PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493235}
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83717
6,1 12 krytyków
Oświadczyny po irlandzku
powrót do forum filmu Oświadczyny po irlandzku

Jutro w TVP1 21:20

ocenił(a) film na 10

Może bo raz kolejny luknę. Chodź znam to na pamięć.Może jakiś quiz, zada mi ktoś jakieś pytanie?

Ama97

Ja pytania nie zadam, ale na pewno obejrzę drugi raz. To jedna z moich ulubionych komedii romantycznych :)

ocenił(a) film na 8
cocco03

Obejrzałam wczoraj po raz pierwszy i bardzo mi się spodobał, ciekawa fabuła, śmieszny, ale każdy ma swój gust- niektórym się nie podoba:)

ocenił(a) film na 8
Ama97

Właśnie nie wiem czy oglądać bo na TVN7 Quest leci i nie wiem co wybrać chodź ten drugi już kilka razy widziałem a do tego nie mam przekonania a według ciebie warto zaryzykować i brać za oglądanie tej komedii;)?

ocenił(a) film na 10
jazdowicz2666

Wiesz to jest komedia romantyczna a faceci za nimi nie przepadają. Jest tam trochę śmiesynych momentów. Ja Ci radze obejrzeć bo skoro nie widziałeś a tamto tak to czeba spróbować czegoś nowego

ocenił(a) film na 8
Ama97

Akurat mi osobiście się podobał i oceniam ten film na 7/8. Polecam

ocenił(a) film na 8
Ama97

Akurat obejrzałem i nie żałuję naprawdę bardzo fajna komedia są śmieszne teksty a do tego świetne krajobrazy no i te krowy;D daję mu spokojnie 8/10;)

ocenił(a) film na 10
jazdowicz2666

Wiesz ten lektor i tak był zpaprany bo ja mam na pendrive z lektorem innym np zamiast "od czego jest pralka" mówi "wypierą sie w pralce" (chodzi o buty) i wgl tamten lektor z którym ja mam jest lepszy

ocenił(a) film na 8
Ama97

Mnie właśnie to wkurza że za każdym razem jak obejrzysz film np.na DVD a potem w TV to jest zupełnie inny lektor i przez to dziwnie film ogląda drugi raz a tu może nawet dobrze że oglądałem go pierwszy raz i mi to nie przeszkadzało dzięki temu że jest inny;)

ocenił(a) film na 9
Ama97

Ja też to mam jako "wypierą się w pralce". I to jest dobre, innego zresztą nie znam.

ocenił(a) film na 8
Ama97

ogladam drugi raz, rownie uroczy jak za pierwszym

ocenił(a) film na 8
Ama97

Świetny film na niedzielny wieczór. Oglądam to juz któryś raz z rzędu ale zawsze zachwycają mnie irlandzkie krajobrazy, na prawdę piękny kraj:)
Film oceniam na mocne 8/10.

ocenił(a) film na 10
Martusia21095

Któryś raz z rzędu? Ja też z 10 razy. A z tym samym lektorem? Bo ja na pendrive mam z innym i lepszym

ocenił(a) film na 6
Ama97

ja oglądałam go po raz 1-y - fajny ;)miły,lekki i bardzo przyjemny-scena z krowami super-no jasne,że nic zaskakującego - finał można było z mety przewidzieć, ale jakoś tak fajnie się go ogląda-przynajmniej mnie-Matthew Goode - very good;)i te przepiękne irlandzkie widoki:)

ocenił(a) film na 8
Ama97

Szczerze to nie zwróciłam uwagi na lektora:) Zwracam ją dopiero wtedy gdy jest "zrobiony" na życzenie (ivona albo inne badziewie którego w żaden sposób nie da się słuchać), wtedy wolę oglądać film z napisami. Zawsze kiedy film jest emitowany w tv zmieniają lektora. Ja nic takiego nie zauważyła, może rzeczywiście oryginalny był lepszy. Tylko w niektórych filmach takie nieudolne tłumaczenie mnie wkurza.

ocenił(a) film na 6
Martusia21095

lektor byl za szybki i jakis dziwny...ale ogolnie niezly film, ta scena z krowami fajna:-) i jak to auto im sie stoczylo hah sałata:-)

ocenił(a) film na 10
sonnenEW

właśnie bo w tym lektorze co ja mam na pendrivie zamiast sałata czyli kasa to mówi na nią Bob i tak ma być a nie jakaś sałata

ocenił(a) film na 8
Ama97

Bardzo fajna, lekka komedia. Obejrzałem wczoraj zupełnie przypadkiem, nie liczyłem na wiele a tu miłe rozczarowanie. Piękne krajobrazy, lubię filmy w których akcja dzieje się na zielonej wyspie, mają w sobie taki fajny klimat. Bardzo fajnie się ogląda.

Ama97

Z nieba mi spadłeś, z taką propozycją. Jak się nazywa zawód Anny? Jak to jest w oryginale i w ogóle. Szukałam w necie ale nie udało się, a nie mam w tej chwili dojścia do filmu.

ocenił(a) film na 10
McKinley

aranżerka wnętrz

ocenił(a) film na 7
Ama97

Ok, to ja Ci zadam...

W co była ubrana Anna gdy doszło do jej konfrontacji z krowami? Jakich kolorów były jej ubrania?

Tylko, że to trochę bezsensu, bo przecież możesz to sprawdzić w filmie i dopiero odpowiedzieć...

ocenił(a) film na 10
chromczan_fw

hah now własnie :D ale nie chce mi sie włączać filmu zgaduje spódnica szara albo czarna ? i chyba pomaranczowy bądż czerwony sweter sama do konca nie wiem :D

ocenił(a) film na 8
chromczan_fw

wg mnie beżowa lub seledynowa sukienka i ciemno-czerwone buty za 600$

ocenił(a) film na 8
Ama97

To ja mam kolejny QUIZ.
Bohaterka jest wyjątkowo tępą snobką. Wydaje jej się,że jak zagada z obsługą lotniska to załatwi sobie jednak lot do Dublina,
albo uważa, że marchewki muszą być idealnie średnie aby danie z przepisu się udało, a jednak w filmie dokonuje się w niej zmiana i dostrzega co jest ważne w życiu (scena z pożarem w jej apartamencie). Teraz pytanie - Co ją tak zmieniło?

A) pocałunek, prze stole, podczas posiłku z gospodarzami?
B) celne docinki młodego chłopaka na temat jej śmiesznych poglądów i przemyślenia z tym związane?
C) zakochanie w przystojnym, acz trochę chamskim chłopaku?
D) przebywanie jakiś czas z dala od snobów i spojrzenie na inne życie?
E) inny powód (wymień)

ocenił(a) film na 7
polx

Myślę, że odpowiedzi A, B, C i D są poprawne ;)

ocenił(a) film na 8
chromczan_fw

Liczyłem na E i twoją twórczą odpowiedź. Masz jeszcze szansę zmienić.

ocenił(a) film na 10
polx

E= Po prostu dobrze czuła się w Towarzystwie Declana przy nim nie musiała sie starać. "Przy 60 krytycznych sekundach" zdała sobie sprawe, że jej narzeczony to kompletny materialista. Znudziło ją życie które zawsze do przodu planowała w ostatniej scenie w samochodzie jest nawet tego dowód żeby jechali przed siebie a nie mieli wyznaczony konkretny cel ;) No i zdała sobie sprawe, że Declan nie jest chamski zachowywał sie tak ze względu na jego byłą i myślał, że każda dziewczyna jest taka Anna to dostrzegła i sie w nim zakochała ;)

ocenił(a) film na 8
Ama97

Mój QUIZ nie miał zawierać pytania, na które odpowiedź jest łatwa to nie test dla uczniów. Nie wystarczyło przewinąć film na konkretną scenę i sprawdzić. To test dla duszy. Odpowiedz pojawia się gdzieś w naszym wnętrzu - w sercu. Ta odpowiedz bardzo silnie zależy od naszych emocji oraz postrzegania świata. I właśnie dlatego bardzo, bardzo podoba mi się Twoja odpowiedz. Dziękuję Ci.

ocenił(a) film na 10
polx

Odpowiadać na to było samą przyjemnością. Film oglądałąm tyle razy, że znam go prawie na pamięc i nie potrzebuje sprawdzać odpowiedzi przewijając film :) No chyba że pytanie byłoby bardzo szczegółowe typu jaki kolor miała szczoteczka, którą mył zęby Declan :D