Może bo raz kolejny luknę. Chodź znam to na pamięć.Może jakiś quiz, zada mi ktoś jakieś pytanie?
Ja pytania nie zadam, ale na pewno obejrzę drugi raz. To jedna z moich ulubionych komedii romantycznych :)
Obejrzałam wczoraj po raz pierwszy i bardzo mi się spodobał, ciekawa fabuła, śmieszny, ale każdy ma swój gust- niektórym się nie podoba:)
Właśnie nie wiem czy oglądać bo na TVN7 Quest leci i nie wiem co wybrać chodź ten drugi już kilka razy widziałem a do tego nie mam przekonania a według ciebie warto zaryzykować i brać za oglądanie tej komedii;)?
Wiesz to jest komedia romantyczna a faceci za nimi nie przepadają. Jest tam trochę śmiesynych momentów. Ja Ci radze obejrzeć bo skoro nie widziałeś a tamto tak to czeba spróbować czegoś nowego
Akurat obejrzałem i nie żałuję naprawdę bardzo fajna komedia są śmieszne teksty a do tego świetne krajobrazy no i te krowy;D daję mu spokojnie 8/10;)
Wiesz ten lektor i tak był zpaprany bo ja mam na pendrive z lektorem innym np zamiast "od czego jest pralka" mówi "wypierą sie w pralce" (chodzi o buty) i wgl tamten lektor z którym ja mam jest lepszy
Mnie właśnie to wkurza że za każdym razem jak obejrzysz film np.na DVD a potem w TV to jest zupełnie inny lektor i przez to dziwnie film ogląda drugi raz a tu może nawet dobrze że oglądałem go pierwszy raz i mi to nie przeszkadzało dzięki temu że jest inny;)
Ja też to mam jako "wypierą się w pralce". I to jest dobre, innego zresztą nie znam.
Świetny film na niedzielny wieczór. Oglądam to juz któryś raz z rzędu ale zawsze zachwycają mnie irlandzkie krajobrazy, na prawdę piękny kraj:)
Film oceniam na mocne 8/10.
Któryś raz z rzędu? Ja też z 10 razy. A z tym samym lektorem? Bo ja na pendrive mam z innym i lepszym
ja oglądałam go po raz 1-y - fajny ;)miły,lekki i bardzo przyjemny-scena z krowami super-no jasne,że nic zaskakującego - finał można było z mety przewidzieć, ale jakoś tak fajnie się go ogląda-przynajmniej mnie-Matthew Goode - very good;)i te przepiękne irlandzkie widoki:)
Szczerze to nie zwróciłam uwagi na lektora:) Zwracam ją dopiero wtedy gdy jest "zrobiony" na życzenie (ivona albo inne badziewie którego w żaden sposób nie da się słuchać), wtedy wolę oglądać film z napisami. Zawsze kiedy film jest emitowany w tv zmieniają lektora. Ja nic takiego nie zauważyła, może rzeczywiście oryginalny był lepszy. Tylko w niektórych filmach takie nieudolne tłumaczenie mnie wkurza.
lektor byl za szybki i jakis dziwny...ale ogolnie niezly film, ta scena z krowami fajna:-) i jak to auto im sie stoczylo hah sałata:-)
właśnie bo w tym lektorze co ja mam na pendrivie zamiast sałata czyli kasa to mówi na nią Bob i tak ma być a nie jakaś sałata
Bardzo fajna, lekka komedia. Obejrzałem wczoraj zupełnie przypadkiem, nie liczyłem na wiele a tu miłe rozczarowanie. Piękne krajobrazy, lubię filmy w których akcja dzieje się na zielonej wyspie, mają w sobie taki fajny klimat. Bardzo fajnie się ogląda.
Z nieba mi spadłeś, z taką propozycją. Jak się nazywa zawód Anny? Jak to jest w oryginale i w ogóle. Szukałam w necie ale nie udało się, a nie mam w tej chwili dojścia do filmu.
Ok, to ja Ci zadam...
W co była ubrana Anna gdy doszło do jej konfrontacji z krowami? Jakich kolorów były jej ubrania?
Tylko, że to trochę bezsensu, bo przecież możesz to sprawdzić w filmie i dopiero odpowiedzieć...
hah now własnie :D ale nie chce mi sie włączać filmu zgaduje spódnica szara albo czarna ? i chyba pomaranczowy bądż czerwony sweter sama do konca nie wiem :D
To ja mam kolejny QUIZ.
Bohaterka jest wyjątkowo tępą snobką. Wydaje jej się,że jak zagada z obsługą lotniska to załatwi sobie jednak lot do Dublina,
albo uważa, że marchewki muszą być idealnie średnie aby danie z przepisu się udało, a jednak w filmie dokonuje się w niej zmiana i dostrzega co jest ważne w życiu (scena z pożarem w jej apartamencie). Teraz pytanie - Co ją tak zmieniło?
A) pocałunek, prze stole, podczas posiłku z gospodarzami?
B) celne docinki młodego chłopaka na temat jej śmiesznych poglądów i przemyślenia z tym związane?
C) zakochanie w przystojnym, acz trochę chamskim chłopaku?
D) przebywanie jakiś czas z dala od snobów i spojrzenie na inne życie?
E) inny powód (wymień)
E= Po prostu dobrze czuła się w Towarzystwie Declana przy nim nie musiała sie starać. "Przy 60 krytycznych sekundach" zdała sobie sprawe, że jej narzeczony to kompletny materialista. Znudziło ją życie które zawsze do przodu planowała w ostatniej scenie w samochodzie jest nawet tego dowód żeby jechali przed siebie a nie mieli wyznaczony konkretny cel ;) No i zdała sobie sprawe, że Declan nie jest chamski zachowywał sie tak ze względu na jego byłą i myślał, że każda dziewczyna jest taka Anna to dostrzegła i sie w nim zakochała ;)
Mój QUIZ nie miał zawierać pytania, na które odpowiedź jest łatwa to nie test dla uczniów. Nie wystarczyło przewinąć film na konkretną scenę i sprawdzić. To test dla duszy. Odpowiedz pojawia się gdzieś w naszym wnętrzu - w sercu. Ta odpowiedz bardzo silnie zależy od naszych emocji oraz postrzegania świata. I właśnie dlatego bardzo, bardzo podoba mi się Twoja odpowiedz. Dziękuję Ci.