PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493235}
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83717
6,1 12 krytyków
Oświadczyny po irlandzku
powrót do forum filmu Oświadczyny po irlandzku

12.08 - niedziela, na TVP2 kolejny raz zabaczymy Declana i Annę oraz niesamowicie ważną postać jaką był Louise ;)
Kto będzie oglądał? Ja na pewno, ten film nigdy mi się nie znudzi.

ocenił(a) film na 10
cocco03

ja się po raz setny skuszę :D

Ama97

Uwielbiam patrzeć jak Declan ujarzmia Annę i robi jej głupie dowcipy, a scena kiedy ona ląduje w błocie bezcenna ;)

ocenił(a) film na 10
cocco03

"I hate you" moje top sceny:
kiedy declan myśli że Anna pojechała a ona poszła po kawę a potem tak na niego patrzy
-gdy muszą się pocałować
-gdy spią razem i rano declan ma ręke na jej ramieniu

Ama97

Moje to :
- jak Anna dewastuje hotel
- ostatnia scena
- gdy musza się pocałować ;)
- gdy razem gotują
- gdy idą do ruin, a potem leca jak opętani na pociąg.......
Cały film jest świetny, co tu wymieniac :)

ocenił(a) film na 9
cocco03

ja 1 raz mam zamiar oglądać uwielbiam komedie romantyczne oraz głównych bochaterów

cocco03

Mimo tego ze ogladalam ten film chyba z 5 razy to i tak dzisiaj bedzie 6:) Ten film jest swietny!

cocco03

Ja też zamierzam oglądać:) Chociaż na Polsacie leci CSI:Miami i CSI:New York.
Ja uwielbiam tę komedię ;) Oglądam ją za każdym razem, gdy jest w tv i jestem w domu :)
Ja mam wiele ulubionych scenek :)
Scenka z pocałunkiem, jest świetna i jak razem śpią w łóżku i jak razem wracają w autobusie.
I jak Anna mówi Declanowi, że jedzie oświadczyć się swojemu chłopakowi, bo tu jest taki zwyczaj, i że to piękna tradycja, a Declan, stwierdza, że to najgłupsza rzecz o jakiej słyszał :D Jego i jej mina są świetne :D Ta scenka mnie zawsze bawi :D
I mogłabym jeszcze więcej wymieniać :)

jagodajulia

A jak on się z niej śmieje to ja wymiękam. Potem bułka i kaseta wylatują z auta :D

cocco03

Ja też :D Declan ma z niej niezły ubaw, jak Anna orientuje się, że on się z niej nabija, to już nie jest jej do śmiechu :) Mina Declana, gdy Anna wyrzuciła mu bułkę za szybę samochodu .. Bezcenna :D
Scenka w tych ruinach, gdy Declan opowiada jej tę historię miłosną, a A na koniec Ana stwierdza... ;)
Scenka w ogrodzie z marchewkami :D Pamiętam jak za pierwszym razem mnie rozbawiła :)

jagodajulia

Mnie rozwala wesele. Jak panna młoda dostaje z obcasa :D
a potem Anna po pijanemu gada do Declana i rzygu - rzygu na buty ;)

cocco03

Wesele też jest super ;) A mi się podoba przemowa panny młodej...
rzygu-rzygu było niezłe :D
Mi się wszystko podoba w tym filmie ;)

jagodajulia

Te słowa z przysięgi są bardzo popularne, ale piękne. Już je słyszałam w filmach.

cocco03

Też sądzę, bo też w jakiej innej komedii słyszałam te słowa, aczkolwiek w Oświadczynach... chyba usłyszałam je po raz pierwszy :)

ocenił(a) film na 10
cocco03

Wszystkie mnie te sceny bawią co wymieniliście.w moim lektorze nie ma rzygu rzygu ,ale jest wypieremy je w pralce (buty) a i jeszcze bawią mie te sceny: jak Anna dzwoni po taxi i okazuje się że to Declan i gada że rudych nie wozi i to:
-ballycardbery
-nawzajem
-zamek ballycardbery

Ama97

Ja bym się nie zastanawiała czy pójść z takim przystojniakiem na wycieczkę do ruin :D

ocenił(a) film na 10
cocco03

i po seansi. Znowu dali ten głupi lektor ja wole z tym co mam na pendrivie bo tam jest "wypieremy go w pralce"

użytkownik usunięty
Ama97

Lektor beznadziejny, i jeszcze ta wymowa Dublin zamiast Dablin.... Nie wiem jak was ale mnie to trochę irytowało.

ocenił(a) film na 10

ja się zgadzam ale bardziej mnie to śmieszyło że jak można czytać Dublin. Wogóle jakaś "sałata" zamiast "boba" był 1 plus lektor ten szajski podobał mi się tylko w jednym momęncie gdy Anna rozmawiała z Declanem przez tel" jankeski rudzielec"

cocco03

Witam
obejrzałam ten film pierwszy raz i stwierdzam że jest fantastyczny. A wie ktoś może kto śpiewa piosenkę z zakończenia filmu??

ocenił(a) film na 10
wakanka

colbie cailat - you got me. rewelacyjna

ocenił(a) film na 10
Ama97

sorrki ma być CAILLAT. "The way you take my hand is just so sweet" magiczny moment w tej piosence

Ama97

Dziękuję!!!! Magiczny moment i magiczna piosenka!!!

wakanka

Piekna piosenka :) kilka jest tam jeszcze fajnych.

ocenił(a) film na 10
cocco03

tak m.in. Dream a little dream of me i only love can break your heart

Ama97

Dokładnie :) i jeszcze Never forget you ;)

ocenił(a) film na 10
cocco03

"what you drinkin
rum or whisky"

Ama97

A tak poza tym, to ten goguś Jeremy - okropnie wkurzający typek ;)

cocco03

Tak, bardzo. Nieźle sobie Declan z niego zażartował przy kolacji :D

jagodajulia

Upośledzony Jeremy ;D

cocco03

I że wmawia wszystkim, że jest kardiologiem... :D

ocenił(a) film na 10
jagodajulia

obleśną miał fryzurę taką wylizaną, materialista poj...

Ama97

Ależ oni mieli obsesję na punkcie zdobycia tego apartamentu ;)

cocco03

Tak, nawet postanowił się oświadczyć Annie, gdyby nie to wątpię, iż zalegalizowałby ten ich związek...

jagodajulia

Tylko śledziony mu były w głowie, a nie małżeństwo.

cocco03

Tak, był raczej pracoholikiem, albo pracę kochał bardziej niż Annę.

jagodajulia

A ta jej koleżanka...jakaś zmora: "Najchętniej wypchnęłabym cię przez okno i sama tu zamieszkała" :D

cocco03

Tak, zazdrosna materialistka. Jakie sfery tacy "przyjaciele".

jagodajulia

Tak, brakowało mi takich głupkowatych, dobrych przyjaciół, ale te śmieszne dziadki nadrobiły :D

cocco03

Mi jakoś niespecjalnie... Dziadki i te ich przesądy były OK ;) Albo ten, który chciał podwieźć Annę, ale padł jak długi :D

jagodajulia

Nic dziwnego skoro tyle piwska wypił ;)

jagodajulia

I podkochuje się w mojej żonie :D

ocenił(a) film na 10
cocco03

fajnie się wtedy Anna na Declana popatrzyła

Ama97

Oj, tak :)

cocco03

Tak :) To była świetna scenka :)

ocenił(a) film na 10
jagodajulia

wogóle w filmie lubiłam ich spojrzenia na siebie, szczególnie Anny m.in: na tym weselu przy stole jak dowiedziała się że był zaręczony, jak szła z kawą dla Declana i siebie co on myślał że odjechała, jak spali na ławce i ona się na niego patrzyła, te ich gesty też są fajne m.in Declan ocierał nos o ręke, Anna poprawiała włosy. Lubie takie cos w kom. Rom.

Ama97

Scena na przystanku jest boska. Anna wtedy tak naprawdę zdała sobie sprawę, że coś czuje do Declana. :)

ocenił(a) film na 10
cocco03

tak tak :D i jak są już tam gdzie Anna pieniądze chce dać Declanowi to widać jak są w sobie zakochani :D

Ama97

To, że jej się zwierzył już mówi samo za siebie :)

ocenił(a) film na 10
cocco03

no tak :)