Oczy węża

Snake Eyes
1998
6,6 18 tys. ocen
6,6 10 1 17923
5,8 15 krytyków
Oczy węża
powrót do forum filmu Oczy węża

Oglądając pierwsze kilkadziesiąt minut filmu po prostu miałem ochotę przełączyć kanał bo Cage był nie do zniesienia. Jakby miał ADHD i wypił potrójne espresso z amfetaminową śmietanką. Dopiero w miarę zagłębiania się głównego bohatera w intrygę zaczyna się ta część filmu, która była naprawdę dobra.

ocenił(a) film na 8
agent_0700

a wg mnie jest to jeden z nielicznych filmów w których Cage pokazał, że grać umie..
jaki wg ciebie miał być? miał pałętać się po ekranie z cielęcym wzrokiem?

ocenił(a) film na 7
diana6echo

Jak już pisałem - w dalszej części filmu, gdy już przestaje się na siłę starać by być śmieszny gra naprawdę dobrze. Jednak ten początek mnie zniechęcił - dopiero za drugim razem (dobrze, że na Ale kino! często są powtórki) zdecydowałem się obejrzeć go w całości. Nie mam pretensji do Cage'a - gra to, co każe reżyser. Po prostu jego rola z pierwszych 20-30 minut filmu zupełnie mi nie przypadła do gustu. I tyle. Gdyby w tym czasie gościa z ADHD zastąpił te, który kilkadziesiąt minut później analizuje taśmy i rozmawia z bokserem o tym, że wie iż się podłożył, to wyszłoby to tylko temu filmowi na dobre (moim zdaniem).

agent_0700

jeśli masz zamiar zdradzać szczegóły filmu, napisz UWAGA SPOJLER. Po prostu wypada tak zrobić ;) by nie psuć innym oglądania.

agent_0700

Cage na ogół wkurza, ale bardzo pozytywnie zaskoczył w Kick-Ass, gdzie grał drugoplanową rolę.