PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493235}
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83717
6,1 12 krytyków
Oświadczyny po irlandzku
powrót do forum filmu Oświadczyny po irlandzku

10!

ocenił(a) film na 10

Wspaniały film, bardzo przyjemny i NIE JEST TO TYPOWA KOMEDIA ROMANTYCZNA..
Polecam bardzo, już dawno nie oglądałam tak dobrego filmu tego typu.

florencja88

przezabawna historia,bardzo wzruszająca. :) 9/10

ocenił(a) film na 6
florencja88

"NIE JEST TO TYPOWA KOMEDIA ROMANTYCZNA.." ? No jak dla mnie scenariusz tego filmu sprawiał wrażenie napisanego przez jakiś program typu Microsoft Romantic Comedy Creator. Schemat goni schemat i wszystko przewidywalne do bólu. Podręcznikowy przykład komedii romantycznej. Zakończenie mega kiczowate i durne, tak jak zresztą wymowa filmu. Mimo to zgodzę się, że film ma swój urok i ogląda się go bardzo przyjemnie. Spełnia swoją rolę - jest "słitaśny". Bo taka jest chyba rola komedii romantycznych, co? Bo śmieszne ani romantyczne to one nie są :D

ocenił(a) film na 6
kangur_msc_CM

W 100% zgadzam się z przedmówcą. Prosta, standardowa fabuła, ale pomimo to miło się oglądało. Było sporo scen do pośmiania, a aktorzy całkiem nieźle zagrali swoje rolę. Tak więc film w sam raz na zimne popołudnie w domu;)

ocenił(a) film na 6
anitka333333

taaa...

florencja88

jest to typowa komedia romantyczna, ale ta jakoś mi się bardziej podobała, niby wszystkie takie same, ale tak dobrej dawno nie oglądałam ;)

shanti1993

Uwielbiam tę komedię. Jest świetna :) Zabawna też :)

jagodajulia

Również ją uwielbiam, wczoraj ją obejrzałam po raz 3 i ubawiłam się, jak za pierwszym razem. Choć muszę przyznać, że tłumaczenie, które krąży po sieci było (jak dla mnie) zabawniejsze niż to, które zaserwowała nam TV.