PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107312}

Obłęd

The Jacket
2005
7,5 70 tys. ocen
7,5 10 1 70339
6,3 20 krytyków
Obłęd
powrót do forum filmu Obłęd

koles wchodzil do szuflady po to zeby przenosic sie w przyszlosc i ocalic matke dziewczyny przed smiercia. idiotyczne!!! liczylem na to, ze te jego "podroze" zostana jakos w miare senoswnie wyjasnione, ale nic z tego, koles podrozowal w czasie... bezsens!!!

ocenił(a) film na 5
cocadisco

Po prostu nie sprawdzily sie Twoje oczekiwania. Spodziewales sie filmu science-fiction o podrozach w czasie a dostales film, przy ktorym trzeba uzyc mozgu by go zrozumiec.

____16

Pewnie jestes jedna z tych osob, ktore mysla ze obejrzaly ambitny film, ktory trzeba analizowac po 20razy, zeby cos z niego zrozumiec.
Nie wiem w ogole na jakiej podstawie stwierdzasz, ze spodziewalem sie filmu s-f?

ocenił(a) film na 5
cocadisco

Nie uwazam zeby to byl film super-ambitny ale trzeba przy ogladaniu uzywac glowy. Po Twojej wypowiedzi wnioskuje ze tego nie robiles.

ocenił(a) film na 5
____16

aha... dlaczego science fiction - bo liczyles na to ze jego podroze zostana "sensownie wyjasnione"

____16

to przeczytaj to co napisalem jeszcze raz

ocenił(a) film na 5
cocadisco

sugerujesz ze w Twojej wypowiedzi jest jakis ukryty sens i trzeba sie nad nia 20 razy zastanowic? :D

____16

nie, wystarczy ja raz przeczytac ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 5
cocadisco

aha... jaki ja ciemny czlowiek jestem nie zrozumialem widac tej jakze zawilej w swoim intelektualizmie, glebokiej wypowiedzi

____16

Zobacz jakie filmy mam w ulubionych jesli myslisz, ze nie lubie uzywac mozgu ogladajac filmy. Po prostu ten film nie wydaje mi sie interesujacy, bo mimo, ze probowalem jakos sensownie wytlumaczyc to "przenoszenie sie w czasie"(niby ze on sie nigdzie nie przenosi tylko 2007 to terazniejszosc, a reszta to jakies wspomnienia z przeszlosci i pod koniec jakos to zostanie wyjasnione), to zakonczenie wyraznie pokazalo, ze tego nie da sie sensownie wytlumaczyc, bo koles po prostu przenosil sie w czasie. Nie wiem moze nie zwrocilem uwagi na cos, jezeli nie mam racji to mnie popraw albo napisz jak Ty to widzisz, a jezeli mam racje to ten film jest dla mnie glupi i tyle(i wlasnie jezeli mam racje, to ten film jest blizszy filmowi s-f niz czemus do czego trzeba ruszyc glowa).

ocenił(a) film na 5
cocadisco

Cukierkowe zakonczenie filmu akurat nie jest jego plusem, ale jak dla mnie to nie jest tylko "film o przenoszeniu sie w czasie". Mozna go rozumiec na rozne sposoby. Mozna np uznac ze wszystko, wlacznie z zakonczeniem to urojenia chorego umsylu glownego bohatera. Ogolnie uwazam ze jest to film nad ktorym warto sie zastanowic bo nie wszystko w nim jest takie oczywiste. To nie jest po prostu bajka o podrozach w czasie.

____16

Film kiepski. Co do urojeń chorego umysłu, "Donnie Darko" jest o wiele lepszy. I szczerze, wolałabym obejrzeć bajke o podróżach w czasie na poziomie gumisiów czy kubusia puchatka.Co prawda to nieambitne, ale przynajmniej mile spedziłabym czas.