PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493235}
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83717
6,1 12 krytyków
Oświadczyny po irlandzku
powrót do forum filmu Oświadczyny po irlandzku

... zniewiescialy :P Nie lubie komedi romantycznych, melodramatow itd itp. Ten film zobaczylem przypadkiem, bo nic ciekawego dzisiaj w tv nie lecialo. Na poczaku ogladalem o tak sobie jednym okiem, potem coraz bardziej mnie wciagało, az do momentu gdy z zapartym tchem oczekiwałem na wiadomy happy end. Pomijając całą liniowość i przewidywalnosc tego typu produkcji, podobało mi sie. Aż sam sie zdziwiłem ;p. A 38 juz letnia Amy Adams naprawde ma cos w sobie...

ocenił(a) film na 10
cRIS_10

no jeszcze nie ma pełnych 38 ale zgadzam się Amy jest ekstra aktorką. Matthew też pasował do tej roli mimo że jest ciut młodszy

Ama97

Oj tam patrzyłem po roczniku :P W kazdym razie jak na swój wiek jest bardzo pociągająca.

użytkownik usunięty
cRIS_10

Podpisuję się pod twoim komentarzem obiema rękami.

cRIS_10

hmmm a ja zawiesiłam oko ma Matthew...i nie mogę odwiesić

ocenił(a) film na 7
cRIS_10

Również na początku oglądałem ten film z przymrużeniem oka, ale bardzo mnie zafascynował. Amy Adams to świetna aktorka i od zawsze przyciągała mój wzrok. Uwielbiam Kobiety o takiej urodzie, i nie spodziewałem się że aktorka ma już prawie 38 lat, bo wygląda na o wiele młodszą. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
futureshock

kto się ze mną zgodzi że Isla Fisher jest do niej podobna?

ocenił(a) film na 7
Ama97

Mi bardziej swoją naturalną urodą przypomina Zooey Deschanel :)

ocenił(a) film na 7
futureshock

Natomiast we filmie "Niezwykły dzień Panny Pettigrew" wygląda jak Nicole Kidman.

ocenił(a) film na 10
futureshock

Do Zooey? Według mnie wogóle, Zooey jest podobna do Katy Perry

ocenił(a) film na 7
Ama97

Chyba obejrzę sobie więcej filmów z Amy, bo zarówno spodobała mi się bardzo jej uroda, jak i gra aktorska ;)

Ama97

Włosy ma podobne :P A tak to takie sobie podobieństwo.
Natomiast Zooey ma prawie identyczne oczy. Przynajmniej na głownym zdjęciu, nie znam tej aktorki a te zdjecia potrafia byc przeklamane (patrz zdjecie głowne na filmwebie Amy Adams)

Ama97

Tak, Isla i Amy są podobne do siebie. Sama miałam podobne spostrzeżenie.
Zooey wg mnie jest podoba trochę do Katy Perry, ale jeszcze kogoś mi przypomina, ale teraz nie pamiętam kogo.

ocenił(a) film na 10
jagodajulia

Emily Blunt?

Ama97

Nie, raczej nie o nią mi chodziło... Poza tym nie wiem, czy to była aktorka, czy nie kogoś z rodziny, albo znajomych mi nie przypomina..

ocenił(a) film na 10
jagodajulia

mi taka jedna sąsiadka zalatuje Amy :D

ocenił(a) film na 7
cRIS_10

bo fajny filmik. choć nużą mnie w komediach romantycznych te same chwyty typu: przypadkowa para, jedno łóżko do podziału (tutaj plus, że nikt nie spał na podłodze:)), wymuszony pocałunek, to jednak nie wpłynęły one znacząco negatywnie na całokształt.
osobiście się zastanawiałam, co główna bohaterka widziała w tym fajfusie kardiologu ;p.
p.s. Amy miała cuuuuudne buciki :)

ocenił(a) film na 8
antygrafik

Gdy zobaczyłem ten zamek nad stacją kolejową to ciarki po mnie przeszły, a co dopiero ten widok z wieży. Ja chce do Irlandii!

ocenił(a) film na 7
LubieLola

ja też!!! a potem szkocja... może być ewentualnie w odwrotnej kolejności ;)

ocenił(a) film na 8
antygrafik

Szkocje też lubię, w brejwharcie nieźle pokazali ten kraj.