Norymberga

Nuremberg
2025
3,9 tys.
chce zobaczyć
Norymberga
powrót do forum filmu Norymberga

Doskonale znam ze zdjęć historycznych postać GOERINGA i nigdy nie był tak gruby!!!!!Crowe znów spasiony jak świnia a prawdziwy GOERING nawet przed samobójcza śmiercią był facetem raczej szczupłym gdzie miał zwykła szyję a nie 2 podbródki jak Crowe.W talent Crowe nie wątpię i w to że zagrał tę postać dobrze ale czy do UJA twórcy filmu nie mogli namówić aktora by schudł do tej roli????Jest wiele zdjęć gdy GOERING maszerował obok szczupłego Hitlera i mieli podobna posturę. Nie rozumiem po co robić film historyczny gdzie główny aktor jest 30 kg cięższy od postaci historycznej.PRZECIEZ TO JEST TAK JAKBY KTOŚ TERAZ NAKRECIL FILM BIOGRAFICZNY O MLODYM ARNOLDZIE KTORY JEST MR.OLYMPIA A GRA GO AKTOR WAZACY 78 KG A ARNOLD WAZYL WOWCZAS 108 KG.PRZECIEZ TO BY NA MAKSA KLULO W OCZY MAJAC TAKA DYSPROPORCJE. Myślę że NORYMBERGA spodoba się najbardziej tym co nie mają pojęcia jak wyglądał GOERING i jak szczupły był.

punisher822_filmweb

Na ten temat wyrobię sobie zdanie po obejrzeniu filmu. Natomiast waga Goringa była ok. 120 kg i w trakcie procesu schudł do ok. 90 kg jednocześnie pozbywając się uzależnienia. Pamiętajmy że jego proces trwał około roku.
A te informacje bez problemu można znaleźć w internecie. I z książek historycznych nt procesow Norymberskich :)

Sugarbabe

Teraz mi się jeszcze przypomniało…A jak ktoś lubi oglądać zdjęcia to pewnie lubi też oglądać filmy i w serialu dokumentalnym, swoją drogą bardzo dobrym, na Netflix HITLER I NAZIŚCI: SĄD NAD ZŁEM też można znaleźć takie informacje bodajże w odcinku 5 bądź 6.

Sugarbabe

Poszperam i poszukam. Kierowalem sie wieloma zdjeciami Goeringa i naprawde nie wygladal na ani jednym na grubego a otylosc widac tez na twarzy i szyji. U Goeringa twarz wygladala i szyja szczuplo dlatego wspomnialem ze Crowe wyglada przy nim znow jak grubas. Tesknie za czasami gdy Crowe byl szczuply i bardziej zadbany. Potem zaczal kiepsko dbac o siebie i po DOWODZIE ZYCIA stawal sie coraz grubszy a apogeum bylo w NIEOBLICZALNYM gdy wygladal jak John Goodman z czasow FLINSTONOW... Ja rozumiem lenistwo ja rozumiem slabszy metabolizm 45lat w gore ale takie spasienie sie zdrowe nie jest. Przeciez byl taki moment ze Crowe mial tak wielki brzuch ze mialby wielki problem zawiazac buty. Ja sie wcale nie zdziwie gdyby dostal oscara i globa za role Goeringa ale to nie zmienia faktu ze jest totalnie niepodobny do tego nazisty.

Sugarbabe

Na koniec cos dodam bo zapomnialem. Fakt to prawda i sa zdjecia Goeringa z wielkim brzuchem i grubsza twarza troche jak OBELISK z asteriksa i obeliksa ale mi chodzilo konktetnie o dzien przesluchania w Norynberdze. Tam Goering schudl i to bardzo. Piszac o grubym Crowe nie pasujacym z wygladu do tej postaci mialem na mysli zdjecia i sceny gdy mozna porownac prawdziwego Goeringa przesluchiwanego i Crowe... Crowe na przesluchaniu grubas w zaciasnym mundurku a Goering szczuply w luznym mundurku. Wkurza mnie cos takiego bo skoro juz ktos robi superprodukcje z roznych etapow zycia Goeringa to wypadaloby dla roli tez schudnac szczegolnie w scenach przesluchan. To ze Goering mial etap w swym zyciu ze duzo cpal duzo jadl i malo sie ruszal tyjac mocno to nie znaczy ze potem o siebie nie zaczal dbac chudnac. Nie lubie patrzec na grubego Crowe. Wole go zdecydowanie z waga 90kg w PIEKNYM UMYSLE i DOWODZIE ZYCIA lub 3:10 DO YUMY... 

punisher822_filmweb

Wyluzuj już z tym grubym Russellem. Jest jaki jest, wygląda dobrze, a gra fantastycznie właśnie jako ta grusza wersja