PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=994}
7,6 214 tys. ocen
7,6 10 1 213955
8,1 59 krytyków
Obcy - decydujące starcie
powrót do forum filmu Obcy - decydujące starcie
cezarywi

bo gdyby byl fajny to by nie byl słaby

Archeolog_Zdzichu

ty uważasz że był słaby,każdy wie że kaczka uważa poranek za stracony jeżeli nie znajdzie 6 złych filmów wbrew opinii publicznej. Tak więc nie będziemy treaktować Twoich refleksjii poważnie

cezarywi

moje refleksje to moja sprawa

Archeolog_Zdzichu

Właśnie, także może byś podał jakieś argumenty dlaczego według Ciebie ten film jest słaby

cezarywi

bo nie jest dobry

Archeolog_Zdzichu

a dlaczego Twoim zdaniem

cezarywi

bo jest słaby

Archeolog_Zdzichu

Czyli widzę że jesteś ewidętnym trollem nie mającym nic do powiedzenia oprócz tego że film nie jest dobry, nie mającym żadnych konkrentnych argumentów. Na takich szkoda czasu. Wracaj do przedszkola

cezarywi

haahhahahaha
ewidętny? to ty wracaj do przedszkola sie douczyc analfabeto

Archeolog_Zdzichu

Twoje żałosne docinki nie robią na mnie wrażenia. Poza tym w internecie zdarzają się literówki. Widze że zmieniasz temat. Przykre...

Archeolog_Zdzichu

Zgodzę się, że film jest słaby. W związku z premierą Prometeusza odświeżyłem sobie dwa pierwsze Alieny (oba w wersji reżyserskiej), gdyż jako dziecko byłem wielkim fanem tych filmów. Pierwszą część dalej uważam za dobrą, natomiast część druga mnie zanudziła. Sceny walk żołnierzy z obcymi są tak odpychające i śmieszne, że odechciewało mi się to oglądać. W wielu scenach widzimy żołnierzy z komicznie zaciśniętymi zębami, którzy strzelają do "czegoś", po czym naszym oczom ukazuję się rozpadający się na części, bryzgający zieloną mazią Xenomorph. Przypomina to trochę filmy Science Fiction klasy B. Cameron zarżnął klimat grozy, napięcie i tajemnicę pierwszej części na rzecz masowej i mało efektownej rozpierduchy robactwa. Szkoda, bo film zaczyna się dobrze. Jako plus można zaliczyć udane rozszerzenie świata, który został wykreowany przez Scott'a w poprzedniej części filmu. Mam tu na myśli to jak zostały ukazane kolonia, armia przyszłości, ul obcych itp. Nie zmienia to jednak faktu, że po latach ten film mnie zwyczajnie zmęczył. Ponad 10 lat temu film ten mnie pasjonował, dziś moja ocena to 5/10.

ocenił(a) film na 10
Czary_Mary_3

Tu się nie zgodzę, a oto dlaczego:
- Cameron zarżnął klimat?
Cameron stworzył świetny klimt, klimat ogólnego zaszczucia, teraz to Marine, którzy kozaczą na początku filmu srają w gacie przy obcych, w dodatku klimatu nadaje świetna charakteryzacja gniazda obcych i całej koloni, którą zawładnęli obcy i charakterystyczny czujnik ruchu.
- kino klasy B?
Gdyby to był film klasy B to nie dotał by oscara za efekty specjalne. To są lata 80 niektóre z efektów mogą wydawać się dziwne, ale wtedy to zapierało dech w piersiach
-Ta zielona maź to silnie żrący kwas, nadaje to klimatu i grozy w końcu nawet, jak go zabijesz to może cię zabić "krew"
- Nie nazywaj Xenów robactwem! To bluźnierstwo! Jeśli chcesz zobaczyć Xeno-robaka to zabacz sobie AVP 2
- walki są śmieszne hmm nie widziałem tam niczego śmiesznego, choć niektórych stare efekty specjalne mogą śmieszyć ( kwestia gustu)
Co do kreacji Gniazda i koloni zgadzam się były super

ocenił(a) film na 8
Archeolog_Zdzichu

Zwykły troll a spowodował rzeczową dyskusje. xD
Idź prawiczyć gdzie indziej grubasie.

ocenił(a) film na 10
Archeolog_Zdzichu

Widzę, że zakładasz swoje trollowskie tematy, gdzie popadnie.

Archeolog_Zdzichu

hmm w sumie skupiono się bardziej na akcji niż na tworzeniu napięcia co miało w przypadku części pierwszej i moim zdaniem najlepszej

ocenił(a) film na 10
Archeolog_Zdzichu

Tytuł tego tematu juz świadczy o prowokacji wiec dziwie sie Wam ze wdajecie sie w dyskusje z TROLLEM...

Film Rewelacyjny

Archeolog_Zdzichu

postać najlepszego mordercy wszechczasów plus dopieszczona w każdym calu sceneria jamesa camerona = 6+. ale, kolego rzecz gustu. obiektywnie- w tym filmie NIE MA LIPY!

Archeolog_Zdzichu

fajny komentarz, szkoda tylko, ze bezsensowny

ocenił(a) film na 8
Boomslang76

Aliens byl dla mnie zawsze bardziej thrillerem niz filmem akcji