PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8232}
5,2 8,2 tys. ocen
5,2 10 1 8163
4,6 8 krytyków
O dwóch takich, co ukradli Księżyc
powrót do forum filmu O dwóch takich, co ukradli Księżyc

...

ocenił(a) film na 7

Przecież ten film wcale nie był taki zły, dlaczego ma taką skrajnie niską
notę?! Wkurzające jest to że większość dała temu filmowi 1\10 tylko
dlatego, że Kaczyńscy tu grają...

ocenił(a) film na 8
S_via

Właśnie. Oni wtedy byli jeszcze gówniarze, i wątpie, żeby jeden z drugim marzył wtedy o karierze polityka...
A film nie najgorszy. Jak na 1962 rok :)

pawelecki96

Założę się o każde pieniądze że połowa osób oceniających ten film nawet go nie widziała, a wystawia najniższą ocenę tylko z powodu grania głównych rol przez braci Kaczyńskich. Świadczy to dobitnie o żenującym poziomie umysłowym niektórych użytkowników.

Brat_Stali

A wg mnie ten film nie zasługuje na więcej niż 5. Był OK i tyle. O co to krzyki, przecież to nie arcydzieło...

ocenił(a) film na 7
bansuj_

Arcydzieło może nie, ale na podstawie bajki Brzechwy jest film i pod tym kątem twierdzę, że to dobry film. A bracia Kaczyńscy ładnie zagrali swoje role :)

ocenił(a) film na 8
vash_the_slonek

"O dwóch takich, co ukradli księżyc" jest Kornela Makuszyńskiego :)

ocenił(a) film na 10
pawelecki96

"O dwóch takich, co ukradli księżyc" jest BRZECHWY.
JAKO CIEKAWOSTKA. BRZECHWA NAPISAŁ RÓWNIEŻ SCENARIUSZ DO TEGO FILMU. GOŚCIŁ RÓWNIEŻ NA PLANIE, BRACIA KACZYŃSCY POZNALI GO OSOBIŚCIE.

NIE MA CO UKRYWAĆ, ŻE TO NAJLEPSZA EKRANIZACJA DZIEŁA BRZECHWY.
serial i film animowany nie dorastają mu do pięt..

OPRÓCZ KACZYŃSKICH znakomity był również: Benoit, Kondrat, Kowalski, Kłosiński, SZEWCZYK CZY KOCINIAK.

lukasz78902

http://pl.wikipedia.org/wiki/O_dwóch_takich,_co_ukradli_księżyc_(powieść)

"O dwóch takich co ukradli księżyc – polska książka autorstwa Kornela Makuszyńskiego."

fang1

"Wkurzające jest to że większość dała temu filmowi 1\10 tylko
dlatego, że Kaczyńscy tu grają..."

Solidnie sobie na to zapracowali, nie uważasz?

paw_2

Kto zapracował ? Reżyser, scenarzysta czy cała obsada aktorska? Po owocach pracy tych ludzi się ocenia film, nie po dokonaniach jakichś tam aktorów ileś lat później człowieku.

paw_2

Ja nie uważam. Bo niby jak na to zapracowali będąc gówniarzami?

ocenił(a) film na 6
fang1

Tak, powieść została napisana przez Kornela Makuszyńskiego, który zmarł jakoś w połowie lat pięćdziesiątych. A scenarzystą faktycznie był Jan Brzechwa.

ocenił(a) film na 6
lukasz78902

Ta jasne, Kociniak całe 6 zdania (26 wyrazów) wypowiedział, no wybitna rola, wybitna. Normalnie Oskara za rolę drugoplanową powinien dostać I gdzie ty widziałeś Kodrata.
A morał tej bajki jest jasny i wszystkim znany,
W Zapiecku lepiej ludziom się żyło
jak dwa urwisy nie rozrabiały :)

użytkownik usunięty
S_via

Ten film jest słaby, bo grał w nim Kaczor Jarek.

S_via

nie interesuje mnie polityka, więc moja ocena jest odzwierciedleniem emocji, przeżyć itp. pamiętam, jak ojciec zabrał mnie na nią do kina, kiedy byłem jeszcze gówniarzem. wspaniałe czasy. ta bajka jest jednym z najważniejszych elementów mego dzieciństwa

kryslav

Film ogólnie jest fajny, nawet grafika... Podobały mi się efekty, choć niektóre wyglądały sztucznie, ale jak na tamte czasy... Nad scenerią też się musieli napracować...

ocenił(a) film na 8
kladuska

Scena z pelikanami była proroctwem tupolewa....

S_via

Oznacza to upośledzenie umysłowe narodu. Można Kaczyńskich nie lubieć, ale tutaj ocenia się FILM.

ocenił(a) film na 8
webkosz

dokładnie. dam sobie rękę uciąć, że jakby główne role grali Mroczkowie to średnia wachałaby się ok. 7 :/

ocenił(a) film na 1
S_via

dokladnie, film dostaje 1 (m.in, ode mnie) przez tych 2-och frajerow,

sanczopansa

Zgadzam się, jak jakiś film był i jest inspirowany kaczymi nóżkami i smoleńskimi wywrotami ("zostali zdradzeni o świcie" hahaha) to zawsze dam 1/10 :)

ocenił(a) film na 1
Kacper_1984

zebysmy sie dobrze zrozumieli,ogladalem ten film dawno temu,z tego co pamietam nie bylo tragedii,(oczywiscie nie zasluguje na 1)natomisat nie znosze tych pisowskich gamoni a zwlaszcza jareczka.dlatego na portalu filmowy dostaje ode mnie soczyste 1:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem