PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011311}
6,9 48 tys. ocen
6,9 10 1 47704
6,7 82 krytyków
Nosferatu
powrót do forum filmu Nosferatu

Czy ten reżyser może dać odpocząć od tej dziewczyny?

Kerenisity

Oby nie, bo u Eggersa Ayna sprawdza się rewelacyjnie.

ocenił(a) film na 5
dhazy

O tak, już w "Czarownicy" pokazała klasę.

ocenił(a) film na 8
dhazy

Lubię i jego i jego filmy, ale jest wiele aktorek, które również mają telent - w żadnym razie nie wypadają gorzej od niej, a przynajmniej miło by się na nie patrzyło. A w któryś filmie z kolei jej postać jest po prostu męcząca.

ocenił(a) film na 7
Kerenisity

Nie mam z tym problemu, gdyż uwielbiam oglądać Anyę na ekranie. W Czarownicy, Gambicie Królowej i Last Night in Soho była rewelacyjna, a w Wikingu ostatnio też mega mi się podobała.

ocenił(a) film na 8
Rrouge

Lubię i jego i jego filmy, ale jest wiele aktorek, które również mają telent - w żadnym razie nie wypadają gorzej od niej, a przynajmniej miło by się na nie patrzyło. A w któryś filmie z kolei jej postać jest po prostu męcząca.

ocenił(a) film na 7
Kerenisity

Jak wspomniałem mnie nie męczy, ani trochę. Wystąpiła jak na razie u niego w 2 filmach Czarownicy i Wikingu, w obu niesamowicie mi się podobała i bardzo chętnie również ją zobaczę w Nosferatu. Willem Dafoe też wystąpił w 2 jego filmach i to pod rząd :) Lighthouse i Wiking.  Obecnie jest jedną z moich ulubionych aktorek więc ja tam nie narzekam.

ocenił(a) film na 8
Rrouge

Aaaa no to jak jedna z ulubionych to nie ma o czym dyskutować. Będziesz się nie zgadzał z każdym kto ma inne zdanie. Ale ponoć o gustach się nie dyskutuje. Mimo wszystko mam nadzieję na jakiś film tego reżysera bez niej.

ocenił(a) film na 7
Kerenisity

Ale przecież mi nie przeszkadza że masz inne zdanie, napisałeś publiczny wątek że cię to męczy to ja się wypowiedziałem że mnie nie męczy :D uważam ją za świetną aktorkę i bardzo dobrze mi się ją ogląda na ekranie, każdy ma swoich ulubionych aktorów i każdy ma inne zdanie i opinię oraz odczucia, dlaczego mam się zgodzić z stwierdzeniem że jest to męczące skoro było by to zaprzeczeniem i fałszem z mojej strony, gdyż nie jest dla mnie męczące, to tak jakbyś ty teraz napisał że cię ani trochę nie męczy - zaprzeczałbyś swoim odczuciom, tak jak i ja bym zaprzeczał swoim jakbym powiedział że jest dla mnie męcząca co by nawet w 1% nie było zgodne z prawdą, jest jedną z moich ulubionych aktorek bo bardzo podobają mi się jej kreacje aktorskie i uważam że wypada w nich bardzo dobrze, zwłaszcza u Eggersa, zawsze w filmach jest wśród osób z obsady których występy podobały mi się najbardziej. Ja wyraziłem tylko swoje odczucia według mojego gustu - uwielbiam Anyę i jej role aktorskie, ty mniej, nie wiem czemu nie można by tu dyskutować. Co do filmu reżysera bez niej - w Lighthouse nie grała ;) jak na razie zagrała w 2 jego filmach na 3 i zagra w Nosferatu i tak samo wygląda sytuacja z Willem Dafoe, najwyraźniej Eggers po prostu lubi z nimi pracować.

ocenił(a) film na 8
Rrouge

Bardziej chodziło mi o to, że nie dziwią mnie Twoje odczucia względem niej jeśli jest jedną z Twoich ulubionych aktorek. Wtedy dyskusja chyba kończy się na momencie wyrażenia zdania, że mnie męczy, a Ciebie nie, bo ja nie jestem w stanie spojrzeć na nią, tak jak ty ani na odwrót. Tak, Lighthouse to jeden, ale mimo iż naprawdę lubię jego filmy to licząc Nosferatu to już będą 3 z nią i ile można. Sam rozumiesz, że to utrudnia mi seans.

ocenił(a) film na 7
Kerenisity

Ona wystąpiła dopiero w dwóch jego filmach. Gdzie tu przesada? Taki Di Caprio od 20lat gra w każdym filmie Scorsese a Johnny Depp ponad 20 lat grał w prawie każdym filmie Tima Burtona.

ocenił(a) film na 8
BMovieManiac

W którym momencie mojej wypowiedzi wyrażam cokolwiek innego niż moje subiektywne zdanie? Chciałabym bardzo zobaczyć coś tego świetnego reżysera bez niej i tyle. A obsada Nosferatu i tak została zmieniona.

ocenił(a) film na 9
Kerenisity

Raczej nikt nie powie, że De Niro jako gangster "męczy" u Scorsesego tylko dlatego, że gra w co drugim jego filmie. Albo Bogart w entourage noir. Na tym polega budowanie emploi. Jeśli wiesz o czym mówię w kontekście Anji i Eggersa.

ocenił(a) film na 8
Seladominika

Oczywiście, że wiem, ale to, że to jej emploi nie oznacza, że mam ją z góry kupić jeśli do mnie nie przemawia. Z tego co słyszałam obsada "Nosferatu" i tak została zmieniona wliczając ją.

Kerenisity

Pani Anya to co najwyżej klasa średnia , i też nie chcę mi się jej oglądać na ekranie nowego Nosferatu.
Wiadomo jak na dzisiejsze pokolenie to gra w porządku i nic poza tym.

ocenił(a) film na 8
Solaris_fw

Dokładnie.

Seladominika

Oglądanie De niro na ekranie w jego dawnych filmach to kunszt ,maestria oraz klasa sama w sobie , to się zresztą chłonie a nie ogląda , porównanie tej w miarę średniej aktorki do de Niro jest bardzo nie trafione , akurat De niro u Scorsese dawał z siebie 101% i zbudował całe kino gangsterskie , Pani Anya to co najwyżej klasa średnia , i też nie chcę mi się jej oglądać na ekranie nowego Nosferatu.
Wiadomo jak na dzisiejsze pokolenie to gra w porządku i nic poza tym.

ocenił(a) film na 8
Solaris_fw

Lepiej bym tego nie ujęła.

ocenił(a) film na 6
Kerenisity

Bo chyba nie