Obecność 2

The Conjuring 2
2016
7,1 134 tys. ocen
7,1 10 1 134449
6,6 32 krytyków
Obecność 2
powrót do forum filmu Obecność 2

Obecność 2

ocenił(a) film na 5

Szczerze mówiąc według mnie nie ma porównania do 1 części. Owszem w dwójce były momenty napięcia, ale w większości chciało mi się śmiać. Postacie były dość dziwnie zaprezentowane, dziadek tak zwany Bill jeszcze okej, ale Volak (ta kobieta) dopóki nie otworzyła swojej paszczy była ok, to tam w ogóle nie pasowało. Historia ogólnie ciekawa, powiązanie kawałka historii z 1 części tez, ale jako całość filmu no niestety zawiodłam się. Pierwsza część oglądałam kilka razy i za każdym razem mnie ciekawila i straszyła. Do tej części nie wiem czy bym wróciła, no ale grunt, że wyjaśnili wizję, która pojawiła się w części pierwszej. A wam jak się podobało?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
HeadHoper4Warsaw

hahahahaHAAHAH wiedziałem, że pękniesz i się wyleje żółć. Czekałem i czekałem na tego kiełbasianego, chmielowego chama warszawskiego i się doczekałem "ped..." i ".... z bani" . Jednak miałem rację co do Ciebie, przyjacielu : - ) , bez odbioru : - ) : - )

ocenił(a) film na 7
HeadHoper4Warsaw

A kogo, do cholery, obchodzą Twoje umiejętności i to, co trenowałeś? Jaki to ma związek z tą rozmową? Z Ciebie poważnie musi być niedowartościowany szczyl, który musi szukać atencji w Internecie. :)

Cryptic_flow

No tak 35 letni szczyl, kozaczy na necie, więc wiadomo kim jest w życiu. Pytał się, to mu grzecznie odpowiedziałem i tyle w temacie ode mnie...:-)

HeadHoper4Warsaw

nie dales mi rady w internecie, nie dasz rady nigdy! HAHA

ocenił(a) film na 7
HeadHoper4Warsaw

Twierdzisz, że rozumiesz o czym tu piszesz i do kogo? Ciekawe, bo jakoś jesteś jedyną osobą tutaj, która nie rozumie prostych przekazów i trzeba Ci milion razy coś tłumaczyć jak komuś opóźnionemu w rozwoju, a i dalej do Ciebie nie dociera ;) nie poniżaj się już bardziej, bardzo Cię proszę

Cryptic_flow

Nucz się wstawiać w odpowiednim miejscu przecinki, albo wpadnij do mnie na korepetycje z języka polskiego. Specjalnie dla Ciebie wezmę pięć dyszek za godzinę...:-)

ocenił(a) film na 6
HeadHoper4Warsaw

Czy uważasz każdą osobę o odmiennym zdaniu za młodszą i gorszą od siebie? Tylko dlatego, że oceniła film na 5, a nie na 8? Każdemu podoba się, co innego, a Ty nie możesz tego uszanować?

ocenił(a) film na 8
zdraaapka

Pomyśleć, o ile świat byłby lepszy, gdyby każdy potrafił uszanować zdanie drugiej osoby . Nawet ciężko to sobie wyobrazić xd

p4uI

Buhahaha, dobry żart, aż oplułem się...:P

zdraaapka

Mogę uszanować jak ktoś przedstawi jakieś sensowne argumenty i będzie wiedział co napisał...:-( A propos to fajne okulary...:-)

ocenił(a) film na 6
HeadHoper4Warsaw

Hahaha dzięki.

zdraaapka

Spoko-loko, do usług...:P

ocenił(a) film na 4
HeadHoper4Warsaw

Czytając tę piękną kłótnię, przeżyłam więcej emocji, niż na "Obecności 2" :D

XenaXtra

Poczucie humoru dobre, gust filmowy średni...:P

ocenił(a) film na 4
HeadHoper4Warsaw

Każdy ma inny gust, dobry człowieku :) szanuję, ale weźcie się już skończcie kłócić :D

XenaXtra

Gust to najpierw trzeba mieć, kobieto z poczuciem humoru...:-)

ocenił(a) film na 4
HeadHoper4Warsaw

Gust ma każdy i trzeba go sobie wyrobić :)

XenaXtra

Gustu nie ma każdy, a gust filmowy wyrabia się z czasem i wiekiem, a co może wiedzieć o filmach jakieś dziecko co widziało ich w życiu, może kilkaset lub tysiąc?...:O

ocenił(a) film na 4
HeadHoper4Warsaw

Dokładnie tak- wyrabia sie z czaem i z wiekiem. Może kiedys zmienie zdanie na temat Obecności 2, ale jak na razie moj brak gustu mowi mi, ze jest slaby :D

XenaXtra

Spoko-loko, fajny piesek w avatarze...:P

ocenił(a) film na 4
HeadHoper4Warsaw

A dziękuję :D

XenaXtra

Proszę...:-)

HeadHoper4Warsaw

Tylko ty masz takie pier/////d///olo///ny gust, tępa warszawska ci////po.

ocenił(a) film na 7
HeadHoper4Warsaw

Uzasadnij mi proszę, który przecinek jest nieprawidłowy i dlaczego :)

Cryptic_flow

"...Ci milion razy coś tłumaczyć jak komuś opóźnionemu w rozwoju,(...)" - przed "jak" przecinek, pisałem Tobie, nie Ci, za korepetycje biorę kasę i to niemałą...:-)

ocenił(a) film na 6
NickManu333

Racja Nick

ocenił(a) film na 6
HeadHoper4Warsaw

yup średnia 7,4 udowadnia, że 99% to 8-9. Czas wrócić do szkoły i nauczyć się lizcyć.

Dealric

Pora wrócić do szkoły i nauczyć się czytać ze zrozumieniem...:-(

ocenił(a) film na 6
HeadHoper4Warsaw

No to wracaj wracaj szkoła już się zaczeła.

Dealric

Jak już to zaczęła się, ja nie muszę, Tobie przydałoby się widzę...:-)

HeadHoper4Warsaw

"Rozumiem, że film nie każdemu musi się podobać, ale ocena pięć, poważnie?"
Chyba jednak nie rozumiesz...

just_bee

Yin-Yang odezwało się widzę...:-)

HeadHoper4Warsaw

A co to ma do rzeczy?

just_bee

Nic nie kumasz, idź spać...:-(

HeadHoper4Warsaw

Zaczynam się bać.

HeadHoper4Warsaw

Dupa boli lamusy co ? Ona ma Rację...ten film to taka dziwaczna beka . Gówniara sprowadza demony do chałupy , Demon sie fajnie bawi trollując ich w sympatyczny sposób ale ogólnie to szału nie ma. To nie jest nic specjalnie strasznego. historia o nawiedzonej chałupie...

John_Edward_Gammel

Tak samo można podejść do tematu "The Ring", nawiedzona kaseta video, poważnie?...:O

HeadHoper4Warsaw

P.S. największym lamusem tu jesteś Ty, mała cioto...:P