PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493235}
6,7 84 tys. ocen
6,7 10 1 83717
6,1 12 krytyków
Oświadczyny po irlandzku
powrót do forum filmu Oświadczyny po irlandzku

SPOJLER :)
Wszystko spoko. Film mi się podobał. Był momentami bardzo śmieszny, wręcz rozbrajający. Irlandzkie klimaty po prostu prześwietne. Uwielbiam te krajobrazy... Fabuła spoko, bohaterowie sympatyczni ;) ale jedno co mnie rozbroiło to... Oświadczyny po jakimś tygodniu znajomości :P bez przesady... A potem pewnie rozwód po miesiącu ;>

Meloren

no niby tak, ale to chyba właśnie ma być urok tego filmu ;)

kama_45

Film w swojej kategorii - zaryzykuję stwierdzenie - bezkonkurencyjny. Ma wszystko to, czego miłośnicy gatunku oczekują:Piękny (choć łatwy do przewidzenia) miłosny finał, szereg prostych, acz sympatycznych elementów komediowych, boską główną bohaterkę (AMY ADAMS!), przystojego (jak sądze) przystojniaka "zabiegającego" o względy niedostępnej bohaterki....
Jako bonus: odpowiednio dobrana muzyka oraz świetne ujęcia irlandzkich pejzaży..
Zliczając wszystkie plusy 8/10.
W sam raz na wieczor z lepszą połówką...Polecam.

ocenił(a) film na 8
Zooomer

Nie lubię komedii romantycznych, ale ta mnie urzekła:) Chyba głównie przez Irlandię jako tło. Mój jedyny minus - wydaje mi się, że czasem przesadzono głupiutkie zachowanie bohaterki, wszak była inteligenta, robiła karierę itp., a mimo całego jej uroku czasem nie mogłam patrzeć na kolejne jej miny. W swoim gatunku bardzo dobry jak dla mnie ogółem.

emkagoska

Ależ to boska Amy... Jej wybacza się wszystko:P

ocenił(a) film na 10
Zooomer

właśnie :D i te miny były the best