak jak Omillo97 powiedział. JEDNAK Bethesda Softworks ostro naciska i chce mieć ekranizacje tej gry, więc trzymajmy kciuki bo może się udać!

ocenił(a) film na 7

Główną rolę ma zagrać Tom Cruise. Co wy na to ? Moim zdaniem Tom sprawdził się już w tego typu kinie. Dwa podejścia , dwa hity - Wojna światów , Raport mniejszości. Ten drugi był moim zdaniem nieco lepszy. Nara.

użytkownik usunięty
Rahabiel

Bardziej niż Tom, przekonuje mnie obecność Kosinskiego, pokazał, że potrafi stworzyć piękny świat fantasy

ocenił(a) film na 7

Zobaczymy jak Kosiński sprawdzi się w nieco mroczniejszych klimatach. Zarówno nowy TRON, jak i jego wcześniejsze technologiczne reklamówki to raczej sterylna do bulu cyber rzeczywistość. Oblivion to trochę inna bajka. Liczę że da radę.

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

Rehabiel to Ty Bronek? Po "bulu" Cie poznałem.

ocenił(a) film na 7
axsas

Nie, a co ? Bronek to jakiś analfabeta ? Sorry za byk. Oczywiście "ból" piszemy przez o z kreską. Sam nie wiem jak to się stało. Pewnie chwilowa bezmyślność. Teraz napiszę coś do Ciebie axsas. Pragnę zauważyć że ja jestem Rahabiel, a nie "Reh...". Dysleksja, czy pośpiech ?

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

Bronisław Komorowski w księdze kondolencyjnej ofiar trzęsień w Japonii napisał tak samo.. Dlatego myślałem, że to on. Przekręcenie nicku było celowe, od angielskiego słowa Rehab, co tłumaczyło by błąd;) Poza tym nie uznaję dysleksji jako tłumaczenia;)

ocenił(a) film na 7
axsas

W zasadzie to żaden błąd. Zarówno Rahabiel , jak i Rehabiel to ta sama postać. W Piśmie Świętym nazywana Rahabem, i utożsamiana z Egiptem. Biblia donosi że żydowski Bóg Jahwe zatopił Rahaba na dnie morza. Najprawdopodobniej ma to jakiś związek z egipskim bóstwem Ra. Według Żydów natomiast ten anioł to nie tylko władca morza, ale również pośrednik w kontaktach ze światem umarłych.