PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=535756}

Niepamięć

Oblivion
2013
6,8 143 tys. ocen
6,8 10 1 142794
5,8 45 krytyków
Niepamięć
powrót do forum filmu Niepamięć

Wiadomo

ocenił(a) film na 7

Skad sie wziela sally? Ogolnie to dziurawy film ale nie najgorszy lecz irytujaco przewidywalny, zero "WoW"

ocenił(a) film na 7
neero

Przcież wszystko zostało wyjaśnione.

Oni zostali przejęci przez Tet, a Sally z transmisji zdjęta i nawet nie potrafili się kapnąć, że zakłócenia transmisji na bliską odległość wyglądają idiotycznie.

ocenił(a) film na 7
ArchieIl

Piszac " Sally " mialem na mysli " TETA" ta wielka sztuczna inteligencje zawieszona na orbicie ziemskiej a nie babe na transmisjach bo to wiem. Chce wiedziec skad ten bezwzgledny superkomuter kto go stworzyl itp ale tego pewnnie nikt nie wie... Do dopowiedzenia

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
ArchieIl

Myślę, że pseudo-sztuczna inteligencja pozbawiona nadzoru jako bezpośredni powód tego co zostało pokazane w filmie jest chyba jedynym sensownym wytłumaczeniem oprócz chęci popełnienia samobójstwa.

Mimo wszystko mi ta historyjka się nie klei.
Taki zlepek luźnych pomysłów pozbawiony nadzoru.

ocenił(a) film na 7
ArchieIl

Wlasnie mi tez taki zlep fabuly bez ladu i skaldu oraz bez wieksZych wyjasnien. A mi w takich filmach wlasnie o to chodzi by na koncu dreszcze przeszly gdy sie wszystko wyjasnia.. A tu pffff....

ocenił(a) film na 7
neero

Zle sie wyrazilem z tym zlepkiem fabuly ma tam jakis lad ale to nie to. Dobrze jakby Nolan sie za to zabral

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
ArchieIl

"muł"

nawet już nie myślę gramatycznie po polsku.

ocenił(a) film na 7
ArchieIl

Chlopcy od efektow tez zbytnio nie dali czadu moim zdaniem. A i mam jeszcze pytanie bo juz jakis czas temu widzialem oblivion i nie pamietam: po kiego teta zniczyla ksiezyc jesli pamietasZ?

ocenił(a) film na 7
neero

A tego nie wiem.

Nie kojarzę czy zostało to powiedziane w filmie.

W TV oglądałem od pewnego momentu.

To była jakaś wzmianka w chwilach retrospekcji?

Mam wrażenie, że albo na początku albo gdy miał tę scenę sprzed inwazji pokazywaną.