PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668819}

Opętanie Michaela Kinga

The Possession of Michael King
2014
5,9 9,1 tys. ocen
5,9 10 1 9141
6,5 2 krytyków
Opętanie Michaela Kinga
powrót do forum filmu Opętanie Michaela Kinga

Tego się nie da oglądać. Może dla przyszłych satanistów posłuży to jako instruktaż?

carmen8_fw

Albo przestroga jaki może zakończyć się zabawa w wywoływanie demonów itp rzeczy, niestety bawiłem się w to i zachowanie głównego bohatera Michaela wcale nie jest fikcją bo sam odczuwałem w sobie chęć narysowania na piersiach pentagramu odwróconego, głos mówiący zabij swojego ojca i te głosy w głowie, uczucie drugiej osobowości w sobie. Więc film wcale nie jest taki zły, jak najbardziej polecam.

ocenił(a) film na 3
Kormino

A może masz po prostu słabą psychikę lub na coś chory jesteś?:)

saitek

Do saitek.

Kiedy człowiek odchodzi od Boga, przestaje się modlić, chodzić do kościoła, spowiadać się, przyjmować komunię świętą, otwiera się na złego ducha. Wtedy zły duch ma łatwiejsze wejście w człowieka, bo nie bronią go sakramenty święte. I wierz mi lub nie, odeszłem w którymś momencie od Boga i przeszłem na stronę złego. Kiedy to zrobisz zaczynasz odczuwać pustkę w życiu i dookoła siebie, czujesz się potwornie samotny. Zacząłem tak jak główny bohater filmu z ciekawości interesować się okultyzmem i w pewnym momencie zacząłem kontaktować się z demonem, jeden rytuał, potem drugi i WSZYSTKO BYŁO DOBRZE, nic się nie działo, do pewnego momentu. Zaczęło się pojawiać zło to zło manifestuje się przez dręczenie człowieka:

a) - Dręczenie (nękanie) diabelskie (vessazione) to działanie demona na daną osobę poprzez cierpienia na poziomie zdrowia fizycznego, życia osobistego i zawodowego, komplikacje spraw materialnych.

b) - Obsesje, posiadanie diabelskie (ossessione) - zaburzenia w zachowaniu człowieka wyrażające się w braku równowagi duchowej, psychicznej i emocjonalnej wskutek ataków szatana. Zły duch powoduje takie udręki wewnętrzne by sparaliżować duchowo człowieka. Mogą objawiać się poprzez natarczywe myśli, koszmary senne, tendencje samobójcze, samookaleczenia itd.

Czyż główny bohater filmu nie przechodził tego samego ??? Sam nie umiał wezwać demona więc skontaktował się z demonologiem z którym wezwał demona ( w książce razem czytali czym jest i czym się zajmuje) odprawili rytuał i demon opętał Michaela. Potem sam widzisz na filmie jak jego zachowanie uległo zmianie i z tym co wymieniłem w punktach a i b jest zgodne bo tak było w moim życiu i na filmie. Tak się człowiek zachowuje !!! W świecie duchowym obowiązują prawa duchowe a nie ludzkie !! Lekarz tutaj nie wiele pomoże, pomoże tylko Bóg. Musisz wrócić do swojej wiary, kościoła, wyspowiadać się, przyjmować komunię. Zły duch, demon czy jak go tam nazwiesz będzie walczył o ciebie i mimo to, że będziesz szukał pomocy u Boga on będzie cię dręczył ALE JEGO ATAKI BĘDĄ CORAZ SŁABSZE AŻ USTANĄ. Stopniowo wszystko wraca do normy i unormuje się twoje życie.
Wpisz sobie w google stopnie dręczeń diabelskich bo z tego pochodzą powyższe punkty i tam doczytaj. Wejdź na youtube i wpisz sobie księża egzorcyści i tam posłuchaj co mówią. A potem skonfrontuj z tym co widziałeś na filmie i co ja piszę. TO NIE JEST KWESTIA SŁABEJ PSYCHIKI CZY CHOROBY PSYCHICZNEJ ale cierpienie duchowe spowodowane brakiem obecności Boga w życiu i wejścia w zło.

ocenił(a) film na 3
Kormino

Wybacz ale serio coś jest na rzeczy z tą chorobą psychiczną jeśli myślisz, że będę to czytał. :D Jak masz w głowie głosy, które każą Ci zabić ojca albo się okaleczać to idź do lekarza bo stwarzasz zagrożenie. Przestań wierzyć w bajki.

saitek

Myślę, że przeczytałeś mój cały komentarz i nie traktujesz mnie poważnie i tego co pisze. Cóż twoja sprawa. Ja wiem co piszę i czego doświadczyłem i nic mi nie dolega. Poczytaj świadectwa innych ludzi, posłuchaj innych. Jakbyś doświadczył tego na własnej skórze to przyznałbyś mi rację. Tak to wiem, że nic nie wiesz tylko jaja sobie stroisz z kogoś i piszesz swoje komentarze dla zabicia czasu.

ocenił(a) film na 3
Kormino

Przykro mi ale źle myślisz. :) Człowieku jeśli opętania istnieją to czekam na nagrania osób opętanych, które mówią starożytnymi językami, lewitują, mają supersiłę, itp. (superbohaterowie normalnie:D) sprawdzone przez niezależnych ekspertów czy nikt w nich nie mieszał. Wtedy każdy sobie zobaczy. Czekam też na jakieś konkretne badanie przez niezależnych naukowców osób opętanych. :) Tego nie ma bo Kościół dobrze wie, że to jest ich straszak i nie chcą się pozbywać straszenia opętaniem.

saitek

Jakich niezależnych ekspertów? Niezależni eksperci są podzieleni co do tego, od czego pochodzą przypadki autyzmu (szczepionki?) czy co powoduje efekt cieplarniany. I ci niezależni eksperci mają niby wytłumaczyć coś tak nieracjonalnego jak ww efekty nadprzyrodzone? Ci sami niezależni eksperci, którzy zależnie od tego, w jakim koncernie pracują, chwalą swoich patronów? Niezależni, ale od czego/kogo?;) Zbyt wiele znam faktów o oddziaływaniu mocy nadprzyrodzonych na człowieka by w nie wątpić. Magia, astropsychologia, Bóg i diabeł, runy-to istnieje i działa. Wierz lub nie, obyś nie stał się ofiarą działania takich sił. Idź babulki na wiosce spytaj, czy uroki istnieją i jak kiedyś odczyniali, spytaj czy wie, co to jest ,,szeptucha".

ocenił(a) film na 3
Gats_2

Haha.

ocenił(a) film na 9
Kormino

Całkowicie się z tobą zgadzam,też w swoim życiu doświadczyłem paru zjawisk,nie ma sensu kłócić się z ateistami, póki człowiek sam nie doświadczy nie uwierzy w psychiatrykach ilu ludzi jest opętanych,film jest świetnie nakręcony, pozdro Bracie!

Kormino

Albo jesteś trollem albo skończonym kretynem, aczkolwiek poświęcę tych kilka minut żeby to ładnie wytłumaczyć...

Słyszałeś o czymś takim jak autosugestia albo nerwica natręctw? Otóż człowiek, który wmawia sobie pewne rzeczy i jest święcie przekonany, że jest to absolutną prawdą w pewnym momencie zostaje oderwany od rzeczywistości, świetnym inicjatorem tego jest wiara w jakiś zabobon na podłożu religijnym. Dalszy postęp może ewoluować w poważną przypadłość o naturze psychicznej. Zalecam wizytę u specjalisty, da magiczne pastylki i wszystko wróci do normy.

Opętanie zawsze służyło kościołowi (jak i wielu innym religiom) jako narzędzie do manipulowania wątłymi umysłami. Równie dobrze można powiedzieć, że gdy tylko człowiek zamyka oczy na suficie pojawia się złowrogi jednorożec, który chce porwać duszę i zanieść ją szatanowi w pysku. To jest retoryka tego samego kalibru, zaścianek intelektualny. Nie da się zliczyć ofiar tych poglądów, chociażby za inkwizycji. Aczkolwiek przejdźmy do meritum, z jakichkolwiek materiałów, które ukazywały domniemane opętania WSZYSTKIE zostały obalone przez naukowców. Każdy przypadek był chorobą psychiczną, bo o ile na szatana klonazepam pewnie nie działa to z opętanymi pacjentami radził sobie znakomicie. Przykład jeden z wielu.

Umysł ludzki to największa potęga, w sytuacjach ekstremalnych w naszym ciele wybucha szereg reakcji biochemicznych, mamy do czynienia z uwolnieniem niesamowitych ilości np. dmt lub adrenaliny (w zależności od okoliczności), dzięki czemu możemy zyskać nadludzką siłę, poczuć odrywanie się od ciała, mówić o rzeczach o których nie mieliśmy wcześniej pojęcia. Jest to wynikiem tylko i wyłącznie chemii, która w nas tkwi. Człowiek który nie potrafi ogarnąć tego własnym rozumem ucieka do wyższej instancji, żeby magią wytłumaczyć to co w nauce nie ma jeszcze definicji. Nauka to największa potęga a my stoimy dopiero na początku przygody z nią.

Dark_Sider

Cieszę się, że to wiesz, masz rację jesteś przemądrzały, a ja wiem swoje. Masz rozumek Kubusia Puchatka i w dziedzinie psychiatrii się nie wypowiadaj bo nic na ten temat nie wiesz, kłapiesz dziobem jakbyś był ekspertem w tej dziedzinie !!! Przeczytałeś osiołku jakiś artykuł i wydaje ci się, że wszystkie rozumy pozjadałeś i masz bezczelność pouczać innych. Kolego nie tym tonem, jasne ?. Opętanie jest działaniem złego ducha i ja w niego wierzę, bo on istnieje. Zbyt głupi jesteś imbecylu skończony abym z Tobą rozmawiał. Powiedz te swoje mądrości jakiemuś księdzu to postuka cię po głowie. Naprawdę nie chce mi się z tobą gadać bo straszne głupoty opowiadasz. Pozdrawiam

Kormino

Aż żal czytać twoje wypowiedzi Kormino...

CzlowiekMajonez

Żal to mi twojej głupoty Czlowiek Majonez. Nie masz nic do wniesienia do tematu to stul pysk

ocenił(a) film na 7
Kormino

Przeraża mnie fakt, że tacy psychole chodzą wolno...

Przecież to ewidentnie ciężki przykład choroby psychicznej, człowieku - ogarnij się i idź do specjalisty!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Kormino

"P.ierdolę"?

To zgłoś się do psychiatry, pokaż mu swoje komentarze o opętaniu i "głosach w głowie" i utwierdź go w przekonaniu, że naprawdę w to wierzysz.

Wygodnego kaftanu bezpieczeństwa życzę.

Na dalsze komentarze daję /ignore, nie pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
Kormino

Wygląda na to, że z powrotem odwróciłeś się od Boga i zacząłeś praktykować rytuały.

Dark_Sider

zgadzam się w stu procentach. Szkoda że ten psychol 'kormino' i tak wypisuje dalej swoje głupoty, ale niestety takie przypadki też chodzą po ziemi (może po to żeby docenić tych normalnych ludzi?)

Candy_Perfume_Girl

Eksperci od siedmiu boleści się znaleźli. Jeden tempak lepszy od drugiego. Posłuchał lub poczytał jakiś idiotyzmów i wielki znawca tematu ekspert w dziedzinie psychiatrii i opętań !!! Ludzie skąd wy się bierzecie ??? Idźcie się wymądrzać gdzie indziej. Zacząłem pisać na początku z sensem ale widzę że nie ma sensu pisać mądrze bo p.er.dolicie głupoty. Na niczym się nie znacie, otwórz się na zło to zobaczysz co się będzie wtedy działo w twoim życiu. Pozdrawiam !

Kormino

chyba ktoś tu się powtarza :) i jak się denerwuje, bo okazało się że trafił na ludzi mądrzejszych od siebie :) radzę Ci się przyzwyczaić, bo przy Tobie o to nie trudno;) a teraz idź się pobaw na innych forach, może tam znajdziesz rozmówców na swoim poziomie (chyba że wystarczą Ci głosy w Twojej głowie;>).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Kormino

głosy ci podpowiadają takie żałosne komentarze?:D dawno się tak nie uśmiałam, produkuj się dalej proszę:)

Candy_Perfume_Girl

Tak cw.lu jeb.ny głosy mi podpowiadają abym się trzymał od ludzi twojego pokroju z daleka

Kormino

hahaha :D 'cwlu jebny' ty akurat powinieneś trzymać się z daleko od jakichkolwiek ludzi :D

Candy_Perfume_Girl

Przysięgam ci spotkamy się wkrótce, nie wiem jeszcze jak i w jakich okolicznościach ani jak to się stanie a wtedy odszczekasz każde słowo. Wtedy poznasz mój gniew i nienawiść. Więc pilnuj się !

Kormino

rany już nie mogę się doczekać! <33

Kormino

Świetny przykład katola stosującego się do zasady "Miłuj bliźniego swego jak siebie samego". Zakop sie żywcem i idź już się spotkać ze swoim przyjacielem z chmurek.

ocenił(a) film na 3
CzlowiekMajonez

Nie widzisz, że znowu szatan zaczął przez niego przemawiać?

Dark_Sider

Mam nerwicę natręctw i też myślałem przed rozpoczęciem leczenia takie głupoty. Leki zmieniły moje spostrzeżenie na ten temat, także polecam dobrego psychiatrę Kormino :)

Nenoxxer

A co by się stało, jakbyś rzeczywiście po prostu zaczął uczęszczać na msze, modlić się, jakoś uporządkować swoje życie duchowe? Umarłbyś od tego, zaszkodziłoby Ci to? Bo gadasz jakbyś miał awersję do religii

ocenił(a) film na 3
carmen8_fw

Słyszałam ,że to dobry horror ale już po 15 minutach główny bohater zachowywał się jak dureń, przez cały film było wiadome co się stanie i do tego nikomu nie było go szkoda bo prosił się o to co dostał. Obleśne wyginanie ciała standardowo nie mogło go zabraknąć , ciągania po pokoju jak marionetką i pełny sceptycyzm za który musiał przypłacić karą. Prostota i zero świeżości wszystko zerżnięte z P -N actvity połączone z paroma innymi filmami stworzyły ten o to kiepski film. Nie mogę go ocenić na wyżej bo według mnie nie zasługuję na więcej. Ale może sęk tkwi w tym , że nie lubię tego typu filmów bo irytują mnie bardziej niż straszą.

ocenił(a) film na 6
carmen8_fw

Pouczający i z dreszczykiem, dno to jesteś ty bo nawet nie podałeś argumentów i przez takich jak ty ludzie odmawiają sobie jakiegoś filmu.

Strazniczka0Nocy

Jak masz jędzo obrażać forumowiczów to idź się powieś. Nie dyskutuję z prymitywami.

ocenił(a) film na 6
carmen8_fw

Weź uszami zaklaskaj tymi z awatara heh i zgłoszę cię że namawiasz ludzi do samobójstwa dla zabawy.

Strazniczka0Nocy

Namówiłem Cię? To dobrze. Zrób to na gumce z majtek.

ocenił(a) film na 8
carmen8_fw

"Uwielbiam" ludzi, którzy mówią, że coś jest beznadziejne, a nawet brakuje im oleju w głowie, żeby podać jakikolwiek, choćby jeden argument. Przez takie zera jak ty mogłem pominąć kilka wartościowych filmów. Człowieku odpowiedz mi na jedno pytanie: po co takie śmieci, jak ty siedzą na filmwebie? Nie lepiej iść na pudelka? Tam spotkasz podobnych sobie, będziesz wśród swoich. Błagam, jeśli masz mi odpisać coś w rodzaju "pal lachę" lub użyć argumentów "jesteś głupi, bo tak", to ponawiam, idź na pudelka i tam się wyżyj. Co za zero...

Aldirien

Nie pier..ol. Lepiej być zerem niż menelem.

ocenił(a) film na 6
carmen8_fw

Dawno sie tak nie usmialem, jak z tych wszystkich komentarzy! :) Dzieki