Film nuda, ale dla dziecka... może i ciekawy :) Co więcej moge powiedzieć... jak na małych chłopców to Kaczyńscy zagrali b.dobrze! Jedyne czego byłam ciekawa, to czy uda im się "ukraść ten księżyc ;]", czy jednak się zorientują, że się nie da ;) daję 6/10, bo nie lubię filmów pół kreskowka i styropianowe domki, a pół film, ale mniemam, że dziecku może się podobać :)
I jeszcze jedno... Nie interesuje mnie co robią Kaczyńscy i co ja do nich mam bądź nie podczas oceniania filmu :) I tak powinno być...
Patrząc na historie polskiego kina zauważyć można,że w latach 60 tych powstało stosunkowo dużo filmów dla dzieci,na motywach bajek książek,filmów przeróżnych od filmów historycznych,po współczesne choćby Wyspa złoczyńców z Machulskim ,filmy Janusza Nasfatera,itp,filmy lepsze,gorsze.Chyba nigdy w dziejach kina nie było tylu filmów dla dzieci i młodzieży.Era telewizji zakończyła tamtą epokę .O dwóch takich co ukradli księżyc jest typową produkcją tamtych lat o niskim budżecie i słabych środkach technicznych.Pewnie ,gdyby nie osoby dwóch dziecięcych aktorów , tego filmu nikt by dziś nie pamiętał,ani nawet nie odtwarzał,jak wielu filmów z tamtych czasów.