Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

Taki tytuł ma opowiadanie na podstawie którego powstaje ten film. Swoją drogą- bardzo dobre opowiadanie ;)

Jestem zarówno ciekaw jak i pełen obaw, czy uda się z niego zrobić DOBRY film... Mam nadzieję że sie nie zawiodę :)

ocenił(a) film na 8
damfear

Opowiadanie jest genialne i na jego podstawie mógłby powstać genialny horror.Jeśli im się nie uda to koniec,gatunek jest już martwy...

damfear

opowiadanie znajduje się w zbiorze "Księga Krwi I" i faktycznie jest bardzo dobre. ciekawe jak udało się przenieść ten klimat na ekran.

dx0ne

Też czytałem to znakomite opowiadanie i jestem podekscytowany faktem, że będzie ekranizacja. Mam nadzieję, że zrobią to umiejętnie, ale różnie może być...

damfear

Ja również czytałem "Nocny pociąg z mięsem" jak i całą książkę.
Mięsny, krwisty i straszny zarazem. Tak bardzo bym chciał zobaczyć dobry film, oby tak było. Już nie mogę się doczekać.

damfear

Ja przeczytałam całe dwie części Księgi Krwi,które bardzo mi się podobały i już się nie moge doczekać ekranizacji. Oby wyszedł z tego dobry film:D I jeśli tego nie spieprzą to miałabym nadzieje na zekranizowanie może i innych opowiadań z Księgo Krwi :)

ocenił(a) film na 8
Lara810

Kilka opowiadań z "Ksiąg krwi" został już zekranizowanych: "Władca iluzji","Candyman","Rawhead Rex" i jedna telewizyjna adaptacja,tytułu nie pamiętam,ale było to coś o gościu którego dłonie zaczęły żyć własnym życiem.

ocenił(a) film na 8
Lara810

Kilka opowiadań już zekranizowano:"Władca iluzji", "Candyman", "Rawhead Rex" i jedna telewizyjna adaptacja,nie pamiętam tytułu, o gościu którego dłonie zaczęły żyć własnym życiem.

damfear

Też mam co do tego filmu spore nadzieje, bo opowiadanie nadaje się do ekranizacji. Ale liczę też, że przy okazji polskiej premiery jakiś wydawca wypuści wznowienie Ksiąg Krwi.

ocenił(a) film na 5
Renegado

a czy możecie podac jakis link do tego opowiadania o ile da sie to opowiadanie skądś sciągnąć??

z góry dziękuję

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
dx0ne

dzieki !!! :***

....................................

damfear

opowiadanie czytałam ale żeby od razu genialne? cała ta "Księga krwi" jast nie do końca wysoką sztuką... 8)

damfear

Po obejrzeniu filmu mam nieodparte wrażenie, że gdzieś już całą tą historię widziałem... Czy to jest pierwsza ekranizacja książki? Bo jeśli nie - to chyba jestem medium. Już mniej więcej w połowie filmu dokładnie wiedziałem co się stanie na końcu.

domanhk

przepraszam za podwójny post w poprzednim oczywiście strzeliłem byka, powinienem napisać, że jeśli to jest pierwsza ekranizacja, to jestem medium. ;)