EXPENDABLES3 w USA zarobili w weekend otwarcia zaledwie $16,200,000 co jest najgorszym
wynikiem z calej serii( EX1 weekend otwarcia $34,825,135 a EX2 $28,591,370 ). Jak sami
widzicie jest to spora porazka bo napewno liczyli na wiecej tym bardziej ze specjalnie dla kasy
zmienili kategorie wiekowa na PG-13 by mlodsi nabijali kase... A tutaj klops... PG-13 wcale nie
sprawil ze EX3 zarabiaja wiecej. Duzy wplyw na to ma tez fakt ze juz 3 tyg.przed swiatowa
premiera ktos wykradl swietna kopie filmu i puscil do neta. Wielu ludzi obejzalo to przed premiera
i nie wybrali sie do kina... Nie wiem jak wy ale mi sie zdaje ze jak EX3 zarobia 200 mln.dolarow to
bedzie sukces. Z takim slabym otwarciem raczej nie zarobi wiecej niz EX1 i EX2...
Ja już nie chcę się kłucić o to co ścieło ten film w Box Office .Pewnie masz racje ,wyciek ich załatwił .Ale nie da się ukryć że dla nas ,prawdziwych fanów kina akcji jest to pewna nagroda za te upokorzenie co nam chcieli zrobić .Chcieli się naszym
kosztem wzbogacić a tu klops .Sprawiedliwa kara ich spotkała i każdy prawdziwy fan kina akcji tak myśli .,,Niezniszczalni 3 ,, nie mieli żadnego powodu żeby powstać w PG -13 ,niestety zrobili nam to na złość ,teraz bedą liczyć straty .Tak kończą chciwi ludzie .....
Nie wiem ? Lundgren i Statham twierdzieli że to najlepszy film akcji Ever .Najlepsze było jak opublikowali ten news to Damianho 15 napisał tak ,,Bo on się zna ,, ( W sensie o Lundgrenie ) ,He ,he xD
Ha,ha ,ha dobre .Najlepsze z początku spiny miedzy nimi : Snipes podchodzi do Ortiza i go wącha ,mówi :Amatorzy , na Coutre -Amatorskie dupki ! ,Ortiz do Couture : Kogo nazywasz dupkiem Dziadku ? Couture do Ortiza : ,,Dziadek ci za raz wpi*er*doli,, po czym mamy zaraz wejście Lutza który mówi : To tylko praca .Jedyny chyba godny moment zapadający w pamieć z tego zapomnianego już filmu .
Fajnie, że Ortiz nazwał dziadkiem gościa, który ma 51 lat. Ciekawe czy o swoich rodzicach też tak mówi.
A na końcu ktoś powiedział : ,,Banda staruchów chcę udawać twardzieli ,, Po czym Statham powiedział : ,,Jesteś młody i głupi ,, i jop nożem w szafkę .A wogólę wątek tych młodzików i wątek wypalenia się ,zmeczenia się ekipy Barneya zalatuje mi motywem z ,,Skyfall ,, Po akcji w porcie Sylwek mówi do swojej ekipy że jesteście już zmeczeni i wypaleni .Po nato Crews podobnie jak Bond dostaję z snajperki i jest ranny .Myślę że Sylwek specjalnie nawiązał do ,,Skyfall ,, i ,,Mission : Impossible : Ghost Protocol bo te filmy krótko przed rozpoczeńciem zdjeć do ,,Exp3 ,, zarobiły sporo kasy i były w PG -13 .Kurde ,normalnie podlizywanie się Gimbazy na maksymallnnnyyyyyy sposób !!!!!
Zresztą jak piszę inny użytkownik w tym temacie na dole inne filmy też wyciekały predzej do sieci np Hobbit i nie było tak miażdzącej porażki w Box Office .Oni żle zrobili łącząc klasyczne kino akcji z młodzieżowym stylem i za to teraz pokutują .Taka prawda .
Ale to ja Tobie zadałem pytanie więc ty powinieneś się upewnić czy to prawda, a nie ja.
Jakoś w ten wyciek Hobbita nie wierzę, bo nic o nim nie słyszałem. A jeśli był to pewnie po premierze w wersji dvdscr.
Moim zdaniem winny jest sobie sam film. Było wiele produkcji, które wyciekły jeszcze przed datą premiery i nie miało to wpływu na gorszą sprzedaż (chociażby Hobbit). Ba! Bardzo często to darmowa reklama. Filmy nie wyciekają ot tak sobie. Dostęp do nich ma w większości zaufana grupa osób więc to poniekąd jak wyciek wersji beta nowego Windowsa...nikt nie wie kto i dlaczego..... a jednak wszyscy wiedzą o co c'mon.
Niezniszczalni byli początkowo dla ludzi, którzy pamiętali stare kino akcji. Dzisiejsza młodzież nie zna filmów takich jak Rambo czy Commando. Połączenie tych dwóch światów nie zagwarantuje sukcesu, bo jest żałosne. Jakby do filmu Igrzyska Śmierci, gdzie świat ratują dzieci - nagle włożyć Arnolda Schwarzeneggera.
Przyznam szczerze, że gdybym wiedział, że to takie badziewie to skorzystałbym z tej internetowej kopii albo poczekał na mega hit na Polsacie oszczędzając 30zł na hamburgera.
DUZY TEN HAMBURGER JAK ZA 30 ZLOTYCH HEHEHE ;-)... A tak na powaznie to owszem obecnie ARNOLD by mogl zagrac w 'IGRZYSKACH SMIERCI3' ale tylko i wylacznie jakiegos dykatatora lub polityka bo wiek juz nie ten by biegal skakal i sie kulal jak jakis 26 latek. W takiej roli jak najbardziej bym chcial ujzec ARNOLDA... Jakis skorumpowany polityk majacy wladze i srodki... W sumie dawno nie gral 'BAD ASSA' a w tym tez wypadal wiarygodnie. A czy obecna mlodziez w USA i EUROPIE nie zna 'RAMBO' lub 'COMMANDO' to nie tak do konca bo bywaja grupy co to znaja ale jesli ty teraz mowisz o dzieciakach np.w wieku 10-14 lat to jestem w stanie uwierzyc ze RAMBO i COMMANDO sa im obce. To jest pokolenie wspolczesnych dzieciakow ktore tylko pykaja w gry komputerowe i siedza na necie. Kiedys wiecej uprawialo sport lub nawet regularnie chodzilo do kin a teraz tylko szkola gry komp i net a do kina po co isc jak z neta ogladaja lub sciagaja filmy... Nie mam pojecia jakby wygladalo porownanie przecietnego 14latka z USA i POLSKI. Mam tylko dziwne wrazenie ze u nas jednak nastolatki czesciej bywaja na dworze niz stale w chacie na grach lub necie...
Triple burger with double chees :))). Ostatnio Arnold grał w jakimś filmie o antyterrorystach...wyszło to kiepściutko :). Sylwek...mimo, że staruszek to doobrze się trzyma. Filmy też niezłe. Co do tego wyjścia na dwór...to byłem...widziałem. Tam nawet nie ma ścieżek do spacerów. Jak poszedłem na piechotę do centrum handlowego to Pan w budce od parkingu nie wiedział jak mnie wpuścić....bramkę mi otworzyć, czy przepuścić mnie przez budkę wartownika. Pewnie zależy od miasta....ale poza jednym parkiem gdzie srały psy na spacery "szło się" samochodem raczej ;)
Zdradz mi w jakim stanie i miescie byles i ile trwala ta twoja wizyta w USA? Ja socjologie amerykanow i zainteresowania dzieci i mlodziezy znam tylko z gazet filmow i artykolow emigrantow wiec gdzies tam bylo ziarenko prawdy ale wiadomo ze to nie to samo co tam zyc i mieszkac. USA to wielki kraj gdzie kazdy stan ma jakies swoje 'bajery' ktorych inny stan moze nie miec. Jakby nie bylo stan stanowi nierowny a zreszta kazdy stan to jakby osobne wielkie miasto lub nawet kraj. Na zakonczenie to powiem ci szczerze ze w obecnej kiepskiej sytuacji z WUJKIEM IWANEM ZE WSCHODU wolalbym tam mieszkac w USA bo tam sa bezpieczni. Nikt z nas nie wie tak naprawde kiedy moze pojawic sie mobilizacja w Polsce a ze stan armii jest maly wiec podobnie jak w 39 roku lapali by i wcielali na sile facetow tylko po to aby wizualnie armia byla duza. Nie wyobrazam sobie tego chaosu jak polowa tych ludzi to KATEGORIA D lub rezerwa w wieku juz 40-55 lat a o ludziach wcielonych na sile ktorzy nigdy nie strzelali nie wspomne. Pisze to bo tak mnie jakos naszlo i naprawde bym wolal byc teraz i przez najblizsze lata daleko od POLSKI bym nie musial sie denerwowac ze dostalem LIST Z MOBILIZACJA DO OBOWIAZKOWEGO WSTAWIENNICTWA SIE W KOSZARACH. Nie mamy realnej szansy w wojnie z IWANEM a cala ta mobilizacja by byla tylko i wylacznie wyslaniem ludzi na smierc(na smierc bo z 70% by siadala psycha lub gineli bo nie maja obeznania w wojnie i strzelaniu). Zazdroszcze moim rodakom w wieku 18-40 lat ktorzy sa w USA, ANGLII, AUSTRALII bo nawet jesli sie nasz rzad zesssra to i tak nie jest w stanie sciagnac ich tutaj. Tym smutnym aczkolwiek stale w tv walkowanym akcentem koncze pisanie ;-(
Oby Twoje przypuszczenia się nie potwierdziły:). Co do Stanów, to nie wiem jak sie tam mieszka, bo pewnie wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :). Nie podobał mi się natomiast ogólny dostęp do broni i takie prawdziwe getta jak mozna zobaczyć na filmach. Jeśli miałbym wybierać...to jednak lepiej siedzieć w Polsce ;). Byłem w Bostonie...nie polecam.
Jak dlugo byles w BOSTONIE? Jak tam jest z Twego punktu widzenia kogos kto tam chwile zyj i mieszkal???
Zgadza się ! Sam mam 16 letnie kuzyna który tylko pyka w gry i na necie ,filmy czasami ogląda ,głównie nowości .Gwiazd kina akcji nie zna ,chociaż był ze mną w kinie na ,,Niezniszczalnych 2 ,, czy ,,Skyfall ,,Dobrze zdefinowałeś tą młodzież .Wydaje mi się że problem dzisiejszego kina akcji to głównie zanik mody na takie kino .Mam jeszcze jednego kuzyna ,który jest starszy odemnie od 4 lata ,ja mam 31 .I pamiętam czasy w latach 90 jak razem oglądaliśmy filmy akcji na Video ,głównie z Schwarzeneggerem ,Stallone ,Van Damme itp Z Chuckiem zaś ,,Strażnika Teksasu ,, ,mocno się jaraliśmy tymi filmami ,byliśmy zafascynowani tym kinem .Taki stan rzeczy trwał gdzieś do 2000 roku .Po 2000 roku kuzyn zaczoł się oglądać w innym kierunku kina ,zaczoł oglądać to co się stało modne i na Topie czyli ,,Szybcy i Wściekli ,, ,,Transporter ,, ,,Adrealina ,, czy jakieś komedie romantyczne w stylu ,,Ostrożnie z dziewczynami ,, Ja ciągle pozostałem przy rasowym kinie akcji .Myślę że wielu starszych osób po 2000 roku przeszło taką transformacje ,dlatego dziś dobre staromodne akcyjniaki w R -ki zarabiają już mniej .To jest właśnie problem tego kina i tego gatunku .
Ja mam lat 32 i podobnie jak TY wychowalem sie w erze VHS gdy krolowal ARNOLD, STALLONE. DUDIKOF, SNIPES, SEAGAL, VAN DAMME, R.HAUER itp. Ale nie mysl ze skupialem sie tylko na 'kinie kopanym i strzelanym'... Zawsze lubilem dramaty, thrillery i horrory o czym swiadczy ze gatunek ten do dzis lubie bardzo... Pamietam jak by to bylo wczoraj jak wchodzac do roznych WYP.WIDEO na scianach widnialy plakaty dosc masowo wtedy sprowadzane z zachodu... plakat COBRY, HELLRAISERA, CRITTERS, TERMINATORA1 ,ROBOCOP, PLAZMY, OBCEGO, ROBOT JOXA... wtedy to wszystko bylo bardziej cenne bo trudniejsze do zdobycia... Nie bylo neta, kin z tak duzym repertuarem a o filmach w tv nie wspomne bo wtedy dopiero sie rozkrecal POLSAT ;-) i POLONIA1 o czym zreszta zapewne pamietasz hehe... Ja wiem ze oboje bylismy mlodsi mniej doswiadczeni zyciowo i wszystko wygladalo i smakowalo inaczej ale i tak te wspomniania 'RACZKUJACYCH WYP.KASET WIDEO' pozostana w pamieci na zawsze. Mamy inne czasy i mlodziez w wieku w ktorym my bylismy troche inaczej patrzy na wszystko i podchodzi do wszystkiego... Niedawno sobie po raz kolejny wlaczylem COBRE i znow sie dobrze bawilem a wiedz ze widzialem ten film juz chyba 20ty raz. Tak jak pisales tamte czasy nie wroca bo moda i kanony w kinie sie zmieniaja. Powiem ci szczerze ze kino akcji w nowym stylu zbytnio do mnie nie przemawia i ciesze sie jak czasem pojawiaja sie perelki w starym stylu lat 80tych takie jak EXPENDABLES(glownie cz.1)i 2 czesci 'THE RAID'. Sorka zapomnialem jeszcze o HOMEFRONT i BULLET TO THE HEAD... Niby wspolczesne kino ale z jakze wyczuwalnym klimatem lat 80tych co ucieszylo moja buzie... ALE SIE ROZPISALEM... CIESZE SIE ZE MOZNA PRZEZ CHWILE SOBIE NORMALNIE POPISAC I ZAPOMNIEC O TYM CALYM SYFIE I STRASZENIU NAS Z TV WOJNA... ZYGAM TYM WSZYSTKIM JAK ZAPEWNE MILIONY FACETOW KTORZY ZOSTANA ZMUSZENI DO EWENTUALNEJ MOBILIZACJI. ZAZDROSZCZE TYM CO SA DALEKO OD POLSKI (USA,ANGLIA,AUSTRALIA,WLOCHY...).
No ja też lubię inne gatunki filmowe niż tylko kino akcji /kopane np komedie ,thillery ,horrory itp Wszystko co napisałeś to się zgadza ,pamiętam te czasy wypożyczalni kaset Video ,plakaty na ścianach właśnie tych filmów co wymieniłeś ,kasety na zapisy a jak się nie odało w czasie albo nie przewineło to się płaciło karę .Nie było neta ,kin z tak dużym repertuarem ,po za tym filmy z zagranicy trafiały do Polski z sporym opóżnieniem .W telewizji sucho ,tylko dwa programy TVP1 ,2 ewentualnie Polonia 1 ,Polsat dopiero raczkował .Niektórzy byli w lepszej sytuacji jeśli mieli satelitę Astra czy jakość tak ,mogli odbierać zagraniczne programy np Pro7 ,RTL ,RTLPlus ,RTL2 ,Sat1 ,Vox itp Masz racje ,tamtę wspomnienia raczkujących wypożyczalni kaset Video w nowej ,rodzącej się wolnej kapitalistycznej Polsce na zawszę zostaną w naszej pamięci !!! He ,he ,fajnie tak powspominać stare dobre czasy ...
Wyciek na pewno przyczynil sie do mniejszej kasy,dodatkowo jest to juz trzecia czesc a z reguly te zarabiaja mniej niz 1 i 2. Z tym PG-13 to na pewno poszlo wiecej malolatow ale tez mniej prawdziwych fanow gatunku...
http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=daily&id=expendables3.htm - box office, jak widać statystyki spadają w dół wiec będą spadać coraz bardziej.. nie zarobią więcej niż 150mln.
A tyle się napracowali.. tyle wywiadów udzelalni, na oficjalnym fb na pytania odpowiadali i jeździli po różnych zakątkach by promować film.. gdyby nie ta przeklęta kopia dvdscr
"Po wycieku Niezniszczalnych 3, internauci zaczęli spekulować czy wersja którą można już zobaczyć podobno jest dla telewizji, a wersja kinowa, która została zaprezentowana na prywatnym pokazie jest całkiem inna. Na razie to tylko plotki, ale można przypuszczać, że kinowa wersja będzie rozszerzona z dodanymi scenami walka. Zresztą sam Dolph Lundgren na konferencji Comic-Con wspominał coś o wersji unrated. W obecnej wersji, która wyciekła, sceny walki są bardzo krótkie i mało realistyczne, a sam film bardziej zbliżony jest do kategorii wiekowej „R” niż do przyznanej przez MPAA „PG13„.".
Jak narazie w 2 dni EX3 zarobily zaledwie 679 tys.dolarow w USA wiec nie jest kolorowo. STRZAL W KOLANO DLA TEJ PRODUKCJI TO: PO1 scenariusz i wciskanie na sile mlodzikow przez co malo widac stara gwardie... PO2 brak R-KI co powoduje ze film jest zbyt ugrzeczniony prawie tak mocno jak jakis odcinek starej serialowej 'DRUZYNY A' a PO3 to nieszczesne wykradniecie naprawde dobrej kopii EX3 na ponad 3 tyg.przed premiera. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ilu ludzi na swiecie obejzalo ten film na kompie lub dvd i nie poszlo do kina... Szacujesz ze film nie zarobi wiecej niz 150 mln.dola na swiecie a ja bede sie 3mal tego ze w sumie sarobi 200 lub troche wiecej mln.dolarow. Zobaczymy kto bedzie blizszy i kto lepiej strzelal za jakis czas...
Według tego artykułu co dam zaraz piszę żeby była kolejna cześć ,,Exp ,, musi conajmiej 100 mln zarobić w samych U.S.A ,to wtedy bedzie
się im opłacać : Zobacz sam : http://stopklatka.pl/wiadomosci/-/131784703,niezniszczalni-okradzeni-box-office- usa
przyznam się że sam oglądałem tą kopię dvdscr... pamiętam że dwa dni po wycieku kopia była już z napisami pl na wszystkich torrentach i stronach po prostu robiła furorę, czytałem też artkuł o tym ile tam % pobrało ludzi a był to duży procent, wic zgodzę się że niestety gdyby nie tych kilka poważnych wpadek na pewno zarobili by więcej ale co my możemy? jedynie sobie o tym popisać i zastanawiać się co będzie dalej. 100 mln wydali wiec muszą tyle zarobić minimum.. ale patrząc na całą serię mało im się to opłaca ciekawe ile aktorzy dostali za rolę.
Najśmieszniejsze jest to że tak reklamują Arnolda, jet li, terry crewsa na tych plakatach bannerach i wszędzie indziej itd. każdego równo, a oni są w filmie jedynie max ze wszystkimi scenami 2-5 minut.. i tyle.. Dodatkowo w filmie nie ma w ogóle krwi.. tzn sceny walki są za szybkie nie ma tego co było kiedyś w latach 90. w ich filmach.. tyle gwiazd tak świetna obsada a film niestety klapa.
Mam jeszcze uwagę do efektów specjalnych... każdy widz zauważy co jest prawdziwe a co komputerowe.. i te sceny z wybuchami, skakaniem po budynkach, czy z tym pociągniem na początku przecież to absurd.. oni mają po 50-70 lat w ich wieku seniorzy siedzą w domu przed tv.
Terry zginał bo Stallone musiał jakoś zastąpić go za Wesleya Snipesa chciał go już w EX2 ale wtedy jeszcze siedział w pace.
Stallone teraz skupia się podobno na rambo v, - to będzie chyba jego teraz najnowszy film.
DOBRZE PRAWISZ... Sylvek od dawna opowiadal o robieniu RAMBO5 od razu jak ukoncza produkcje i promocje EX3... SYLVEK w sumie zdradzil juz fabule RAMBO5 i mam nadzieje ze przejzy na oczy i nie da sie omamic co do PG-13. Jesli RAMBO5 dostanie PG-13 to bedzie to wielki wrecz ogromny blad SYLVKA... RAMBO musi miec R! Wracajac do fabuly RAMBO5 film ma miec akcje w MEXYKU i tam wlasnie ma on pojechac. Calosc akcji ma miec zwiazek z porwaniem waznej osoby w zyciu RAMBO i z tego co gadal ma byc wielka walka i wojna z meksykanskim kartelem narkotykowym. STALLONE zdradzil ze zalezy mu na tym aby film mial surowosc brutalnosc i klimat TO NIE KRAJ DLA STARYCH LUDZI Braci Coen. Mam nadzieje ze wyjdzie przyzwoity film bo co by nie bylo RAMBO4 byl naprawde swietny i 3mal klimat i napiecie szczegolnie RAMBO1. Na koniec dodam ze fajnie by bylo gdyby scenariusz filmu i historia byla podobnie poprowadzona jak w filmie o wojnie z kartelami w meksyku pt. ODWET(z V.DIESEL'em)...PS.CO DO EX3 TO ZAPAMIETAJ ZE NIE MA SZANS ZE W USA ZAROBI 100 MLN.BO TYLE NIE ZAROBILA NAWET DOSC DOBRA DWOJKA ZE ZNACZNIE LEPSZYM OTWARCIEM. PAMIETAJ ZE W HOLLYWOOD ABY MYSLEC O KONTYNUACJI TO FILM NP.KOSZTUJACY 20 MLN.DOLAROW POWINIEN ZAROBIC 40 BO JESLI ZAROBI TYLKO 20 TO POKRYWA TYLKO KOSZTY PRODUKCJI I WYCHODZA NA ZERO. EX4 MUSZA ZAROBIC NA SWIECIE MINIMUM 200 BO INACZEJ MOGA BAC SIE KLAPY KOLEJNEJ CZESCI I PIENIEDZY W BLOTO... AHHHH I bylbym zapomnial... Troche mnie tworcy EX3 oszukali bo pamietam na dlugo przed premiera ze ma byc dluga rola GIBSONA i najdluzsze z serii role ARNOLDA i JETA LI a prawda byla taka ze ci ostatni zagrali najkrotsza chyba role w serii. ARNOLD mial miec dluga wazna role w filmie a ma krociutka i totalnie bezplciowa. Mysle ze to wina samego ARNOLDA ktory wciaz jest dosc drogi i 3manie go tygodniami na planie to zbyt wielkie koszty. Szkoda bo LI i ARNOLD mogli miec ciekawe dlugie rolki zapadajace w pamiec.
Arnold nie powinien tyle kasy brać za Ex3.... wie, że ta produkcja nie jest mega blockbusterem... poza tym biedny nie jest... za free praktycznie powinien zagrać, ja bym tak zrobił, na ch* mu tyle kasy.
Wcale sie nie zdziwie jak EX3 polegnie podobnie jak szumnie od prawie roku zapowiadany HERKULES z THE ROCKIEM ktory na swiecie cieniutko wypadl i nie moze nawet dobic do 170 mln.dolarow a prawie 4 tygodnie po premierze...
Mnie dziwi po co zmieniali kategorie wiekową, skoro na te filmy z większą chęcią chodzą starsi widzowie którzy idą zobaczyć bohaterów swojej młodości.
Dla kasy HOWLET dla kasy... Wytwornia filmowa namowila SYLVKA ktory od dawna chcial R ze wlepienie PG-13 odbije sie bardziej w sprzedazy filmu na swiecie... A prawda jest taka ze nawet PG-13 nie uchronilo filmu przed najslabszym otwarciem serii i kiepskim zarobkom na swiecie...
Ta, rozumiem że teoretycznie dla kasy, ale w praktyce to i tak starsi kinomani na to idą, a młodsza widownia wybiera komiksowych bohaterów. Gdy byłem na Ex3 na widowni nie było żadnych "młodocianych widzów", sami wyjadacze zę tak stwierdzę.
Film tyle zarobił ile zarobił bo jest chvjowy i tyle. Najgorsza cześć. Kilka filmów wyciekło w dobrej kopii przed premierą ale nie doznali porażki bo były dobre a tu? Syf i chęć nabicia kasy poprzez brak krwi, laskę która ma minę jakby waliło na planie zbękłymi jajami i kompletny brak jakichkolwiek emocji, humoru, dobrych pojedynków (Li vs Lundgren w Ex I czy Stallone vs Van Damme w Ex 2 to była wisienka na torcie). A w 3? Niby Mel Gibson przypakował do roli chociaż jego postać mógłby równie dobrze zagrać jakiś opasły aktorzyna... Pogrzebali szanse na fajną trylogię.