ty uważasz że był słaby,każdy wie że kaczka uważa poranek za stracony jeżeli nie znajdzie 6 złych filmów wbrew opinii publicznej. Tak więc nie będziemy treaktować Twoich refleksjii poważnie
Czyli widzę że jesteś ewidętnym trollem nie mającym nic do powiedzenia oprócz tego że film nie jest dobry, nie mającym żadnych konkrentnych argumentów. Na takich szkoda czasu. Wracaj do przedszkola
Twoje żałosne docinki nie robią na mnie wrażenia. Poza tym w internecie zdarzają się literówki. Widze że zmieniasz temat. Przykre...
Zgodzę się, że film jest słaby. W związku z premierą Prometeusza odświeżyłem sobie dwa pierwsze Alieny (oba w wersji reżyserskiej), gdyż jako dziecko byłem wielkim fanem tych filmów. Pierwszą część dalej uważam za dobrą, natomiast część druga mnie zanudziła. Sceny walk żołnierzy z obcymi są tak odpychające i śmieszne, że odechciewało mi się to oglądać. W wielu scenach widzimy żołnierzy z komicznie zaciśniętymi zębami, którzy strzelają do "czegoś", po czym naszym oczom ukazuję się rozpadający się na części, bryzgający zieloną mazią Xenomorph. Przypomina to trochę filmy Science Fiction klasy B. Cameron zarżnął klimat grozy, napięcie i tajemnicę pierwszej części na rzecz masowej i mało efektownej rozpierduchy robactwa. Szkoda, bo film zaczyna się dobrze. Jako plus można zaliczyć udane rozszerzenie świata, który został wykreowany przez Scott'a w poprzedniej części filmu. Mam tu na myśli to jak zostały ukazane kolonia, armia przyszłości, ul obcych itp. Nie zmienia to jednak faktu, że po latach ten film mnie zwyczajnie zmęczył. Ponad 10 lat temu film ten mnie pasjonował, dziś moja ocena to 5/10.
Tu się nie zgodzę, a oto dlaczego:
- Cameron zarżnął klimat?
Cameron stworzył świetny klimt, klimat ogólnego zaszczucia, teraz to Marine, którzy kozaczą na początku filmu srają w gacie przy obcych, w dodatku klimatu nadaje świetna charakteryzacja gniazda obcych i całej koloni, którą zawładnęli obcy i charakterystyczny czujnik ruchu.
- kino klasy B?
Gdyby to był film klasy B to nie dotał by oscara za efekty specjalne. To są lata 80 niektóre z efektów mogą wydawać się dziwne, ale wtedy to zapierało dech w piersiach
-Ta zielona maź to silnie żrący kwas, nadaje to klimatu i grozy w końcu nawet, jak go zabijesz to może cię zabić "krew"
- Nie nazywaj Xenów robactwem! To bluźnierstwo! Jeśli chcesz zobaczyć Xeno-robaka to zabacz sobie AVP 2
- walki są śmieszne hmm nie widziałem tam niczego śmiesznego, choć niektórych stare efekty specjalne mogą śmieszyć ( kwestia gustu)
Co do kreacji Gniazda i koloni zgadzam się były super
Zwykły troll a spowodował rzeczową dyskusje. xD
Idź prawiczyć gdzie indziej grubasie.
hmm w sumie skupiono się bardziej na akcji niż na tworzeniu napięcia co miało w przypadku części pierwszej i moim zdaniem najlepszej
Tytuł tego tematu juz świadczy o prowokacji wiec dziwie sie Wam ze wdajecie sie w dyskusje z TROLLEM...
Film Rewelacyjny
postać najlepszego mordercy wszechczasów plus dopieszczona w każdym calu sceneria jamesa camerona = 6+. ale, kolego rzecz gustu. obiektywnie- w tym filmie NIE MA LIPY!