Ja rozumiem, ze film nie miał olbrzymiego budżetu ale sposób ukazania katastrofy Dietera jest tak marny, że chce się o nim jak najszybciej zapomnieć. Scena ta jest totalnie groteskowa.
Sam film w sobie nie jest zły..dobre, solidne kino lecz raczej nie obraz, który na dłuzszą mete pozostaje w pamięci widza.
nie mam w zwyczaju oceniac filmu po obejrzeniu poszczegolnych scen, ale jako calosc jednak w tym wypadku widzac Dengler'a "wyskakujacego" z rozbitego samolotu zaczalem sie zastanawiac jakie sceny rezyser zaserwowal nam dalej :) Jednak po obejrzeniu calosci musze przynac, ze film dosyc dobry. Dalem mu 7/10. IMO zasluguje na 7,5 ale ze nie moge przyznac to zostane przy 7. Godny polecenia glownie z uwagi na dobra kreacje Christian Bale'a no i oczywiscie dlatego ze scenariusz jest na faktach a nie spisany na biurku jakiegos scenarzysty. Jak wiadomo zycie pisze najlepsze scenariusze :) Wracajac do Bale'a - kiedys nie przepadalem za nim ale ogladajac kilka fimow ("Mechanik", "3:10 to Yumy", "Prestiż") musze przyznac, ze jest po prostu swietny :) Czekam z niecierpliwoscia na "Gotham Knight", mam nadzieje, ze bedzie lepiej niz w pierwszej czesci.
Pozdrawiam
ps. sry za brak pl literek ale czlowiek zmeczony po sesji i sie po prostu nie chce pisac :)