Czego oni niby dokonali żeby postał o nich film ? Nie zrobili przełomu w świecie muzyki, nie są legendą, niczego wartościowego nie zrobili.
Dla mnie ten film jest zrobiony tylko dla zysku. Producent wiedział co robi, w końcu mają dużo fanek, które łykają taki niepotrzebny shit.
Ocena: Nie interesuje mnie.
Skąd wiesz, że nie? Myślisz, że tylko 1D zrobiło coś dla świata? Są takie gwiazdy, które robią więcej, ale się tym nie chwalą, bo w czynieniu dobra nie chodzi o zbieranie zasług i mówienie 'patrzcie, jesteśmy super, bo daliśmy tyle i tyle'. Nie jest sztuką dać dużo, jak ma się mnóstwo.
Żadna nie robi? Błagam...
Tak jak napisała Ppaulinchen - spora część gwiazd udziela się charytatywnie, tylko nie jest to tak rozgłośniane jak w niektórych przypadkach.
"Nie wiesz, to nie pisz" - zdanie, które jak widziałam często tu przytaczacie broniąc 1D, mogę teraz użyć ja. --> Jeśli nie jesteś wystarczająco poinformowana w temacie gwiazd oraz organizacji charytatywnych, proszę, nie wypowiadaj się w tej kwestii.
Zgadzam się z Tobą,Elu. Chciałabym też zauważyć, że taką Angeliną wszyscy się zachwycają,jak jeździ po świecie, wtedy to jest"zwracanie uwagi na ważne problemy"---> choć często można spotkac się ze zdaniem, że jej wizyty w.niczym nie pomagają, ponieważ więcej nakładów idzie na organizację wizyty "holiłodzkiej"gwiazdy,niż jest to warte. Ale jak 1 D pojedzie do Afryki i zrobi tam coś równie wartego uwagi,to wtedy jest to"pozerstwo"i"lans". W takim razie Angie też się lansuje.
Jacy wszyscy? Nie każdy musi sobie szukać idola wśród gwiazd. Nie mierz ludzi swoją miarą. 1D też pojechali do Afryki z sztabem ludzi, więc są zwykłymi pozerami. Wiele tak zwanych gwiazd pomaga po cichu bez pseudo szumu. Wiesz dlaczego? Ponieważ oni zdobywają fanów swoimi talentem(muzycznym, aktorskim) a nie otoczką dobroczyńcy roku. W ogóle pewnie mało wiesz o problemach Afryki, więc łykasz takie akcje jak pelikan rybę.
Ach,"znafca"Afryki się znalazł. Wiem o tych problemach więcej niż Ci.się wydaje. "Wszyscy"-->uogolnienie,skoros taki mądry,to na pewno wiesz,co to znaczy. Nie muszą tego robić,bo i tak mieliby fanów. Ja wskazuję, że zachwyty nad dobroczynnością Angeliny i jednoczesne gnojenie 1D za to samo,to hipokryzja. Albo są pozerami,bo robią to w świetle kamer,albo nie są. Zresztą moim zdaniem,powinno dawać się biednym nie rybę,a wędkę,bo nigdy nie nauczą się samodzielności,ale to nie ja wydaję na to miliony, więc to nie moja sprawa.
A ujmowanie Angelinie talentu aktorskiego jest,swoją drogą,zabawne :>
" Wiele tak zwanych gwiazd
pomaga po cichu bez pseudo szumu."
Ale Ty oczywiscie o tym wiesz. Czyli chyba jednak nie tak calkiem bez"pseudoszumu".
W którym momencie napisałem, że ujmuje talentu Angelinie? Czytaj ze zrozumieniem i sobie nie dopowiadaj. Widzę, że rzucanie pustych argumentów bez pokrycia to twoja mocna strona to jest dopiero zabawne. Wytłumaczę tobie to łopatologiczne. Angelina jest celebrytką czyli chce pojawia się w mediach jak najwięcej czyli nagłaśnia swoje akcję. Nigdzie nie pisałem czy ma talent czy nie. Wiele gwiazd głownie zajmuje się muzyką lub aktorstwem i nie bawi się w celebrytów. Woli pomagać po cichu. Rozumiesz sformułowanie po cichu ? Informacja się pojawia się o pomocy charytatywnej, ale nie jest nagłaśnia we wszystkich mediach. 1D to celebryci produkty, więc muszą nagłaśniać takie akcje, bo taką im dali role wytwórnie muzyczne.
''Ale Ty oczywiscie o tym wiesz. Czyli chyba jednak nie tak calkiem bez"pseudoszumu".
Wytłumaczę tobie to bo najwidoczniej mam problemy z analizą słowa pisanego.
Szum medialny to promowanie akcji dobroczynnej przez wszystkie dostępne media, ciągniecie za sobą fotoreporterów, częstym pisaniem ile się dobrego zrobiło i robienie sobie sweet foteczek z biednymi tubylcami. Przeczytanie na stronie instytucji charytatywnej, że gwiazda X znasz wpiera nie jest szumem medialnym. Tak samo wiele takich akcji wychodzi na jaw po latach. Jeśli nie widzisz różnicy oraz nie rozumiesz sformułowania szum medialny to już twój problem. Również wyżej wytłumaczyłem co to znaczy pomagać po cichu.
Nadal nie napisałaś żadnego argumentu, który potwierdziłby twoją tezę.
'' Chciałabym też zauważyć, że taką Angeliną wszyscy się zachwycają''
Ponieważ oni zdobywają fanów swoimi talentem(muzycznym, aktorskim) a nie otoczką dobroczyńcy roku.
Nawet nie wiesz,co sam napisales.
Co do Angeliny,we wszystkich popularnych mediach pojawiaja sie wylacznie zachwyty nad jej praca charytatywna. Gdziekolwiek pojawiają się informacje na temat jej jeżdżenia po Kambodży,Afganistanie itp.,od razu wszyscy popadają w zachwyt nad nią-"O jaka fajna ta Angelina, że tak pomaga! Jaka musi być odważna! Taka.bogata,a takie ma dobre serce!" . Rzadko kiedy pojawia się refleksja nad tym,dlaczego tak naprawde to robi. Może z dobroci serca,a może z chęci większego rozgłosu? I czy w ogole pomaga to tym ludziom.
No to chyba oczywiste co "SkullKid_" napisal. Wiec mysle ze i on to wie. Wystarczy czytac ze zrozumieniem.
Swoją drogą pewnie 1D miałoby tak samo wyj*bane na polskich fanów jak Bieber, który nie wiedział gdzie daje koncert. Również swoich hiper fanów nie przywitał oraz po koncercie się ulotnił bardzo szybko. Odwalił swoje, zgarną hajs. Lubię wielu muzyków, ale przeciwieństwie do faneczek 1d nie analizuje ich życia prywatnego i nie sledze ich medialnego życia. Muzyk gra dla fanów a produkt muzyczny musi tworzyć tą pseudo otoczkę aby hajs się zgadzał. Wytwórnie muzyczne poszły tą samą drogą co Koreańczycy. Stworzyć boysband, od początku do końca i sprzedać.
Ha ha ha, jesteś żenujący. Ty oczywiscie nie rzucasz pustych argumentow bez pokrycia i nie uogolniasz! Wlasnie robisz cos takiego,zarzucajac to mnie. Przeczytales moj jeden post i juz na mnie wrzucasz. To swiadczy tylko o tobie (tak,"tobie",nie "Tobie",skoro nie przyswoiles sobie tych zasad).I oczywiscie wiesz,co ZROBILOBY 1D ,gdyby przyjechalo do Polski. I zapewne zakladasz, że jestem"faneczką"(swoją drogą, nie rozumiem, dlaczego masz taki ból dupy o 1D. Zachowujesz się jak człowiek, który nie lubi szpinaku,ale maniakalnie wchodzi na fora szpinakomaniakow i ich hejtuje-na co ci to?),skoro dajesz swoj komentarz ze swoimi przypuszczeniami na temat "co by bylo,gdyby 1D przyjechalo do Polski" i jadem na Biebera pod moim komentarzem a propos zupelnie czegos innego. Tak samo,jak bronię 1D,bronilabym kazdego innego"celebryty". Dlaczego jeden ma byc "cacy",a drugi "be",skoro robią to samo?
Brak argumentów i włącza się agresja faneczki? Nadal nie potwierdziłaś tezy, że wszyscy lubią Angeline. Jak to przeczytałem twój jeden post? Przecież napisałaś ich do mnie więcej. Problemy z pamięcią? Żelazny argument faneczek nie zgadzasz się ze mną to masz żal dupy,. Brakuje tylko argumentu bo im zazdrościsz. Z twoich postów jasno wynika, że nie rozumiesz prostych sformułowanie jak szum medialny, pomaganie po cichy, więc oceniam cię po tym co piszesz. Tak samo ty robisz z 1D coś przeczytasz w necie i już uważasz się na osobę, która ich zna. Dlaczego ja nie mogę zastosować tej analogii w stosunku do twojej osoby? Straszne faneczka napisała tobie z małej litery. Dobrze, że to podkreśliłaś bo nawet nie zwróciłem na to uwagi. W ogóle wrzucam mi, że cię oceniam a swoją wypowiedzią sugerujesz mój brak wiedzy o temat Afryki. Widzę, że faneczki mogą wszystkich osądzać, ale ich nikt tego nie może robić.
Tylko jest między nami mała różnica wisi mi twoja opinia na mój temat(możesz do woli pisać swoje pseudo analizy mojej osoby) oraz tak osądzam ciebie bo twoich kilku wypowiedziach(potrafię się to tego przyznać). Jesteś zwykła hipokrytką, która na słowa krytyki na swój temat, które były podparte twoimi wcześniejszymi wypowiedziami dostała amoku, a sama ocenia innych jako hejterów. Rozumiem, że cudowne chłopaki z 1D nikogo nie oceniają, ale świat realny wygląda inaczej. Jeśli nie chcesz czytać krytyki to nie pisz postów. W ogóle to jest forum filmowe, więc mam prawo komentować każdy temat filmowy
'' Ja wskazuję, że zachwyty nad dobroczynnością Angeliny i jednoczesne gnojenie 1D za to samo,to hipokryzja''
Tylko kto się zachwyca Angeliną?(pytanie retoryczne) Chyba ludzie twojego pokroju.
Dalsza dyskusja nie ma sensu, ponieważ dostałaś już żalu dupy jak to ty mówisz i masz duży problem z czytaniem z zrozumieniem.
ps nie sil się nawet na odpowiedź, choć znając twoją zdolność analizowanie tekstu, to i tak odpiszesz.
Taka informacja. Spacji nie uzywamy przed znakami interpunkcyjnymi, tylko ZAWSZE po nich.
Nie, to nie hejt. Tylko mala prosba, bo ciezko czytac twoje wypowiedzi.
Swoją drogą pewnie 1D miałoby tak samo gdzieś polskich fanów jak Bieber, który nie wiedział gdzie daje koncert. Również swoich hiper fanów nie przywitał oraz po koncercie się ulotnił bardzo szybko. Odwalił swoje, zgarną hajs. Lubię wielu muzyków, ale przeciwieństwie do faneczek 1d nie analizuje ich życia prywatnego i nie sledze ich medialnego życia. Muzyk gra dla fanów a produkt muzyczny musi tworzyć tą pseudo otoczkę aby hajs się zgadzał. Wytwórnie muzyczne poszły tą samą drogą co Koreańczycy. Stworzyć boysband, od początku do końca i sprzedać.
Swoją drogą pewnie 1D miałoby tak samo gdzieś polskich fanów jak Bieber, który nie wiedział gdzie daje koncert. Również swoich hiper fanów nie przywitał oraz po koncercie się ulotnił bardzo szybko. Odwalił swoje, zgarną hajs. Lubię wielu muzyków, ale przeciwieństwie do faneczek 1d nie analizuje ich życia prywatnego i nie sledze ich medialnego życia. Muzyk gra dla fanów a produkt muzyczny musi tworzyć tą pseudo otoczkę aby hajs się zgadzał. Wytwórnie muzyczne poszły tą samą drogą co Koreańczycy. Stworzyć boysband, od początku do końca i sprzedać.
Myślisz, że oni te akcje organizują w stu procentach bezinteresownie?
Za każdą taką akcję biorą może z 50% dochodów, a naiwniakom jak ty mówią, że w stu procentach przekazali pieniądze na potrzebujących czy inne gunwo.
Oj wątpię. A jeśli nawet to i tak bardzo dużo robią dla innych.
PS Pisze się "gówno", nie "guwno" ;)
Boże, jednak te Dajrekszynerki niezbyt kumają...
NOWA W INTERNETACH JESTEŚ?
http://zapytaj.onet.pl/Category/001,003/2,25090981,O_co_chodzi_z_tym_GUNWO_.html
https://www.facebook.com/guunwoo
ENJOY
Nie nowa. Po prostu zwracam uwagę na błędy ortograficzne, które mnie po prostu rażą. I nie zwracam uwagi na to czy to jest "modne" lub "popularne". Dla mnie błąd to błąd, więc przykro mi :(
Jak sie tak czepiasz ortografii...
Napisalas: "w ciągu 3 lat wydali 2 płyty (w czym trzecia ukarze się.."
;)
ROZPADNĄ SIĘ ELO :) TAK JAK NP US5 ))) pojawi się nowy zespół z nowymi chłopcami :) zawsze tak jest :) jak dorośniesz to zrozumiesz :) i nie porównuj ich do tak wielkich gwiazd Jak The Beatles bo to zwykłe bluźnierstwo. dorośnij i napisz tutaj za kilka lat bo teraz jesteś zwyczajnie śmieszna :)
ha, właśnie!
zapomniałam o US5, a cofając się kilka lat wstecz był to dość popularny zespół wśród młodych ludzi, w szczególności dziewczyn, jak śmiem przypuszczać.
A co teraz? Na moim przykładzie - przypomniałam sobie o nim, tylko dlatego, że ktoś wyżej wspomniał :)
Zależy jak dla kogo "śmieszna".... ;/
I McCartney sam porównał One Direction do The Beatles.
Pogadamy za 10 lat. Albo nie, za 3. Zespół na pewno już nie będzie istniał, a o ich wyciu wszyscy zapomną ;)
Niektórzy z was piszą, że słuchanie 1D to dno, że to nie muzyka itd. i momentalnie przypomina mi się chociażby moja babcia, która twierdzi, że Guns`n`Roses czy AC/DC to łomot i darcie ryja - czasy się zmieniają i muzyka razem z nimi, więc to normalne, że np. spora część pokolenia lat 80. czy 90. nie rozumie fenomenu 1D bo wychowała się na zupełnie czym innym... Z kolei to, czego oni słuchają jest kompletnym niedomówieniem dla jeszcze starszych pokoleń i tak już będzie zawsze :) Ja mam 20 lat i słucham części wymienianych przez was klasyków, ale do One Direction zupełnie nic nie mam - są, to są, niech sobie będą. Film został nakręcony głównie dla fanów zespołu, którzy chodzą sobie na niego do kina i cieszą się, że mogą obejrzeć dokument o swoich idolach - właśnie tak prosto wygląda cała sprawa i nie wiem po co dywagacje odnośnie tego, co osiągnęli, po co film powstał i czego trzeba słuchać żeby być głupim/cudownym. Bez względu na to, czy film się podobał czy nie, wystarczy umieścić opinię bez bluzgów, to tak trudne?
Ci którzy sądzą, że One direction zmieniło oblicze muzyki - spójrzcie na topliste magazynu the Rolling Stones ( najpo;ularniejszy magazyn muzyczny świata ) znajdzcie mi chociaż jeden utwór 1d, a teraz popatrzcie ile jest utworów Beatlesów, Boba Dylana czy Led Zeppelinów. Lista ta jest ciagle uaktualniana i jakoś nie spotkałem się z 1D czy Beberem. Sądzicie że połowa świata, krytycy muzyczni i ten magazyn się mylą ? Mówie całkowicie szczerze, posłuchajcie chociażby Johna lennona - Imagine lub Led Zeppelin - Stairway to Heaven a zrozumiecie dlaczego są na szczycie. Prawdziwych hitów nie słucha się wakacje czy rok, można ich słuchać cały czas bo nigdy się nie znudzą
Może i nie są tam na listach, ale piszą o nich ;) http://www.rollingstone.com/search?q=one+direction&x=8&y=10
Nie no wiadoma sprawa, ponieważ są popularni, nie zaprzeczam, ale chodzi mi o to że przełomu w muzyce jeszcze nie udało im się zrobić, kto wie, może staną się kolejnymi Beatlesami :D ale to jeszcze długa droga
pani_kofeina czasy się zmieniają ? :) to boysbandy się zmieniają co jakiś czas :) każde pokolenie dziewczynek ma jakiś boysband do którego wzdycha .TAK BYŁO JEST I BĘDZIE. Oni przeminą i pojawi się ktoś na ich miejsce .
Dokładnie, przecież kiedyś wszyscy słuchali Backstreet Boys czy Spice Girls, to było coś niesamowitego !! A teraz? cisza po nich, tak samo będzie za 10 lat z 1d zapewne ;)
Smutne będzie to co napiszę, ale szczere i pewne. One Direction od początku do końca są tworem pewnej wielkiej wytwórni muzyczno-filmowej. Zostali stworzeni po to, by nastolatki słuchały ich mdłej muzyki, czerpać zyski ze sprzedaży, następnie by nakręcić o nich film, pomęczyć jeszcze ludzi w różnych programach i do kasacji. Oczy mi parzą zdania 'lepsi od Beatlesów' czy 'zrobili wiele dla świata i muzyki'. Oni wzięli się z castingu, którego tytuł powinien brzmieć 'szukamy ładnych buziek na sprzedaż' , a wszystko co o nich słyszycie to efekt świetnej kampanii marketingowej, niestety łącznie z tym informacjami o kasie dla Afryki. To ściema. Proszę, Młodzieży, wróć do dobrej muzyki.