PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10011311}
6,9 48 tys. ocen
6,9 10 1 47704
6,7 82 krytyków
Nosferatu
powrót do forum filmu Nosferatu

oglądałem w LA

ocenił(a) film na 5

zmasakrowano postać Orloka: przerośnięty kozak zaporowski z czupryną i wąsem, sceny w zamku to kiepścizna na maxiora....

ocenił(a) film na 5
edga5

Nie oglądałem ale film żeby miał 1 musiałby być zrobiony za 5 worków ryżu i 3 kapusty w Bollywood. No ale jak ty Burtonowi dajesz średnie oceny czy Igrzyskom Śmierci jedynki, które może nie były rewalacyjne ale na pewno minimum przeciętne to wiem żeby się tobą nie sugerować :)

ocenił(a) film na 5
Sharimsejn

igrzyska Śmierci i marwelizm to nie moja bajka, to cofanie sie kina wstecz

użytkownik usunięty
edga5

To po co to oglądałeś w takim bądz razie????

użytkownik usunięty
edga5

A może cofanie do przodu, wirtuozie polonistyki?

ocenił(a) film na 3
edga5

a jak się ta pół łysa baba rzuca xD

edga5

...remake od tego jest remakem żeby zrobić jeszcze raz to samo ale inaczej... zresztą, ten film to nie tylko remake. jest tu sporo nawiązań do książki, innych ekranizacji draculi jak i do folkloru.

edga5

co za troll. chyba jakiś koks wciągałeś i piszesz bzdury. takie posty powinny być blokowane

ocenił(a) film na 8
edga5

Hrabia właśnie tak został opisany w książce - wysoki, z bladą cerą i dużym wąsem. Czego więc tu się czepiać?

ocenił(a) film na 8
Westfield

Dokładnie, w książce miał wąsa, potwierdzam :D

Westfield

Tego że to nie Drakula, tylko Orlok. Jego pierwsze przedstawienie było w filmie z 1922 roku.

ocenił(a) film na 8
Cava

Ale postać Orloka powstała w oparciu o Drakulę.

ocenił(a) film na 7
edga5

p0lack w EL EJ oglądoł, ale ksiunżek nie czytoł i tera panie jakiego chopa mu pokozoli co śmisznie wyglundo, to sie zesrom na fylmłebkropkapeel.

ocenił(a) film na 8
edga5

Przeczytaj książkę. Zobacz też jak Vlad Tepes wygląda na rycinach.