'Posrałem' się ze wzruszenia. Ten film to mistrzostwo świata, niesamowita produkcja i światowej klasy gra aktorów. To będzie jeden z niewielu filmów jaki kupię i będę oglądać przez wieki :)
Sam nie wiem w czym się bardziej zakochałem. Czy w Keirze Knightley, czy samym filmie :)
my wlasnie tez dopiero co obejrxzelismy :)
i jestesmy pod wielkim wrazeniem, po prostu fantastyczny, dawno tak dobrego filmu nie widzialem
Bez przesady, dwa razy obejrzałem i wystarczy. Ale klimacik na maksa wymiotny a tzn. po polsku że bardzo udana produkcja. Daje w łeb i każe trochę zastanowić się nad życiem i światem. Udało się stworzyć klimacik podobny do "Lotu nad kukułczym gniazdem" a to wielki sukces. Ogólnie: film z gatunku "to trzeba zobaczyć" 9/10
Dziwne tez właśnie go ogladalem na tvp1 i odrazu wszedłem na filmweb :P (Dobry film)
potwierdzam, az dziw ze nie wiedzialem o tym filmie zwazywszy ze ogladam wszystko co ciekawsze. Slabe zareklamowany, a pozycja goda podziwu. Na pewno obejrze drugi raz a takich filmow jest niewiele.
a ja oglądałam już bardzo dawno ale miło było obejrzeć jeszcze raz.
i fajnie, że TVP w końcu puściła coś porządnego.
Ja również już po. Naprawdę mocne kino. Obsada bajeczna, Keira Knightley, Daniel Craig i oczywiście Adrien Brody. Mam również słabość do filmów w których akcja toczy się w szpitalu psychiatrycznym. Jest w tym coś magicznego :). Daje bardzo wysoko 8/10.
Pozdrawiam
Dobry film. Też niedawno obejrzałem. Daje do myślenia "Ile czasu nam zostało ...?"
No to wszyscy chyba mamy podobne odczucia :)
Jednak można w publicznej TV znaleźć wartościowe produkcje. Film rewelacyjny ... w stylu Efektu Motyla z doborową obsadą.
hah, jestem tu z tego samego powodu co poprzednicy :P również mile się zaskoczyłem, a film jeszcze jakiś czas będzie odbijać mi się echem :D pozytywnie oczywiście, polecam
ja też właśnie skończyłam oglądać, nadal napisy lecą, bo muzyka świetna. Film mi się bardzo podobał. Może nie entuzjazmuję się aż tak mocno, nie wbił mnie w fotel. Alegraaktorów bardzo mi się podobała. Historia ciekawa.
7/10 może nawet 8/10.
Bardzo fajnie spędzony czas, ale nie nazwałabym tego filmu thrillerem.
Polecam film :)
film rewelacyjny daje szerokie pole do interpretacji i na szczescie w tvp1 nie przerwy na reklame :)
Ja również oglądałem na jedynce teraz end oglądałem ten film 2 raz w życiu i mam takie same wrażenia jak po pierwszy razie świetny film godny polecenia!
tez wlasnie ogladnalem, nie widze szerokiego pola do interpretacji, wg mnie to bylo plyciutkie. Chcieli zrobic cos na ksztalt efektu motyla ale im sie nie udalo. 6/10 jedynie za Brodiego
Uważam, że ten film jest dużo ciekawszy od efektu motyla, ponieważ zawsze można przyjąć różne sposoby zakończenia tej historii. Można przyjąć, że Jack ginie w kilku momentach filmu lub zostaje przy życiu przez cały czas itp. polecam obejrzenie 3 alternatywnych zakończeń http://www.youtube.com/watch?v=5qQ5vzoKc00
Bardzo dobry film, wciągający, trzymający w napięciu, chociaż pod koniec jak dla mnie dość przewidywalny - chyba wzorowany na 'Efekcie Motyla'.
Ta też właśnie oglądałem na TVP1 :D Film naprawdę dobry, bardzo mi się podobał. Gra aktorów b. dobra, szczególnie podobała mi się Jackie (Keira Knightley) :P Dobrze zagrała tę rolę.
Ciekawe czy zawsze jest taka dyskusja od razu po zakończeniu jakiegoś filmu w tv? Ja zerknąłem na filmweb-a bo nigdy nie słyszałem o tym filmie a dużo oglądam.
ja zerknalem przed filmwm co to za film i jak zobaczylem ocene 7,7 - stwierdzilem, ze chyba warto obejrzec no i sie nie zawiodlem!
to co teraz oglądamy? Na polsacie zaczyna się "rozrachunek" ale pewnie zasnę podczas reklam -.-
ten film musialoby sie niesamowicie ogladac z dziewczyna. Paczka chusteczek i wygodna kanapa, gwarantowane wycisniete lzy i przytulanie przez reszte wieczoru/nocy.
Również rzadko bywam na filmwebie. Po prostu musiałem zacząć dyskusję, bo zabrakło mi tchu po obejrzeniu i w trakcie oglądania tego filmu. Nie spodziewałem się takiego rozwinięcia dyskusji :)
Ja też właśnie po seansie.. SPOILER ale nie rozumie jednej rzeczy dlaczego na końcu filmu znowu się spotykają Jack i Jackie
Również uważam ze film świetny, dobra historia :) aż z ciekawości również zajrzałem na filmweb świeżo po seansie i prosze nie byłem sam :p
Dokładnie, super film. Jeden z niewielu przykładów na to, że nie trzeba wydać miliarda dolarów na kolejne łubu-du bazujące na efektach specjalnych. Chociaż jak włączyłem ten film, nie byłem przekonany, co do słuszności tej decyzji i czekałem tylko na nudny moment, który zmusi mnie do przełączenia. Ale wraz z upływem czasu, żałowałem, że film zbliża się ku końcowi. Przy takich filmach człowiek chyba naprawdę zaczyna rozumieć pewne aspekty własnego życia. Chyba dlatego tak wielu z nas natychmiast po zakończeniu emisji rzuciło się na filmweb.
A tak w ogóle to czkam, aż nasi, pożal się Boże rerzyserowie, zrobią podobny film, a nie ckliwe i bezsensowne kolejne opowieści o polskiej biedzie czy chrześcijaństwie.
dokladnie tez nie bylam pewna na poczatku czy mi sie spodoba ten film, nie wiedzialam zupelnie czego sie spodziewac i zostalam milo zaskoczona na prawde porzadnym i ciekawie zrobionym filmem :)
Film rzeczywiście dobry. Tym bardziej dziwi mnie fakt, że dostał w "telewizyjnej" z wyborczej tylko dwie gwiazdki... widziałam już bardziej "wątpliwe pomysły". A Adrien Brody po raz kolejny pokazał klasę!
Film dosyć szokujący. Tzw. na rozkimne ; P Ja osobiscie preferuje "K-PAX" (polecam). Ale ten film tez jest wysokiej klasy. Warto zobaczyc :))
Naprawdę dobry thriller :) Ale ta końcówka, te słowa "ile mamy czasu?" wprowadziły zamęt. Reżyser chciał zagrać na nerwach widzów i możemy sobie teraz interpretować koniec jak chcemy, a wole zdecydowane zakończenie. Ale film naprawdę godny zobaczenia i pewnie będę często wracała do niego myślami :)
http://www.imdb.com/title/tt0366627/soundtrack
Tu można znaleźć cały soundtrack.
Niesamowity film. Nie wiem co mam napisać chciałem dorzucić tu swoje trzy grosze ale jestem w szoku, co tu się dzieje... Widać ze jest nas więcej " podobnych" do siebie. Pozdrowienia dla prawdziwych. Ten film nie da mi dziś zasnąć
Kawałek porządnego filmowego rzemiosła. Obejrzany w trakcie przeglądania filmwebu :).
urzekła mnie wasza historia. I tych innych co ten film tak wychwalają. Nastawiłem się na coś rewelacyjnego a tu łzawy (nawet nie łzawy) średniak pokroju jakichś Listów w butelce czy Listów z przyszlosci.
Otworzyłem chyba największą i najszybszą dyskusję na filmwebie, hehe :)
Tak się wczułem w ten film, że chyba nie zasnę. A następny przystanek do Adriena Brody to; Pianista, poraz kolejny :)
Idę go wygrzebać z półki.
nie nazwalabym go średniakiem :) był trochę wyżej. Ale jeśli tak, to proszę poleć mi coś naprawdę dobrego, bo mam ochotę obejrzeć jeszcze coś ;p A skoro oceniasz "obłęd" tak nisko, to zapodasz mi pewnie coś wartego mojego czasu.
Tez przed chwila ogladnalem go na TVP. Pamietam jak byl granyw kinach pare lat temu, ale jakos wtdy na niego sie nie skusilem i teraz wiem ze byl to wtedy duzy blad:) Film jest fenomenalny! Podoba mi się tez bardzo to otwarte zakonczenie. Tak naprawde nie wiemy, czy Jack umarl i to wciaz tylko jego wyobraznia, czy moze lekarzom udalo sie go odratowac i zyje juz w przyszlosci.
Ale przede wszystkim w filmie urzeka gra aktorska. To co duet Brody- Knightley wyprawia zahacza o mistrzostwo swiata. Zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego przez wielu krytykow byl ten film dosc nisko oceniony.
A co do Keiry jeszcze, to kurczę, wyglada w tym filmie po prostu zjawiskowo:) Jak nie przepadam za jej osobą (w kwestii czysto wygladowej, bo aktorką jest siwetną), bo jest przerazliwie chuda i wrecz niekobieca na codzien, tak tutaj po prostu oszalamiala swoja osoba:)