Nocny pociąg z mięsem

The Midnight Meat Train
2008
5,0 43 tys. ocen
5,0 10 1 42921
5,0 11 krytyków
Nocny pociąg z mięsem
powrót do forum filmu Nocny pociąg z mięsem

Plusami we filmie była dla mnie tajemnicza i mroczna atmosfera w metrze, oraz postać aktora grającego rzeźnika.
Co do minusów to im mniej powiedzieć tym lepiej.
W ogóle to o czym była ta cała historia? Gdzie tu był jakikolwiek względnie zdrowy sens?
Pod ziemią mieszkają jakieś żywe artefakty z przeszłości co znaczy, że trzeba je karmić (choć można by wybić) i obowiązkowo ludźmi (bo tak jest fajniej). Ludzie z których przy mordowaniu krew tryska jak fontanna a oczy wypadają z czaszki niczym piłeczki do ping-ponga, muszą zostać dokładnie oporządzeni: oczy wydłubane, paznokcie wyłamane - Mmmm... sama rozkosz...
Do tego wspaniałe zwroty akcji: Maszynista wyjmuje dziewczynie serce, a chłopak wspaniałomyślnie przejmuje działkę rzeźnika. Oglądając tą końcówkę myślałem że mnie zesłabi - po prostu kompletnie zwątpiłem. Zamiast wczuwać się we film w głowie nasuwało mi się pytanie "No i co też jeszcze ciekawego pokażecie?"
Takich głupot już dawno nie widziałem.

Meteooo

Zapomniałeś dodać o poślizgnięciu się na krwi oraz na gałkach ocznych. Bardziej mnie to rozśmieszyło niż przestraszyło. Sporo krwi, nic po za tym.

ocenił(a) film na 3
Wolterus

taak, przez sporą część filmu zastanawiałam się dlaczego gatunkiem przypisanym temu filmowi nie jest komedia

ocenił(a) film na 1
Meteooo

ja wręcz jestem pewien, że jest to komedia, bo dawno na żadnym filmie tak się nie uśmiałem jak na tym:D Co niektóre polskie komedie są mniej śmieszne od tego "horroru". Generalnie polecam ludziom ze stanami depresyjnymi oraz skłonnościami do samookaleczeń. Zasłużone 1/10:D