PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110795}

Obrońca

Tom yum goong
2005
7,3 9,4 tys. ocen
7,3 10 1 9404
6,2 4 krytyków
Obrońca
powrót do forum filmu Obrońca

nie potrafię opisać jak wielką tandetą jest ten "film" piszę jedynie przestrogę żeby tego nie oglądać, nie ma potrzeby omawiać tematu nie dałem rady 15 minut

ocenił(a) film na 8
kataklysm_999

Koleś spadaj z tą przestrogą, debil z ciebie i tyle.Film zaczyna się rozkręcać od 30 minuty, a ty odradzasz po obejrzeniu do 15.
W ogóle nie kumam takich ludzi a to, że nie dotrzymałeś do końca to nic nikogo nie obchodzi, gdyż ten portal jest dla ludzi, którzy oglądają filmy do końca i na koniec wystawiają słuszną ocenę.
Natomiast jeżeli chodzi o film:
+ Czasami widok TPP
+ Świetne walki
+ Świetnie się ogląda

- Motyw ze słoniami
- Film tak na prawdę zaczyna się od 30 minuty

Ale za świetnie spędzony wieczór wystawiam zasłużoną ocenę 8/10.

ocenił(a) film na 10
kataklysm_999

haha żeś mnie rozwalił na łopatki początek fakt nie był za ciekawy ale jak pisze kolega wyżej film rozkręca się po 25-30 minutach ja wystawiam 10 ponieważ lubię muay Thai i sam ćwiczę :)

ocenił(a) film na 5
GanjaCzWa

Pod względem fabularnym film jest strasznym gniotem. Fabułę okrojono poniżej niezbędnego minimum. Natomiast, jeśli chodzi o walkę, jest naprawdę bardzo dobry.

kataklysm_999

Bezsens. Jezeli nie ogladam filmu do konca nie oceniam! proste
Film 6/10 mialo byc troche basniowo- nie wyszlo-fabula 1; akcja 5

ocenił(a) film na 2
kataklysm_999

Nie rozumiem jakim cudem ten film ma taką wysoką ocenę, to że lubię ong-baka nie oznacza że muszę wychwalac w niebogłosy każdy film z Tonym Jaa, ten film to wielki kibel i tyle.

ocenił(a) film na 8
kozior

Fabuła jest pretekstem do pokazania walk, Tony Jaa chce odzyskać słonie i tyle. Zwracam wam uwagę na scenę w której walczy po kolei z kilkudziesięcioma przeciwnikami wchodząc na coraz wyższe piętra budynku. W tej scenie nie ma żadnego montażu, ani cięcia z różnych ujęć. Kamera jedzie za bohaterem cały czas bez przerwy. W dzisiejszym "teledyskowym" kinie akcji takich scen nie ma wcale, przypominam sobie tylko jedną (to nie były walki) w filmie z Nicolasem Cage. Podwyższyłem oceną za tą scenę, bardzo trudną do wykonania.

ocenił(a) film na 2
phoxx

Tutaj masz całkowita racje, nakręcenie tej sceny na raz, zgranie tych wszystkich elementów w czasie było genialne.

ocenił(a) film na 8
kozior

Film jest swietny dałem 8/10
Pierwszy raz oglądałem film z Tonym Yaa
Podobała mi się choreografia walk
Jak walczył z tymi rolkarzami to od razu mi się Jackie Chan przypomniał
Ale końcówka wymiata