EXPENDABLES3 w USA zarobili w weekend otwarcia zaledwie $16,200,000 co jest najgorszym
wynikiem z calej serii( EX1 weekend otwarcia $34,825,135 a EX2 $28,591,370 ). Jak sami
widzicie jest to spora porazka bo napewno liczyli na wiecej tym bardziej ze specjalnie dla kasy
zmienili kategorie wiekowa na PG-13 by mlodsi nabijali kase... A tutaj klops... PG-13 wcale nie
sprawil ze EX3 zarabiaja wiecej. Duzy wplyw na to ma tez fakt ze juz 3 tyg.przed swiatowa
premiera ktos wykradl swietna kopie filmu i puscil do neta. Wielu ludzi obejzalo to przed premiera
i nie wybrali sie do kina... Nie wiem jak wy ale mi sie zdaje ze jak EX3 zarobia 200 mln.dolarow to
bedzie sukces. Z takim slabym otwarciem raczej nie zarobi wiecej niz EX1 i EX2...
Moim zdaniem winnym tego stanu rzeczy jest reżyser który ten film spartaczył po całości, a nie to że ktoś go wrzucił do neta.
Wszystko po trochu ma wplyw czlowieku i nie obarczaj tym rezysera. Bardziej scenarzystow i ekipe od castingow obardzaj... Gdyby EX1 i EX2 na 3 tyg.przed premiera pojawil sie w necie to uwierz mi nie zarobily by tyle ile zarobily. Wybor REZYSERA to byl pomysl SYLVKA a wiesz dlaczego? Bo ten rezyser jest tani i prawie nieznany. SYLVEK zaryzykowal biorac debiutanta jako rezysera i wyszlo mu to bokiem. Tak czasem bywa ze chca jakis hit na sile zrobic a wychodz kaszana...
Jeśli film byłby dobry to nie miałoby to takiego wpływu jaki miało teraz. Ludzie po prostu obejrzeli przed premiera, stwierdzili, że słaby i nie poszli do kina bo co po?
A jak myślisz kto mógł stać za tym wyciekiem ? Jakiś zdesperowany ,wściekły fan /pracownik montażysta za to było PG -13 ? Czy zrobił to dla kasy ale jeszcze w jakimś innym nieznanym dla nas celu ?
BRADOCK nie mam pojecia kto to mogl byc... Tego zapewne nie wie ani SYLVEK ani wytwornia filmowa...
A jak myślisz taki sam numer np z innym filmem lub nawet z kolejną cześcią ,,Exp,, może się powtórzyć ?
Jest to ewidetny sabotaz bo wykradziona kopia az 3 tygodnie przed premiera to wielka rzadkosc... Calkiem mozliwe ze zrobili to hakerzy wsciekli na SYLVKA ze dla kasy wcisnal na sile z wytwornia filmowa kat. PG-13...
A masz jakieś dane box office dotyczące świata np Europy ,Azji itp Jak tak sobie poradziło ,,Exp3 ,, ?
Tak i jeszcze ,,Skład: (..), Schwarzenegger 7%, Li 2%, Snipes 12 %, Lutz 60 %, Ortiz 59%....
A w wycieku ze scenariusza Jet Li miał scenę walki. Nie pamiętam czy tam na dachu czy w innym miejscu, ale z jakimś potężnym azjatą. Któremu ostatecznie skręca kark. Pierwotny scenariusz miał więcej takich smaczków i dlatego tym bardziej nie rozumiem dlaczego tak przerobili/pocięli scenariusz że wyszła im taka kaszana.
Inne ciekawostki to - Statham przepoławia tego koksa z którym walczy za pomocą jakiegoś ostrego narzędzia - albo Snipes samodzielnie rozwala pół oddziału żołnierzy Gibsona, nie pamiętam tylko czy za pomocą noży czy broni palnej. No i Sly zabija Gibsona rozwalając mu głowę wielkim prętem zakończonym kostką cementową. A potem wycina mu tatuaż na ręcę za pomocą brzytwy należącej do Crewsa.
Chyba byli naćpani jak edytowali scenariusz. No cóż. Dostali to na co zasłużyli.
Zobacz sobie ten kopniak Wesleya pokazany gdy na przemian walczyli Statham i on. Wtedy kopnął tego kolesia, który stał w przejściu. Widać, że ten kop był bez użycia siły i do tego markowany,
Tak by bylo jak piszesz ale z kategoria wiekowa R a nie PG-13 jaki mu wlepili. Ta kategoria wiekowa zmusila montazystow do okrojenia najbrutalniejszych scen i zrobienie z nich SOFT.
W tej chwili nie mam dostepu do innych krajow. Wstepnie w samym USA zarobili ponad 16 mln.w weekend otwarcia co jest jak widzisz lipa...
Na jednej amerykańskiej stronie napisali że 16mln w PG -13 w porównaniu do 1 i 2 cześći w R to Szok !!! Owszem był wyciek w sieci ale
nie zapominajmy o tym że ta seria teraz jest już bardziej znana ,słynna ,lubiana ,kultowa niż przez startem np 1 części .Po za tym wiencej gwiazd ,ikon ( Gibson ,Snipes ,Ford ,Banderas ,Lutz ) ,po za tym kategoria PG -13
Przed startem części drugiej ta seria też była już znana, a mimo to w Stanach dwójka zarobiła mniej, niż jedynka. :)
Nie wiem dlaczego ci ludzie z tej amerykańskiej strony o której pisałeś, są w szoku. Był ogromny wyciek w dobrej jakości 2 tygodnie przed premierą, to musiało się przecież odbić na wynikach. A pamiętajmy, że są ludzie którzy po obejrzeniu pirackiej wersji pisali negatywne opinie, czym zniechęcili innych przed pójściem do kina.
Jak by była R -ka to nie było by wycieku i wiekszość z nas waliła by do kina .Oręż w postaci PG -13 dla filmów akcji został wytrącony .
Ja bym się bał na ich miejscu robić 4 w PG -13 .Nie po takim laniu w Box Officu. Takie filmy jak ,,Niezniszczalni ,, to nie są filmy dla młodzików ,ktoś co się nie wychował na kinie akcji lat 80-90 nigdy nie zrozumie tego fenomenu .Dzieciarnia woli dziś takie filmy jak
,,Zmierzch ,, czy ,,Transformersy ,,
A skąd wiesz, że by nie było wycieku? Przecież tego nie wiemy. Nawet "chyba" nie wiadomo kto za ten wyciek odpowiada.
Myślę że nie ...Zrobili im na złość .1 i 2 cześć miały R i nie było wycieku ,aczkolwiek 2 cześć miała być pierwotnie w PG -13 i było
duże obużenie medialne ,globalne itp Potem zmienili to na R - ke i dobrzę .Ten kto miał takie mozliwości zrobić przeciek i zrobił to decydował o losach i przyszłości kina akcji !!!