przewiduje niezly bol d****y w komentarzach pod tym tytułem ze strony bardziej postepowych uzytkownikow filmwebu.
Np w Biblii można przeczytać niezły przykład aborcji. Aż dziwne, że katolicy znając jej treść rzekomo są przeciw aborcji
Dawaj linka do źródła.biblia jest dostępna online nie powinieneś mieć z tym problemu.
Powiedz mi co ja z tego bede miał? Zaczniesz interpretować że och pomijasz ten fragment a nigdy nie znaleś go? Czy zaczniesz interpretacje że to dla ciebie co innego znaczy(i zaczniesz przekrecać znaczenie jak to zazwyczaj u wuernych biblii)? Widzę, że ty tego fragmentu nie znasz i dlaczego ty uwazas, że tego fragmentu ci nie dam? Sam go nie odszukasz nigdy bo ogolnie nie znasz histori z biblii (bajek) tylko ich przekrecaną interpretacje z 10 -siątego tłumaczenia?
Tylko żebyś nie biadolił, że ty jakkolwiek interpretujesz ten fragment (nie będe gdybał jak) . Tak jak jest opisany takie czyny przedstawia. no i musisz się po jego otrzymaniu przyznać (albo przed) że katolicy to jednak fałszywie są za życiem są przeciwko naszemu zyciu bo w biblii morderstwo za morderstwem z byle powodu i aborcja. Katolicy przeciw pedofili też pewnie są pokazowo bo w biblii dramat nastolatek.
Pytam ponownie. Cieszy cie aborcja opisana w biblii twojej świetej ksiażce? To co ty masz w głowie czlowieku z kim ja rozmawiam.
Nagle hehe odbiłeś od tematu czyżby speszył cie niewygodny materiał biblijny(oczywiscie ty go nie znasz, bo nie ty go mi tu przedstawisz tylko ja tobie niedowiarkowi)
Coś nie masz zamiaru przyznać że katolicy oparci na biblii nie są anty aborcyjni jak opowiadać lubią. Gdyż w biblii mają opisaną aborcję (ty tego fragmenty nie znasz ale może w końcu poznasz)
Oczywiscie widze i śmieje się jak nagle odbiles od tematu. Czyli zdajesz sobie sprawę jakie tam tresci są juz po wieku matki jezusa... brawo chłopcze powoli zaczynasz myśleć.
Nie ty decydujesz kiedy ktos idzie spać na razie zadecydiwales tylko że przyjmujesz posrane dogmaty. Przyklad to tresci z pisma świetego które nie wiem za jak cudowne masz gdy to ja mialem ci fragment przedstawic o ktory TY ABSOLUTNIE NIE MASZ POJECIA (albo interpretujesz go sobue na poczekaniu)
Czyli katolik ty nie znasz tego fragmentu? To znaczy że nalezysz do tych sociopatow a opowiesci katolickie, że niby "za życiem" to pic na gowno? Przekonał cie wiek dzieciecy maryii dziewicy? to dobrze kwerstia pierwsza mnie interesuje ta BIBLIJNO-ABORCYJNA. Jest onakluczowe wzgledem filmu pod ktorym ten komentarz...
Tak Krzysiu, Maryja została zgwałcona będąc dzieckiem przez Jozefa.masz rację,są na to dowody w komiksowej wersji Biblii,a teraz idź spać.
To mnie bardzo rozbawiło, że nie masz zamiaru przyznać, że banda katolicka coś innego ma w piśmie świętym co innego odgrywa publicznie. Ja się nie boję hipokrytów w kwesti zabicia nienarodzonego śmiało nazwę sku##wielami. Wyczytać już nie chcesz tego z pisma. Czy może szukasz o czym mowa.
W pewnym filmie był tekst "cieszą sie kretyni". W tym przypadku katolik się cieszy równoznaczne z kretyn
Czyż kretynem nie jest ktos kto nie zna fragmentu z biblii i pyta o źródlo i nie ma zamiaru go ani otrzymać ani mi podać. Dla mnie totalny kretyn ktory hehe sądzi że jest wart dyskusji gdy nie dyskutowalem tylko zadawałem mu pytania. Rzecz jasna krety niespełna rozumu nie ma zamiaru na nie odpowiedzieć
Miałeś przyznać sie że katolicy to sku#wiele skoro mają coś takiego w biblii, a jednoczesne skandują hasła "za życiem". Razem z katolikami chyba jesteś ty patrząc po twoich umiejetnościach unikania tematu i trzymania się dogmatów. Dogmat wiec nie wolno ci dyskutować ani myśleć. Cokolwiek by tam było także bajka czy zabójstwo. Dosłownie jakbyś nagle ogarnął się, że w piśmie może być coś takiego jak aborcja skoro jest tam wszystko i nic za razem.
Tak tak oczywiscie "to chyba nie w tej biblii" tylko w katolickiej takie cuda śmierci obok innych o ktorych wspomniałem
Czyli wydaje ci się co jest w piśmie "świętym" opisane albo wyznajesz interpretację wybierane przez kogokolwiek (tzw dogmaty jest tak a tak i tobie zakazano sprawdzić oraz zakazano używac mózgownicy). Może drugie pytanie ile lat miała gdy urodziła matka jezusa? Jeżeli była niepełnoletnia to ktos dopuścił sie współżycia z dziewczynką?
Widzę, że mam do czynienią z wybitnym biblistą.kolego ile lat poświęciłeś na studia nad biblia w swoim krótkim acz intensywnym 13toletnim życiu?
Pytam fragment o aborcji z biblii znajduje sie gdzie? Ty wiesz to jesteś biblijnym biblistą albo kretynem jak tzw badacze pisma świetego. Których podsrawowym zadanuem jest swobodna interpretacja gdy interpretacja dosłowna ma sens.
To chcesz podpowiedź? Bo wystarczajaco jest ci nieznany ten kawałek. Jak zresztą inne z kazirodztwem, ciążami nastolatek pewnie też.
Musisz mi odpowoedzieć co do anty aborcji mają katolicy skoro ich biblia zawiera przypowiesc o "wyparzaniu łona kobiety"
Może ktoś inny mi odpisze skoro ty już nie chcesz (a tego fragmentu nie znałeś nigdy albo miałes jego jakas przekształconą w nic wersje)
Już widzę te tłumy ,które chcą dyskutować z pijanym gimboteuszem.idz już spać,masz jutro majze do odrobienia.
Dyskutować? Czyzbyś zawstydził sie bo juz nie chcesz otrzymac fragmentu z pisma świetego (pisma "swietego") traktukacego o aborcji
To z ktorej ty klasy jesteś, że ty mi tego fragmentu nie podsuwasz?(pytanie retoryczne patrzac wyimaginowaną znajomość biblii - biblii będacej podstawą dla katolików). Jeszcze raz powtarzam o tym kto kiedy idzie spać decydujesz nie ty. Jak na razie miałeś zadecydowac czy przyzasz sie, że katolicy to banda sociopatów skoro maja opis aborcji w biblii.
Chyba będę musiał na serio porozmawiać z twoimi rodzicami krzysiu.logika w twoim wykonaniu to jakiś dramat.
Odpie#%ol sie od moich rodziców. Co katolikowi zeszło na atakowanie rodziców? Przykazanka się zapomniały? i argumentów zabrakło
Przewiduję niezły ból tyłka w momencie gdy ci zagorzali katolicy dowiedzą się że w ich "świętej" biblii jest opis rytualnej aborcji
póki co Krzysiu wersja biblii , którą się posiłkujesz nie jest za bardzo znana dla szerszego grona.musisz ja chyba udostępnić ,albo przynajmniej przytoczy fragment ,którym się posiłkujesz.Widzisz Krzysiu, dojrzałość polega min na tym ,ze potrafisz się odnosić do źródeł. Samo robienie z siebie pajaca nie wystarczy .idź już spać.