O jeden most za daleko

A Bridge Too Far
1977
7,7 43 tys. ocen
7,7 10 1 43236
7,3 10 krytyków
O jeden most za daleko
powrót do forum filmu O jeden most za daleko

Hopkins ,Caan ,Connery ,Redford ,Hackman ,Caine ,L.Olivier .

goandrewgo_

zgadzam sie dla obsady mam zamiar dorwac ten film i obejrzec bo az nie wierze ze takie gwiazdy w jednym filmie siie spotkaly

Max

Właśnie oglądam na TCM. Pozdrawiam. Film rewelacyjny.

ocenił(a) film na 10
goandrewgo_

OBEJRZYJ! na prawdę warto!
wyjątkowo zgodnie z faktami ten film nakręcono i za to się należy wielki PLUS. No i niewiele sie postarzał mimo sędziwego wieku tego filmu...

ocenił(a) film na 10
KREATOR

Film można kupić już jutro w gazecie viva.

Pilich

nie w gazecie Viva! film jest samodzielny,tylko polecany przez Vive i Przekrój,wiec trudno powiedzieć że jest ,z gazetą'.
Ale warto kupić bo oryginał jak widziałam w sklepie kosztuję około 49.zł
a film z książeczką 29.90zł.

ocenił(a) film na 9
Polka

A w prenumeracie jeden film kosztuje 19,80 zł. Polecam.

ocenił(a) film na 6
goandrewgo_

Może powalać, tylko, że oprócz Connery'ego i Hopkinsa reszta aktorów pojawia się góra na 5-10 minut filmu.

ocenił(a) film na 10
Vin_McQueen

5-10 minut Hackmana (no wiadomo dlaczego) albo Caine'a i tak powala - historia jest tak naprawdę sprytnie napisana, po to żeby te gwiazdy wtedy zachęcić do udziału - te role to majstersztyki.
Jedyny zgrzyt, że McQueen! się na to nie załapał - chociaż jakby mi ktoś powiedział, że zagram jak kupisz mój dom w Palm Springs bo ja go sprzedać nie moge, to też bym się zawachał ;)

goandrewgo_

A propos obsady, jak się nazywa aktor, który mówi Sosabowskiemu (Hackmanowi) o wstrzymaniu lotu z powodu mgły? Nie mogę sobie przypomnieć nazwiska, a twarz wydaje się skądś znajoma.

ocenił(a) film na 10
silvas76

Denholm Elliott - kumpel Indiany Jonesa.

Picu

To też, no i "Nieoczekiwana zmiana miejsc", ale oprócz tego aktor pijaczyna z filmu "Poza sceną", który oglądałem ostatnio.
Dzięki za przypomnienie.