zaraz zaraz cos nie tak nawet jeszcze nie było premiery a ocena juz powyzej 8 ja wiem ze ten film bedzie jednym wielkim nieporozumieniem ale poczekam ze swoja ocena ( czyli 1 bo zera nie mozna dac a szkoda) do premiery zeby miec czyste sumienie
facetom tak ogólnie ciężko się przyznać do błędu :P nie wszystkim ale tak ogólnie... :D
a) nie jestem człowiekiem dorosłym
b) im to może nie przystoi, ale to nie jest pytanie do mnie
c) naprawdę nie musisz podkreślać na każdym kroku, że jesteś "znawcą uzbrojenia"
d) mój historyczny profil jakoś nie obuża się na tyle "niedociągnięć", ale jestem dopiero w średniowieczu
e) po co ja to wszystko pisze, skoro podobno i tak tu już nie wejdziesz ...
"głosów: 206" - niestety neostradę coraz więcej rodziców kupuje dla swoich dzieci i mamy to co mamy ;/
My czepiamy się szczegółów??!! Człowieku obudź się w końcu! Przyczepiłeś się uzbrojenia w filmie fantasy, że nie jest zgodne z faktami historycznymi. Nie pasują Ci rozwiązania fabularne, chociaż film jest na podstawie książki. Może zgłosisz się z zastrzeżeniami do Lewisa??
Jak mogłam zapomnieć :lol:, że faceci nie przyznają się do błędów, dzięki za przypomnienie Monilip:)))
A tak sobie wczoraj jeszcze pomyślałam. Nasz znawca tematów wojennych i bitewnych powoływał się na brak takich niedociągnięć np. w Gwiezdnych Wojnach, niestety kolega się pomylił.
Obejrzyj jeszcze raz GW i każdą bitwę kosmiczną, a zauważysz jak statki po trafieniu laserem wybuchają, płoną i leci z nich dym. Niestety to nie prawda, w przestrzeni kosmicznej nie ma tlenu więc nie ma możliwości wywołania pożaru, a jednak w filmie takich ujęć jest pełno.
Zgodnie z Twoimi słowami kolego, teraz jesteś zmuszony temu dziełu przyznać minimalną ilość punktów, bo wpakowali tam jeszcze większe przekłamanie niż jakiś źle dobrany łuk.
Szkoda, że aż tak brakuje Ci perspektywy, żeby zobaczyć całość dzieła, a nie oceniać go przez pryzmat jednego szczegółu. Moim zdaniem wiele tracisz.
Sandacz i nie kłam proszę, że chodziło Ci o nawiązanie dyskusji. Spójrz na swój pierwszy post w temacie. Jest zaczepny i zarozumiały i nie ma nic wspólnego z konstruktywna dyskusją i krytyką.
Zgadzam się z powyższym postem. Po prostu niektórych rzeczy w filmach musimy przyjmować z przymrużeniem oka, nie zastanawiać się czy aby na pewno to jest możliwe. Oczywiście, nie twierdzę, że wszystko mamy chłonąć jak leci, ponieważ Hollywood serwuje nam wystarczająco dużo papki.
(W próżni dźwięk się nie rozchodzi, więc nie powinniśmy słyszeć żadnych wybuchów, strzałów i tym podobnych rzeczy w GW) --> to tak dodatkowo :)
a prawie w każdym filmie wybuchy nieźle słychać :D to dopiero błąd a nie jakiś zły łuk czy miecz....
PS. Żeby nie było - Gwiezdne Wojny lubię :P
mialem sie nie wypowiadac ale co maja GW do narnii litosci ,blagam
znowu zamiast zajac sie tematem atakujecie mnie i umniejszacie moja pozycje a moje tematy nie sa prowokacja
to mają że w WIĘKSZOŚCI FILMÓW fantastycznych nie przykłada się uwagi do 100% prawdy ale bardziej do wyglądu :P podajemy przykłady byś to wreście zauważył, że nie tylko w Narni ale WIĘKSZOŚCI FILMÓW znajdziezs takie błędy. Więc w takim wypadku prawie każdy film nie historyczny powinien mieć 1/10 :/
Dobra, twierdzisz, że twoje posty nie są prowokacjami. W takim razie zbierz swoje pytania wypisz je w punktach, a z przyjemnością Ci odpowiem. Ale zanim wyślesz to co napisałeś przeczytaj to sobie jeszcze raz, a także poprzednie posty, bo może tam już znajdują się odpowiedzi.
Koniec wyłączam siebie z tej dyskusji, bo już nie umiem jej prowadzić na spokojnie, chyba że nerwik mi zejdzie, bo w złości nie dyskutuję, czyli odwrotnie niż Ty Sandacz.
Masz krótką pamięć, sam już nie wiesz co pisałeś i o czym dyskutujesz, czyli tylko marnuję czas, bo z facetem z pamięcią krótkotrwałą nie da się wygrać. Widzisz tylko czubek swojego nosa i nie docierają do Ciebie żadne teksty, najwyraźniej za młody jesteś, a ja próbowałam Cię wziąć na poważnie. Mój błąd, wybacz, że potraktowałam rozmowę z Tobą poważnie, bo Ty się tylko popisujesz.
Sam wywołałeś to porównanie, a teraz się pytasz co ma piernik do wiatraka, masz tu i czytaj samego siebie:
"Arbonne Film jest dziecinny jak sama wspomialas i to probuje tutaj wlasnie udowodnic ze dla widowni ktora zachwycala sie wladca pierscieni czy gwiezdnymi wojnami to opowiesci z narnii wydadza sie jakims dziwnym czyms.Wrecz obelga dla tych filmow ( mnie na przyklad zbulwersowalo to iz rezyser tych waszych opowiesci z narnni powiedzial ze jego dzielo zawiera wiecej scen bitew niz wladca pierscieni)Dziwne, smieszne, czy oburzajace??????? ocencie sami bo jak dla mnie to wszystko to co wyzej wymienilem"
Masz tu czarno na białym co mają gwiezdne wojny do narnii, ale chłopiec zaraz coś odszczeknie i zmyśli coś na poczekaniu jak zwykle, więc pa.
powiedzialem to jako porownanie ale teraz to bedzie sie tak toczyc ze ja bede ganil Narnie a wy piratow z karaibow,GW, I wladce pierscieni teraz to faktycznie nie wiadomo o czym jest ta rozmowa. To forum narnii a jak chcecie porozmawiac o gw czy wladcy to zapraszam na stosowne fora a tak po za tym to wy wywolaliscie chaos nie bede przypominal moich pytan poraz 100 padlo juz tu tyle postow a powinno bys maxymalnie 10 z odpowiedziami na me pytania. Stosujecie tu pewna zemsta jak bym powiedzial narnia jest glupia to uslysze odpowiedz a Srodziemie tez, kaspaian jest glupi a Jack Sparrow jeszcze glupszy bledne kolo nie uwazacie????
trochę racji masz. Ale tylko trochę :P My bronimy filmu który lubimy (lub będziemy lubić :D) mówiąc ,że w innych filmach też są takie "Kłamstewka historyczne" i że Narnia nie jest jakimś wyjątkiem. Próbujemy ci udowodnić, że nie powinieneś się czepiać tylko i wyłącznie tego, że np. Zuza strzele z łuku do gości w zbrojach. To nie jest najważniejsze w filmie. Masz jakiś inny argument że ten film jest do bani oprócz tego i treści (za chyba tak jak np. ja filmu jeszcze nie widziałeś :P)? Jeśli nie do skończy gadać bo myśmy już udowodniliśmy że rodzaj miecza w filmach nie ma większego znaczenia dla zwykłych ludzi, a pasjonatów broni w społeczeństwie dużo nie jest. jeśli cała reszta pójdzie na Narnię to chyba i tak będzie sukces :P
"bo myśmy już udowodniliśmy że rodzaj miecza w filmach nie ma większego znaczenia" ale gdzie mi to udowodnilcie ja wlasnie chce tego udownodnienia
Ah miałem nadzieje, że się już nie pojawisz Sandacz, w końcu tak napisałeś. Przypuszczam, że specjalnie stworzyłeś ten profil by dojeżdżać Opowieści z Narnii. Piszesz w poprzednich postach jaki to ty nie jesteś znawca, że prowadzisz w dorosły sposób rozmowę itd. Dla mnie zachowujesz się jak czterolatek, który nie jest jeszcze wstanie pojąć niektórych rzeczy. Jeśli naprawdę jest tak, jak napisałeś, że jesteś licealistą to zastanawiam się jak ty sobie poradzisz w życiu? Kilka osób w tym temacie, wraz ze mną, starało się spokojnie odpowiadać na twoje pytania, przytaczając argumenty. Oczywiście ty wciąż powtarzałeś: Ale to niemożliwe!! Tak, to jest niemożliwe dlatego pod tytułem pisze Fantasy a nie Dokumentalny. Ale ty jak Narcyz wpatrujesz się w siebie i uważasz, że wszyscy się mylą, a ja mam racje. Będę kończył ten wywód bo i tak jest już długi...
jak ci odpowiedziała ms. smith: "to jest dlatego pod tytułem pisze Fantasy a nie Dokumentalny." Tyle. Dotarło? Normalnie jak mój przewodniczący....nic tylko się kłócić :/
Hehe, zdarza się... :) w końcu sam wcześniej nie miałem znaczku płci, ale już to nadrobiłem
Zgadzam sie z Sandaczem film co najwyzej smieszny , bawi mnie wszytko od nieprawidlowego uzycia broni do gadajacych zwierzat
niektórych bawią ludzie wymachujący patykami i recytujący łacinę do tego (HP) - nie każdą powieść fantastyczną trzeba lubić :)