PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493235}
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83717
6,1 12 krytyków
Oświadczyny po irlandzku
powrót do forum filmu Oświadczyny po irlandzku

Gra aktorów powoduje coś takiego, że widz zna ciąg dalszy zanim on nastąpi. Pierwsza część filmu
to droga i pejzaże. Druga część trochę akcji. Na romantyczne popołudnie jest wiele lepszych
produkcji. Chyba, że ktoś lubi mało błyskotliwe kino i irlandzkie klimaty.

ocenił(a) film na 7
mrs29

mało błyskotliwe? przeczytaj chociażby niuansach językowych -http://www.filmweb.pl/film/O%C5%9Bwiadczyny+po+irlandzku-2010-493235/discussion /Dialogi%2C+akcenty%2C,2161511

mrs29

Trudno, by gatunek filmowy zwany "komedią romantyczną" nie był przewidywalny. Właśnie o to chodzi w tego typu filmach. Nikt nie spodziewa się, a przynajmniej większość oglądających, by film zakończył się np, śmiercią bohaterów lub w mniej drastyczny sposób, np rozstaniem .
Po prostu takie filmy tak mają i często właśnie z tego powodu się je ogląda.
Pozdrawiam.

lewig

Mogę się tylko pod tym podpisać.

lewig

Lewig ma rację :) A sam film bardzo mi się podobał, chociaż nieczęsto takowe oglądam :] Może dlatego, że jestem przeziębiona i mało wybredna heheh

ocenił(a) film na 5
lewig

Co do Twojej opinii to się szczerze zgadzam.Takie filmy nie muszą (a może nawet nie mają) być zakończone błyskotliwą i nieprzewidzianą puentą.Aczkolwiek widziałam inne i lepsze od tego.W ocenie, właśnie przez tą przewidywalność i częściową nudę podczas oglądania filmu, wahałam się co do postawienia postawieniu 5/10 ;]

A dla osób które aprobują taki gatunek filmowy polecam ,,Moja dziewczyna wychodzi za mąż" lub ,,Masz wiadomość" :)