PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33544}

Opowieści z krypty: Władca demonów

Tales from the Crypt: Demon Knight
1995
6,5 3,1 tys. ocen
6,5 10 1 3106
4,7 3 krytyków
Opowieści z krypty: Władca demonów
powrót do forum filmu Opowieści z krypty: Władca demonów

to, że wystawiam szóstke, nie znaczy, że ten film jest strasznym średniakiem. to znaczy, że jest co najwyżej dobrym filmem. ja osobiście uwielbiam postać Crypt Keepera, tej kostuchy zawsze się bałem jak oglądałem będąc dzieciaczkiem "Opowieści z krypty". to mój drugi film pełnometrażowy z serii "Opowieści z krypty". pierwszy, który widziałem to "Orgia krwi", która niestety była słaba, była nawet mizernym horrorem komediowym o kiepsko wykorzystanym wątku wampirycznym(dałem temu filmowi 4/10). z serii pozostał mi tylko "Rytuał". jak mi sie go uda gdzieś załatwić to obejrze i ocenie. "Władca demonów" jest to dobry horror o odcieniu czarnej komedii. klimat tu jest prawieże jednostajny, mimo to ma kilka wywijasów atmosferycznych. muzyka jak zawsze elegancka, scenariusz tylko strrrrrasznieee schematyczny i zbytnio standardowy. mimo to nie jest to tandeta. efekty specjalne są porządne, a na aktorstwo nie można narzekać, chociaż świetne nie jest. ogólnie twierdzę, że można się skusić na seansik tegoż filmu.