Operacja Świt

Rescue Dawn
2006
7,0 21 tys. ocen
7,0 10 1 21252
6,5 15 krytyków
Operacja Świt
powrót do forum filmu Operacja Świt

Ja rozumiem, ze film nie miał olbrzymiego budżetu ale sposób ukazania katastrofy Dietera jest tak marny, że chce się o nim jak najszybciej zapomnieć. Scena ta jest totalnie groteskowa.

Sam film w sobie nie jest zły..dobre, solidne kino lecz raczej nie obraz, który na dłuzszą mete pozostaje w pamięci widza.

ocenił(a) film na 7
Spioch

nie mam w zwyczaju oceniac filmu po obejrzeniu poszczegolnych scen, ale jako calosc jednak w tym wypadku widzac Dengler'a "wyskakujacego" z rozbitego samolotu zaczalem sie zastanawiac jakie sceny rezyser zaserwowal nam dalej :) Jednak po obejrzeniu calosci musze przynac, ze film dosyc dobry. Dalem mu 7/10. IMO zasluguje na 7,5 ale ze nie moge przyznac to zostane przy 7. Godny polecenia glownie z uwagi na dobra kreacje Christian Bale'a no i oczywiscie dlatego ze scenariusz jest na faktach a nie spisany na biurku jakiegos scenarzysty. Jak wiadomo zycie pisze najlepsze scenariusze :) Wracajac do Bale'a - kiedys nie przepadalem za nim ale ogladajac kilka fimow ("Mechanik", "3:10 to Yumy", "Prestiż") musze przyznac, ze jest po prostu swietny :) Czekam z niecierpliwoscia na "Gotham Knight", mam nadzieje, ze bedzie lepiej niz w pierwszej czesci.

Pozdrawiam

ps. sry za brak pl literek ale czlowiek zmeczony po sesji i sie po prostu nie chce pisac :)

ocenił(a) film na 7
Cavendish

Jak można nie lubić Bale'a? Dobrze żeś się nawrócił :)